Mám doma dvě kozenky(už 3 rokem) a 3 měsíce nového (3 letého)kozla.Měsíc a půl byly spolu a kozenky furt prskaji.Kozla jsem před měsícem a půl oddělila vedle a připouštím z ruky.A furt mají holky pravidelné prskání.Nasadila jsem vitamíny do vody.Kozel mě přijde v pořádku.Fakt už nevim co ještě funguje.Děkuji za rady.
Nemám možnost někam zajet, okolo nikdo není.
petrysek1
napsal(a):
Mám doma dvě kozenky(už 3 rokem) a 3 měsíce nového (3 letého)kozla.Měsíc a půl byly spolu a kozenky furt prskaji.Kozla jsem před měsícem a půl oddělila vedle a připouštím z ruky.A furt mají holky pravidelné prskání.Nasadila jsem vitamíny do vody.Kozel mě přijde v pořádku.Fakt už nevim co ještě funguje.Děkuji za rady.
Si kozlové bývají neplodní, což bude váš případ. Buď si nechte sperma vyšetřit, nebo kozla vyřaďte. Maso bude ale asi smrdět.
Od kud jste na strankach http://www.schok.cz/slechteni-pk/registr-plemeniku/kozli jsou tam i kontakty.. neverim ze okolo vas nikdo neni...
petrysek1
napsal(a):
Jeste se zeptam v jake vyzivove kondici jsou vase kozy a vas kozel...
Pán rušil celý chov, neměl to čím krmit.Naše holky vypadají dobře, ale obtloustlé nejsou. Krmím seno, srot, řepu, tet mají stromky, liz, nutri mix ve šrotě a jednorázově na 5 dní jsem dala kombisol multi.Odčervila jsem všechny.Vždy jsme za kozlama jezdili, ale v okolí to každý ruší.
Tak jsem se letos rozhodla o koupi (také protože mám doma 3 prtata a nemám tolik času furt někam jezdit) a stane se toto, fakt na odstřel
Uživatel s deaktivovaným účtem

Určitě ještě není pozdě na připouštění, pokud seženete kde a budete mít čas. Vždyť je teprve začátek ledna. O nic nejde, když je teď zase necháte spolu. Zpočátku může mít kozel ostych, když je v novém prostředí, byť se mi nezdá, že by to trvalo měsíc a půl. A Vy se třeba nemusíte přesně trefit, když připouštíte. Prostě bych je nechala zase dohromady a dej se vůle Boží.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Určitě ještě není pozdě na připouštění, pokud seženete kde a budete mít čas. Vždyť je teprve začátek ledna. O nic nejde, když je teď zase necháte spolu. Zpočátku může mít kozel ostych, když je v novém prostředí, byť se mi nezdá, že by to trvalo měsíc a půl. A Vy se třeba nemusíte přesně trefit, když připouštíte. Prostě bych je nechala zase dohromady a dej se vůle Boží.
Zkuste přidat živočišnou bílkovinu (mléko, vejce), Promotor L.
jahodapavel
napsal(a):
Si kozlové bývají neplodní, což bude váš případ. Buď si nechte sperma vyšetřit, nebo kozla vyřaďte. Maso bude ale asi smrdět.
Přikláním se k názoru zkušených chovatelů, na zázrak bych nečekala a kozla urychleně vyměnila...my ke kozlovi jezdíme, připouštíme z ruky a kozy nám zabřezávají na poprve...