Uživatel s deaktivovaným účtem

Omlouvam se za prihlouplej nadpis. Podruhy jsem narazil na chovatele, ktery me odmitnul prodat pouze jednu ovci. Duvod chapu i kdyz s tim uplne nesouhlasim. Ze se dve ovce ze stejneho stada lip zaradi do noveho. Bral bych to jako doporuceni s tim ze pripadny "riziko" si nesu sam. Jak to mate vy? Ja mel vzdycky jedinou podmiku a to u jehnat, ze driv jak ve 4 mesicich neodstavuju a spis lidem rikam ze v pul roce si muzou prijet.

Aha...to jsme trochu jako v Německu - tam mají prý uzákoněno, že smějí třeba ze ZOOshopů prodávat jen jedno morče (aby mu nebylo smutno)... by mě zajímalo, jak lidi dokazují, že doma už jedno mají, a protože jim druhé umřelo, jdou koupit nové do páru...
Přijde mi to neopodstatněný argument, kvůli tomu, že se líp zařadí do stáda. U koz je to možná reálnější, ale i tak, aby to byl argument proč neprodat (nebo chtějí prodat víc jednomu, aby to měli jednodušší?).
Nikdy se mi nestalo, že by byl problém s nově příchozí ovcí do stabilního stáda. Za mě by měli mít tuhle skutečnost svého postoje zmíněnou už v inzerátu, protože alespoň zájemce hned ví, na čem je.
Za mě je to výmluva, proč neprodat.

Nektery staty eu jsou orpavdu posahany, hlavne to nemecko.
Me to teda prijde jako snaha prodat alespon dve naraz a u zvirat s POP to neni mala castka za jednu natoz za dve kdyz potrebujete jen jednu :)
No doufam ze se tahle moda neprenese na dalsi chovatele

Tedysek
napsal(a):
Ve svicarsku nemůže mít člověk ani samotnou rybičku.
A psa lze mít jen pokud byt/ dům je v majetku majitele psa. A spousta dalších takových "legraci". Tedy aspoň to tak bylo před cca 13 lety :).
Tak zrovna tahle podmínka mi zas tak špatná nepřijde. Znám ve svém okolí několik případů, kdy si mladí lidé pořídili psa do nájemního bydlení a vzápětí pod nejrůznější záminkou o bydlení přišli a psa chudáka se museli urychleně zbavit, protože sehnat nájemní byt či dům, kde je majitel srozumněný s tím že nájemce bude mít s sebou psa je hodně málo. Sama jejich postoj i svým způsobem chápu. Nechala jsem před několika lety v domku, který mi patří, dočasně bydlet známou s jejími čivavami a stav, ve kterém prostory vrátila, byl úděsný. Jak lidem něco nepatří mají někteří tendenci chovat se stylem - po mě, potopa. Bohužel na nezodpovědnost majitelů doplácí psi, kteří končí v lepším případě v útulku.
napsal(a):
Tak zrovna tahle podmínka mi zas tak špatná nepřijde. Znám ve svém okolí několik případů, kdy si mladí lidé pořídili psa do nájemního bydlení a vzápětí pod nejrůznější záminkou o bydlení přišli a psa chudáka se museli urychleně zbavit, protože sehnat nájemní byt či dům, kde je majitel srozumněný s tím že nájemce bude mít s sebou psa je hodně málo. Sama jejich postoj i svým způsobem chápu. Nechala jsem před několika lety v domku, který mi patří, dočasně bydlet známou s jejími čivavami a stav, ve kterém prostory vrátila, byl úděsný. Jak lidem něco nepatří mají někteří tendenci chovat se stylem - po mě, potopa. Bohužel na nezodpovědnost majitelů doplácí psi, kteří končí v lepším případě v útulku.
To já neříkám že je to úplně blbý. Jen tam to dovedli úplně do detailů... Zbytečných.

Tohle je neco jinyho. Nejde o to ze bych choval jednu ovci a trapil ji samotou prece. Kdyz to tak promejslim, tak jsem na podzim byl v kontaktu s jinou chovatelkou blizkood tohoto a taky se me pokousela prodat minimalne dve. Snad se to nestane standartem.

To jsem moh zkusit, ale nepochodil bych. Zminil jsem se manzelce, ze jsem usetril nemalej peniz a ona rika ze kdyz jsou dve a vic ze se pak houfujou bokem a rikam si ze to je vlastne pravda a mozna ta integrace pak trva jeste dyl. No a rikam si, kdovi jestli ten zkuseny chovatel vubec nekdy nakupoval po jedny...pochybuju. Zacina se me chovani techto vyhlasenych chovatelu docela zajidat...
Vono to je těžký - mě třeba nedávno na drůbeži napadli, že si "dovoluju"
chtít za kohouta 300-500 Kč. Jasně - jsou lidi, co prodají kohouta za 90, -.
Ale - na rovinu - pustili byste si "do baráku" cizí lidi kvůli stovce?
A pak vás ještě na Facebooku vyhlásí, že jste jim nenapekli bábovku a neudělali kafe.
Já prostě na cizí lidi a jejich příběhy zvědavej nejsem, jako návštěvu to neberu,
v podstatě mě to "zdržuje".
Něco jiného jsou takové ty ohlášené fajn návštěvy kamarádů.
No, takže - trochu umím chápat, že když už prodávat, tak po dvou, alespoň,
třeba to ale mysleli opravdu jen a pouze z hlediska integrace.
To jsem si přivezl kdysi Skudde jehnici ze Zoo Plzeň a stádo ji nepřijalo
a než ji pokousal a málem zabil bratránkův pes, tak chodila sama, byla
sólistka. Pak se z toho vylízala a raději jsem ty ovce - pro klid v rodině
a můj čistý trestní rejstřík - zrušil.
Kdyby byly dvě, bylo by mi (po svědomí) lépe.
Takhle mi jí bylo neskutečně líto a moc jsem si to kladl za vinu a vyčítal a nespal.
Ale je fakt, že těch důvodů je prostě spousta. Pokud je to velkochovatel
s desítkami-stovkami kusů, tak to pochopit umím.
A malochovateli zase asi ještě o něco víc záleží na budoucnosti jeho kusů,
aby se měly dobře.
Takže jsem neporadil, ale alespoň jsem se vypindal.
Já bych vzal dvě - a je to.
Co kdyby ta jedna jediná byla nějaká nevhodná (vyhřezávající, nechovná...).
Prostě dvě jsou sichr.
Jinak osobně bych jednu prodal a nestalo se mi, že by mi jednu někdo
prodat nechtěl - ale to víte - u Ouessant se vždy rodí jen jedno mládě,
navíc prý méně holek, než kluků, takže se příliš často nestává,
že by jich někdo měl na rozdávání a tudíž nutně prodával po dvou.

Tak brat dve jen z tohodle duvodu je hloupost, uz nejsem uplnej zacatecnik a vim ze chci jednu a basta :) On se trh presyti, CR je mala a ja si myslim ze bude brzo problem udat svoje chovny zvirata. Ale to je jen muj nazor, vetsi chovatele to treba videj stale jako dobrou obzivu.
A kdyz se nad tim dal trosku zamyslim tak kdyz je ve stade vekove podobnej kus + - nahoru nebo i dolu, tak se vzdycky najde spojenec a za chvili neni poznat kdy kdo do stada dorazil.
Tak ono ani dvě (ani tři nebo čtyři) ještě nejsou zárukou bezproblémového soužití... Já si dovezla dvě kozy z jednoho chovu, nejdřív byla dominantnější ta o měsíc starší, postupně se role obrátily a dneska je ta mladší vyložená teroristka, odhání ji i od sena no a při prskání je to teprve peklo, to ji vyloženě nahání a bije...
Spíš mi to opravdu přijde jako pokus prodat dvě..

Ono obcas i tem, co chovaji plem.material, neco doma zbyde, to si nedelej iluze
xchipsy
napsal(a):
Tak ono ani dvě (ani tři nebo čtyři) ještě nejsou zárukou bezproblémového soužití... Já si dovezla dvě kozy z jednoho chovu, nejdřív byla dominantnější ta o měsíc starší, postupně se role obrátily a dneska je ta mladší vyložená teroristka, odhání ji i od sena no a při prskání je to teprve peklo, to ji vyloženě nahání a bije...
Spíš mi to opravdu přijde jako pokus prodat dvě..
Koza je uplne neco jineho nez ovce... a zvlast rohata... u ovci mam zkusenost se zarazenim do stada ze ovenu pozduchaji... ale zadna brutalita se tam nekona... druhej den prijdete a ovce rozprostreny po pastvine a jakoby nic... nejhorsi je mit tri kozy...