Kotne kozy? priznaky

Anglonubijská koza (AN)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.2.2018 15:16
Lucyls

XXX.XXX.41.129

Prosim o radu, ako chovatel zaciatocnik nemam moc skusenosti.Nie som si ista ohladom kotenia monich koz, posledne dva dni im natiekli pipiny, vemienka sa plnia velmi pomaly, podla mojich vypoctov by sa mali kotit koncom februara, teda koncom tohto mesiaca..S capom su o vybehu stale, ale co som odsledovala kedy na ne zacal skakat vychadza mi to na porod za cca 2 tydne.Bojim sa ze to premeskam, hlavne toho ze sa tie male mozu narodit v noci kedy mrzne, byvaju v kozine ale ten nie je zatepleny tak by som rada bola pri tom.Kozy budu mat mlade druhy krat.Vie mi niekto poradit kedy maju koy taketo priznaky, ze im natecie pipka a zacne sa nalievat vemienko?moze to byt aj dva tyzdne vopred?co by som si mala vsimat?prikladam par foto. Dakujem.

16.2.2018 19:13
lilo

XXX.XXX.201.210

No tak tahle botoxova pipina rekne jen to ze ty kozeny jsou brezi... a otok muze byt klidne mesic pred porodem... to ze se blizi porod poznate podle zmeny chovani... vetsinou je to na nich poznat na prvni pohled... no a pak je spoustu priznaku ale tesne predporodnich... prvnim takovym nejvic viditelnym je zvetseni vemene do plne velikosti i s napnutymi struky vemeno muze byt az leskle......druhy je srovnani linie ocas pipka a vemeno... cele se to jakoby vyspyli a otevre.. to je v dusledku otvirani porodnich cest... no a pak muzete videt treba hlen... koza muze byt neklidna... s vykulenym vyrazem.. muze se stranit, hrabat otacet se za brichem pomekavat na nej... ale to je vetsinou uz vlastni porod... porod u kozy je navic vetsinou velmi rychly... takze musite byt bud dobra pozorovatelka nebo zajistit teplou ubikaci...

6.3.2018 10:59
Lucyls

XXX.XXX.41.129

Tak dnes rano sa mi narodil maly capko, a to od kozicky ktorej sa vemienko nalialo len z vecera do rana.Bola nekludna, hrbila sa, lihala si vstavala, hned som videla ze to pride.do hodiny bol na svete krasny capko, takze ano, kto pozna kozy hned si vsimne zmenu spravania.Sranda ze som cakala ze porodi druha ktora ma vemienko uz asi mesiac, tato co porodila nemala vobec, nalialo sa jej za jednu noc.takze, iba chodit, sledovat, a vsimat si.smajlík

6.3.2018 13:34
lilo

XXX.XXX.201.210

tak to je supr... dulezite je ze nalila.. a snad to sve mrne ukoji.. takze zkontrolovat veminko zda kuzle pije z obou struku.. a pripadne pak jednat dal a oddojovat aby jste podporila co nejrychlejc dojivost.. pokud vam jde o mleko.. jinak... take spravne a hooodne krmit...

Přidejte reakci

Přidat smajlík