Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.3.2018 12:00

Kdopak chovate? Premejslim ze bych vyzkousel jednu dve ovecky do naseho cirkusu :).

1.3.2018 19:01
Bekkky

XXX.XXX.224.41

Jsou to chytrý ovce, velký obrůst hrubší vlny, stačí jim relativně skromná pastva, dobré paznehty, pohyblivé, odolné, trochu horší matky, ale to platí ve velkém stádu, v malochovu určitě bez problému. Jehňata odolná, rychle se staví po porodu a běhají. Nijak zmasilé, ale beránek z pastvy 8-10 měsíců má výborné maso. Dříve se prý někde dojily. Porody bez problémů. Dlouhověké.

2.3.2018 10:23

Dekuju za popis :) to jsem si tak nejak nasel. Oslovil jsem parchovatelu ze sousednich kraju, ale zatim se nic nerysuje. Rad bych pomoh udrzet genofond kdyz by se jim u me darilo. Nejde o nejaky dotace, spis ze je to nase plemeno, jsme vlastne docela zahrnuty "migrantama" :).

2.3.2018 12:02

Ovce neznám, ale v tomto máte mé sympatie. Věřím, že je potřeba neztratit a využít to, co tu máme dobrého.

2.3.2018 18:36
Bekkky

XXX.XXX.224.41

Šumavky se dají opatřit na Michlově Huti a ještě byl větší chovatel v Nýrsku. Ovšem nevím, zda to není moc daleko...

2.3.2018 18:47
Jamarov

XXX.XXX.88.248

Tak to máte taky můj obdiv
Já osobně proti migrantům nebojuji a nebudu, ale jako nápad moc pěkný.Tichá podpora

2.3.2018 18:53
Jamarov

XXX.XXX.88.248

To byl jako vtip teď mi to tak vtipný nepřijde, kdyby se neřešilo to co se řeší, přemýšlela jsem o chovu českých plemen, jenže se mi zdají moc temperamentní, ale třeba to tak není. Líbí se mi všestranná užitkovost... Nemuset mít dvě plemena a nechtit zázraky.

2.3.2018 19:15

Jamarov napsal(a):
To byl jako vtip teď mi to tak vtipný nepřijde, kdyby se neřešilo to co se řeší, přemýšlela jsem o chovu českých plemen, jenže se mi zdají moc temperamentní, ale třeba to tak není. Líbí se mi všestranná užitkovost... Nemuset mít dvě plemena a nechtit zázraky.

Jsme na chovatelském fóru, ne politickém a obecně dost snášenliví a je to vtipné. Osobně mě občas taky považují za přistěhovalce, byť jen z Čech . Navíc migrují i zvířata, hmyz apod. a je to normální.

2.3.2018 19:24
Jamarov

XXX.XXX.88.248

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jsme na chovatelském fóru, ne politickém a obecně dost snášenliví a je to vtipné. Osobně mě občas taky považují za přistěhovalce, byť jen z Čech . Navíc migrují i zvířata, hmyz apod. a je to normální.

No právě migrace je přirozená a zachovávat vlastenectví taky a proto druhý příspěvek, přišlo mi to jakože politicky zaměřené a tak jsem to úplně nemyslela
Ale mastnackuv nápad když to vezmete politicky tak se mi to zdálo jako dobrý boj

2.3.2018 19:29
Bekkky

XXX.XXX.224.41

No, Šumavky tak jsou myšlený, z mála udělají hodně. Jen je trochu problém, že jich je málo a tím nejde řešit nijak zvlášť třeba výběr dobrých matek..., prostě takovou tu udržovací selekci, aby se plemeno neměnilo a nekazilo. Mají výhodu, že jsou opravdu zdravé, kdysi jsme je měli a nezakašlaly, nezažila jsem u nich hnilobu, nebo jiný problém s paznehty, ani s parazity nebyla potíž. V menším chovu jsou naprosto nezdolné, dobře snáší výkyvy počasí, a jsou ideální pro takový ten klasický chov, pastva, seno, trošku jádra, sem tam jablko, řepa... trošku tvrdýho chleba, žaludy.
Takže jejich chov je záslužná práce...

2.3.2018 20:09

Zadny podtexty nehledejte. Vsak jste si vsimli ze jsem od suffolku dospel ke kazdep pes jina ves ne? Ted mam v podstate kombi plemena a kombi x suffolk. Tak jsem premejslel a dosel k sumavsky ovci a chci jit do toho proto, ze jich je malo. At nam tady neco naseho zustane. Dyt o jaky plemena ke nejvetsi zajem u zacatecniku? Suffolk. Kdyz si hledaj info na netu tak jeden z prvnich clanku je na receptari chov suffolku.

2.3.2018 20:14
Jamarov

XXX.XXX.88.248

Tak se omlouvám, jestli jsem vám tím nechtěně posunula boj proti migraci
Tak každý se ptá i na maso a máte ty ovce s černýma hlavama? Ty sou prý nejlepší aspoň já to tak znám.

2.3.2018 20:17

scháníte jen, aby byla 100% šumavka, nebo aby měla původ?

2.3.2018 20:18

Presne tak a ve vykupu nechtej o nicem jinym nez suffolk a texel ani slyset, aspon tady. Ale to me netrapi, naucim rodinu to zr... teda jist a nejakej vykup me muze...

2.3.2018 20:22

scháníte jen, aby byla 100% šumavka, nebo aby měla původ?

POP mit nemusi, je jasny ze pak nastupuje duvera v prodavajiciho, ale to riziko se da podstoupit. Prednost dam ale urcite POP i za cenu vyssi ceny.) Neco malo jsem koukal do ceho vseho se clovek musi zapojit kdyz se chce venovat genofondu a to ja si nejsem uplne jistej ze bych do toho sel, aspon ne hned. je tam i KU a to me je tak nejak proti srsti. A jelikoz jsem takovej trosku anarchista, tak prece co brani udrzovat cisty puvodni plemeno, aniz by se odebiralo a papirovalo.

2.3.2018 20:31

zkusím se poptat, ale je to od Vás daleko, spíš to berte, že za zeptání a rozhození sítí člověk nic nedá

2.3.2018 20:32

Urcite uvitam a dneska jsem si pri krmeni zrovna rikal, ze budu muset vyrazit dal nez za Rychnov nad Kneznou, kam me cesty za ovcema nebo masinama casto dovedou :).

2.3.2018 21:00
Jamarov

XXX.XXX.88.248

Tak o výkup jsem se nikdy nezajimala spíš nám chybělo, beranky jsem vždy udala a když zbyly třeba 2tak šli na klobásy. Záleží jakou máte v okolí poptávku. Hlavně se cení když je na kostech maso. Když dělám kuzleci tak to neříkám

2.3.2018 21:58
michalt

XXX.XXX.50.2

Urcite uvitam a dneska jsem si pri krmeni zrovna rikal, ze budu muset vyrazit dal nez za Rychnov nad Kneznou, kam me cesty za ovcema nebo masinama casto dovedou :).

Zkuste si najít na netu odkaz na farmu Michlovka(v Michlově Huti)a nebo Dušan Lehocký v Bystřici u Nýrska.Oba dělají geneticky čistou šumavku.

3.3.2018 10:00

Dekuju za kontakty, uz mam vyhledano.

Přidejte reakci

Přidat smajlík