Dobrý večer, prosím vás zkušené o radu."Jsem začátečník "Dnes ve dvanact hodin v poledne se kozence AN světlé barvy narodil první černý kozlík a nasledoval ho bracha světlý s tmavýma tečkama. porod proběhl bez asistence koza je prvorodička.vemínko ma krásné kulate, do dvou hodin ji odešla placenta a teď se krásně čistí, jde z ní takový průhledný slyz? nebo tak něco, nezapáchá.Ale co mě trápí tak je nechtěla nechat pocucat z vemínka ze začátku oba, trošku jsem oddojila a dala pomaličku stříkačkou oboum kozlíkum, ale toho světlého méně olizuje a teď dokonce ho od sebe odtrkává... pomozte mi prosím, nechtěla bych o ně příjít, no spíše o toho světlého. Je drobnější a nemá bříško. Ten černý je jak míček bříško jak stodolu.Kozenka se necha pocucat tim svetlim ale jen za me asistence a to tak, ze ji škrábu aby necestovala a kozlík si sam najde struk a pije, Poraďte prosím co s tím. toho černého preferuje dokonce se mu nastrkuje a zvedá nohu aby se ke struku lepe dostal. co moho pro to udělat aby nechala obai toho světlého napít. děkuji Jana J.