Elektronicky obojek u ovce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.3.2018 23:15
heslo123

XXX.XXX.170.173

Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat, zda nemáte zkušenost s elektronickym obojkem u ovci (neviditelny plot). Jde mi o to, ze bych rada ovecky soupala po pozemku, dle potreby, ale kvuli detem bych radsi nechtela elektrickou sit. Mam predstavu, ze by meli vyholene misto na krku v mistě obojku.
Děkuji za nazory.

9.3.2018 07:45
Jamarov

XXX.XXX.88.248

Děti naučíte snadno, že na síť se nesahá.
Nevím kolik jich chcete a na kolik vyjde jeden obojek ale holit jim krky... A stejně to místo by jste jim měla označit aspoň fabory jinak nevím jak a podle čeho se budou orientovat. Pokud je to za pomyslnou čáru nepustí tak buď by byly ve stresu nebo jim to dá pecku a půjdou dal a vy budete honit ovce, které nebudete mít kam zavřít když plán selže.
Znám to u psů ale... U ovci? Třeba někdo přidá zkušenosti, spíš hlídací pes než obojek.
Sítě se nebojte i velmi malé děti to pochopí.

9.3.2018 08:21
heslo123

XXX.XXX.170.173

Děkuji za nazor.Chtela bych 3ovce a myslela jsem, ze by meli normalne natahlou sit, ale ta by.nebyla pod proudem ale diky obojkum by dostali ranu pri doteku site protoze naa.ni bych upevnila vodici.kabel. Tak jak jste psal..jako u psa...Ale treba je to kravina...jen me napadli zda to nekdo nezkousel

9.3.2018 09:53
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Pokud postavíte ohradu z normálně nataženého ovčího pletiva, tím myslíte síť? Není elektrika třeba. Máme to tak na všech pastvinách.
Ale vy, koukám, asi myslíte nataženou elektrickou sít, aha.

9.3.2018 09:56
heslo123

XXX.XXX.170.173

Jojo myslela jsem elektrickou sit aby se dala lehce presouvat.

10.3.2018 18:15
Bekkky

XXX.XXX.70.248

No, je to teda blbý, jak to řeknu, ale nenaučej se to i děti, že na síť se prostě nešahá? Pecka od sítě neublíží. Na tomhle principu funguje síť i u ovcí. Neublíží ale je to nepříjemné. Když jsem byla malá, zkoušeli jsme to. Teď dostanu každou chvíli, když se motám u sítě.
Jedině snad když by do toho upadlo batole, ale to je otázka 2 měsíců, než začne normálně běhat a batole (1-2 roky) stejně nemůže přeci běhat samo bez dozoru.
Nevím kolik stojí ty psí obojky a to ostatní, ale přijde mi to jako docela komplikované.

12.3.2018 09:32
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Já teda nemám síť, ale u koní máme pásky a klidně ji vezmu do dlaně a nic to neudělá. Pochopitelně ale musím mít suché ruce a dobré boty. Což jsem třeba dřív nevěděla a tak jsem se snažila přesvědčit partnera, že ohradník nefunguje, no fakt, hele, klidně zmáčknu pásku v dlani... prý - Tak se zuj... A já kráááva poslechla a vyzula jednu tenisku... Ku*va to byla šlupka, že jsem se málem po...

12.3.2018 10:07
dhufnagel

XXX.XXX.235.49

Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že se děti moc dobře naučily že na síť(lanko) se nesahá. Pokud nevěřily tak jsem jim dal do ruky stéblo trávy a už věřily. Další věc je že síť bez proudu je dost nebezpečná pro ovci snadno se do ní zamotá.

Dušan123

24.10.2022 13:40
Dušan123

XXX.XXX.211.170

Dobrý deň!

Přidejte reakci

Přidat smajlík