dobrý den,
máte někdo zkušenosti ohledně kojení kozlátek. narodili se mi kůzlátka, ale koza má moc velké vemeno. struky tahá až při zemi a mám strach, že se kozlátka nenapijí.
nevím jestli jsou schopné si jej najít i tak nízko. když jsem tam snažím se jim vemínko nadzvednout aby se pořádně napili, ale nevím zda jim to stačí.
děkuji za jakoukoliv informaci.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zpočátku jim tedy musíte pomáhat. Naučí se leccos, ale někdy to trvá třeba den dva. Já mám jednu kozu se strašně vytahanými struky a nalité vemeno vypadá jako dva silné párky. Takhle šíleně ji vytahal její první kozlík, který se na ni věšel a pil. Od té doby ale žádné kůzle na začátku neumí pít, musím jim to ukazovat, oddojit, aby byl struk měkký a teprve většinou druhý den kůzle umí od téhle kozy pít. Jednou jsem nebyla včas po ruce a kůzlata zemřela, protože se vůbec nenapila. Takže kozu zčásti podojte, aby vemeno změklo a pak tam přistrčte kůzlata, případně jim struk vsuňte do hubičky. Je to lepší než krmení z láhve. Pro Vás i kůzlata.
Musíte je naučit pít v leže. Mám takovou kozu a první dva dny po narození kůzlat trávím v kleče u kozy a učím kůzlata pít v leže. Chodím každé dvě hodiny, přes den. Je to spousta kůzlečího řevu a odporu, ale naučí se to. Toto je fotka letošní
Děkuji moc za odpověď.
Zatím raději chodím co se dá a už si na to zvykli. Takže pokaždé když mě slyší vědí že se bude papat.
Bohužel ano
Už ho má aji poškozené jelikož s ním někdy někde zavadila.
Janinka Bosorka
napsal(a):
Opravdu velká podprsenka prostřižená na struky, uvázaná nahoře na hřbetě? Taková ta co byla kdysi. Až kozlata odrostou, porazit.
Nevím jaká byla dřív, ale ještě mě napadlo třeba tričko a na zádech zavázat. A prostrihnout díry na struky. Tohle musí být těžký i pro kozu. Si to nedokážu přestavit jak třeba chodi.. se po tom vemeni musí šlapat. Chudák holka.

tyjo chudák koza

napsal(a):
tyjo chudák koza
ruplý závěs. tohle zvíře nemělo být vůbec připouštěno, to je chodící klobása.