Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.3.2018 13:45
Lusy

XXX.XXX.244.35

Dobry den.Prosim Vas o vase rady a zkusenosti.Uz nevim co mam delat.Pred 3tydny mi uhynula brezi ovce.Hned jak se nam nezdala tak jsme volali veta ale dal ji jen vitaminy no a pry se to zlepsi jenze ovce umrela.Jenze dva dny zpet prijdu do chleva a lezi tam dalsi ovce schoulena v klubicku, srst vypadana a trci ji uplne pater.Ovce mela kazdym dnem rodit.Hned volam veta jenze nez dojel tak ovce uhynula.Nechal jsem zkontrolovat vsechny ovce a vet rikal, ze by to mohl byt svrab tak ovcim napichl injekci proti svrabu plus vitaminy.Jenze oveckam porad vypadava srst, dokonce jsem si vsiml, ze si ji oziraji navzajem.Mam strach at o vsechny neprijdu.Vsechny maji kazdym dnem rodit.Ovce chodim co chvili kontrolovat.Prosim co by to mohlo byt?

18.3.2018 13:58
Martin R

XXX.XXX.253.179

No v první řadě vyměňte veterináře. Jestli nepozná svrab tak ať vrátí radši diplom.
Mohlo by jít o akutní nedostatek minerálů. Dáváte min. liz selen nebo tak něco. Ale těžko takto na dálku soudit.
Martin.

18.3.2018 14:04
Lusy

XXX.XXX.244.35

Dekuji.Mineralni liz maji neustale k dispozici.Nejhorsi je, ze jsme volali ctyrem veterinarum, ale tri jen radili po telefonu a prijet se jim nechtelo.No a tak jsme byli radi, ze aspon jeden dojel. No jenze jak rikam ovce porad pelichaji.Injekce dostaly patek vecer.

18.3.2018 14:09
Lusy

XXX.XXX.244.35

No a jinak chov mame udrzovany v cistote.Pokud by to byl svrab tak by jsme si ho museli dovest jak jsme si koupili noveho berana.Nikdy predtim jsme zadny problem nemeli.

18.3.2018 14:17
Martin R

XXX.XXX.253.179

Podle toho malá co jste napsaly to svrab nebude. Pokud si Ovce vlnu kousaj navzájem... Min. liz mají jaký- nemyslel jsem solnou kostku ta jim moc nedá. Vím krmite. Napište kdyžtak odkud jste a třeba Vám někdo s te lokality doporučí nějakého schopného veta.

18.3.2018 14:25
Lusy

XXX.XXX.244.35

Mineralni lis maji se selenem.Jinak jim davame seno, obcas trochu ovsa, chleba a nutrimix pro ovce a kozy.Jsem okoli kolem Vsetina.

18.3.2018 15:02
lilo

XXX.XXX.201.210

to ze pelichaj muze bejt i pricinou nejake zvysene teploty.. pak odparuji srst... ale asi jim chybi mineraly zamerila bych se na zinek...jakym zpusobem zkrmujete ten chleba...

18.3.2018 15:06
Lusy

XXX.XXX.244.35

Chleba davame nalamany spise jako takovy pamlsek.

18.3.2018 15:23
lilo

XXX.XXX.201.210

myslim ze jsem nekde cetla ale nejsem si uplne jista tak kdyztak me nekdo opravi ze pokud si ovce poziraji vlnu jde o nedostatek fosforu... no chtelo by to zjistit stav celeho stada.. asi bych zacala jednanim s veterinarem... a nechala vyloucit ketozu... pripadne odebrat krev a udelat rozbor... to bude asi nejjistejsi... sama za sebe muzete ohmatat zvirata a zjistit jak jasou na tom vyzivove... jeslti z nich trci kosti bude to mit priciny... nedostatek mineralu, nedostatek krmne davky, paraziti...

18.3.2018 17:11
Lusy

XXX.XXX.244.35

Tak jsem poradne prosahal oveny.Ty co maji jeste dost srsti tak nemaji patrne kosti a zebra.Jen jedna co ma hodne opadanou srst tak ta ma uplne vystouplou pater.Pritom ji vsechny stejne tak nevim.Co ji mam pridat aby pribrala?

18.3.2018 17:37
lilo

XXX.XXX.201.210

mohla prodelat nejakou prihodu... mohla byt nastydla... atd... muze byt zacervena... muze jit do ketozy... a to je problem.. bylo by dobre vyloucit ketozu...

18.3.2018 17:41
Lusy

XXX.XXX.244.35

A na vylouceni ketozy mam volat zase veta?Nekde jsem cetla, ze se daji koupit prouzky na moc a tak se to zjisti.Jen nevim zda je to pravda.

18.3.2018 17:48
lilo

XXX.XXX.201.210

ekzistuji testacni papirky... ja osobne jsem odebirala moc a muj vet to strcil do takoveho strojku a vylezly tam krev bilkoviny i ketolatky... ja myslim ze jakmile je ovecka nemocna a nechceteli o ni prijit je potreba najit dobreho veterinare... aby udelal odber krve a bobku a mela by jste klid..

18.3.2018 17:54
Lusy

XXX.XXX.244.35

No prijit o ni nechci jenze s temi veterinari to moc lehke neni.Zkusim sehnat jeste jineho, snad se to povede.

18.3.2018 18:25
lilo

XXX.XXX.201.210

jo je to s nima tezke... odkud jste treba tu ma nekdo typ na nekoho dobreho.

18.3.2018 18:40
Lusy

XXX.XXX.244.35

Okoli Vsetina.

18.3.2018 22:48
Bekkky

XXX.XXX.110.194

Co takhle všenka ovčí (Bovicola ovis)? Koukněte na příznaky na netu. To jste si s beranem přivézt mohli.
Ty úhyny s tím nemusí ani souviset, nevím co máte za plemeno, možná je třeba více přikrmit, a kontrolovat, aby se k příkrmu dostaly všechny. Nevím, co to je oves občas, ale v téhle roční době, pokud jsou od podzimu zavřené už jim jen seno, občas oves, chleba jako pamlsek nemusí stačit... Pokud jsou vysokobřezí, moc sena se do nich už nevejde.

18.3.2018 23:33
moonika

XXX.XXX.139.165

ja by som dala trus na parazit. rozbor. Nepozerali ste farbu očných slizníc podľa FAMACHA u tých najchudších? Ak sú poriadne začervené tak nevstrebávajú dostatok živín a môže sa to prejaviť aj na vlne. Teraz je obdobie keď sa prebúdzajú "v sleze zazimované" larvy hlíst.

Přidejte reakci

Přidat smajlík