Dobrý den. U nově narozeného beránka jsem si všiml, že má na předních kolínkách boule, asi mu to nijak nevadí normálně chodí ani nekulhá. Setkal se s tímto už někdo? Přikládám foto. Děkuji za informaci.
Uživatel s deaktivovaným účtem

U lidí se to léčí klidem, obklady, obvykle to samo zmizí. Nevím, ale možná by tam někde mohla být příčina artritis, třeba u matky? Myslím, že by to mohlo taky zmizet za dva tři týdny. Pokud ho bude matka krmit.
na některé příspěvky nemá význam reagovat, jinak jehně pije běhá asi mu to zatím nevadí, chovám ovce už několik let a ještě jsem se s tím nesetkal, moje známá chová ovce už mnoho let a taky to viděla poprvé, je mi jasný že nejlépe poradí veterinář, jen mě zajímalo jestli se s tím už někdo setkal.
No, pokud se to objevilo pár dní po porodu, může to být pupečníková infekce. Klouby sice bývají teplejší, ale ne vždy. Je dobré zkontrolovat pupík, zda je suchý a zda okolo něj není nějaký otok, nebo červený flek.
Pak má smysl přeléčit antibiotiky, jsou speciální pro jehňata.
Ale, pokud jehně saje, jinak je v pořádku, asi bych ho zkusila jen rychle vykrmit...
Standa P.
napsal(a):
na některé příspěvky nemá význam reagovat, jinak jehně pije běhá asi mu to zatím nevadí, chovám ovce už několik let a ještě jsem se s tím nesetkal, moje známá chová ovce už mnoho let a taky to viděla poprvé, je mi jasný že nejlépe poradí veterinář, jen mě zajímalo jestli se s tím už někdo setkal.
Veterinář radil.