Ovce nedá napít.

Východofríská ovce (VF)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.3.2018 11:36
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ovce prvorodička je den po porodu s dvojčat zůstala jen ovečka, beránek byl bohužel moc, moc slabý.Nechce dát jehněti napít jen když ji podržím tak je to v pohodě, bude týden zavřená ale pak mne asi flaška nemine, že?Jak ji pustím ven, stopro půjde po svém, nemohu ji několikrát deně chytat na to není bohužel čas.Včera pila dvakrát, pak až ráno v šest, a byla v pohodě, myslíte že se v noci od ní napila sama?Jak dlouho zůstane jehně v pohodě bez mléka, protože byla ráno silná na nohou, pěkně čistá a suchá.

25.3.2018 21:26
Bekkky

XXX.XXX.96.211

To chce čas, někdy jim to trvá, než jehně přijmou. Je možné, že se soustředila na beránka a teď si myslí, že jí jehně uhynulo.
Když jsou jehňata napitá, mají trochu bříško. Takhle malé jehně po dvanácti hodinách už má problémy a bečí protože má hlad. Ale křičet z hladu vydrží tak hodinu, max dvě, pak se už vyčerpají, podchladí a umřou.
Řekla bych, že pokud ovečku budete pořád přikládat, mámu přidržíte, začne to fungovat...

12.4.2018 21:21
bindzuska

XXX.XXX.187.2

V neděli nám ovečka porodila dvojčata, vše proběhlo v pořádku, obě se napila a měla se čile k světu. Problém nastal dnes, kdy začala jedno jehně odmítat a je na něj strašně agresivní. poradíte, co s ním? Zkoušeli jsme flašku, ale tu odmítá.Zavřeli jsme ovci s jehňaty a bušila do něj, tak jsme jí radši pustili. Děkuji za rady.

12.4.2018 22:28
Bekkky

XXX.XXX.118.71

Až dnes? Kontrolovali jste vemeno? Až čtvrtý den po porodu odmítá, to bych řekla že buď má málo mléka a to jehně které odmítá ji do vemene intenzivněji mlátí nebo kouše, nebo má začínající zánět jednoho struku a to jehně pije zrovna z té strany a ovci to bolí. Prostě nějaký problém s kojením.
To je třeba pozorovat, jak se jehňata chovají při pití, v jakém pořadí pijou a zda mají struky rozdělené, každý jeden.. Pokud je ovce prvnička, je větší pravděpodobnost, že může mít nějaký z problémů, co jsem napsala.
Ovci bych zkontrolovala a s jehňaty zavřela, případně to jedno dala stranou a pak je vyměňovala, aby se jehňata obě napila a ovce nevyšilovala.
Pokud budete přikrmovat a jehně se nenapije poprvé z lahve, zkuste tak za 20 minut. Mléko musí být teplé tak 38-40°C.
Krmím tak, že jehně vezmu pod paží a přidržuju mu hlavu šikmo nahoru ze spoda a druhou rukou držím lahvičku. Tou rukou co mu přidržuju hlavičku od spoda po stranách zmáčknu tlamičku a otevřu a dám do tlamičky dudlík. Čumák mu pořád lehce držím prsty a mírně smačkávám jeho tlamičku, aby čelistmi smačkávalo dudlík a přisálo se a pochopilo, že z toho teče mlíko. Pokud se zakuckává, dejte mu do jednoho koutku tlamičky prst, bude lépe sát a polykat.2-3krát takhle a pak už přijde samo.

13.4.2018 08:50
bindzuska

XXX.XXX.187.2

Zdá se být vše ok, ale nenechá ho se k ní ani přiblížit.

13.4.2018 09:04
profesor1

XXX.XXX.192.98

Není struk pokousaný?
Někdo tu psal fígl - sebrat to neodstrkované jehně na chvíli pryč a nechat ovci jen to odstrkované. Ale asi max na půl dne, aby se nestalo, že pak bude odstrkovat obě.

13.4.2018 10:03
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Když si ovce umane, že některé jehně nechce, tak ho prostě nechce. To se spíš povede podstrčíit ho nějaké jiné, které je jedno čí jehně od ní pije.

13.4.2018 10:14
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Letos se nám narodila dvojčata, asistovaný porod. Ovce jehničku přijala bez problémů, beránka, který měl překloubenou nožku, odstrkovala, ne brutálně, ale nepostála mu. Byl velmi životaschopný, ukrádal si zezadu, časem i přicucl od jiné ovce, bohužel, od té, co má trojčata.
Kolem dvou týdnů bylo vidět, jak za svou sestrou zaostává, jednu zadní nožku měl v dlažce, byl takový kostnatý. Začala jsem ho přikrmovat Mikropem z lahne. Přifukoval se, ale do rána vždy ok, začal se zlepšovat, asi tři týdny jsem přikrmovala. Pak jsme začali dvakrát denně dávat jehnatům granule a oves. Seno jedí hned pár dní po narození, liz a voda samozřejmostí. Beránek tedy asi po třech týdnech připíjení z lahve, asi litr denne, to odmítl. Stačí mu jádro dvakrát denně, seno a ostatní a občas přicucne od ovcí. Dlažku jsem někdy v březnu přestala dávat, říkala jsem si, at tedy chodí po kloubku. Koncem března se mu to najednou spravilo! Má to v pořádku. Jeho sestra je však stále nejméně o šest kilo težší. Však taky má matku skorem jen pro sebe. Ale jinak je beránek v pořádku.
Při krmení z lahve jsem nijak beránka ze stáda nebrala, neudělal si na mne žádnou vazbu, tři týdny vycuc lahev, a šel. Ted se chová jako ostatní jehnata.

13.4.2018 10:50
bindzuska

XXX.XXX.187.2

To jsme zkoušeli, sebrali jsme to neodstrkované jehně a ona se mohla zbláznit, dnes jsem ji alespon držela, aby se jehně napilo a moc se jí to nelíbilo, jedno jehně už na flašce máme, tak asi přibyde ještě jedno

Přidejte reakci

Přidat smajlík