Uživatel s deaktivovaným účtem

Máte prosím někdo s tím zkušenosti?Konkrétně Energys Jehně od firmy Agroman, pro jehnata od prvního týdne pro urychlení návyku na pevnou stravu.Jaký máte na to názor.

jahodapavel
napsal(a):
Běžně se podobný systém používá u telat. Cílem je urychlit roztažení bachoru, který je při narození velikosti ořechu a mléko jde přímo do slezu. Má to význam pokud ovce dojíte, jinak v malochovu to považuji za zbytečné.
Já se o to zajímám pokusně, jelikož mám jednu ovenu co nedá sama jehněti nápít jen když ji podržím nebo se na ni jen dívám tak postojí, je to prvnička měla dvojčata bohužel jen jedno bylo k životu a byla hodně vyčerpaná tak ani jehně neolízala tak je to tet tak jak je.Jde mne oto aby dřív bylo to jehně samostatné, tet je mám zavřené ale jak je pustím ve za ostatníma ovca se o jehně nebude asi starat.

jahodapavel
napsal(a):
tak to zkuste, ale aby to začalo žrát, musíte ho to naučit. U telat jsou na to plastové láhve se speciálním cucákem, na který se natáhnou přes prsty. Důležité je aby tele mělo hlad- dostává je polovinu mléka- místo cca 8l - 4l.
No ještě je čas, možná bude ovca spolupracovat, když tak ji znova zavřu a bude tam i měsíc, hotovo.