Holandská zakrslá koza s PoP, ministádečko 1,2

Prodám Holandskou zakrslou - Výhodná nabídka zejména pro začínajícího chova...
13000 Kč
Pěkný večer,
protože si nejsem úplně jistá, optám se pro jistotu tu.
Pokud mi jeden kozel denně zkonzumuje cca 1,5 kg sena, kolik mám podávat v granulované formě? Někde se udává, že tolik, kolik normálního sena...jinde zase, že je to podstatně míň. Abych se přiznala, jsem z toho už trošku jetel
Jedná se pouze o krátkodobé řešení, které pravděpodobně jinak řešit nelze-aby nedošlo k nedoruzuměním
Předem děkuji za veškeré rady.
pajca
napsal(a):
Tak ono záleží, co dalšího bude kozel žrát. Jestli jenom to granulované seno,
tak se mu nejspíš brzy zastaví bachor, jelikož je kozel přežvýkavec a k tomu,
aby se bachor točil, potřebuje hrubou vlákninu. Tedy ještě ke granulím alespoň
krmnou slámu, jestli seno došlo.
To vůbec ne, sena máme dost -v tomto případě se jedná o treking, takže by k tomu měli to, co by po cestě sezobali +možno ještě nějaký mix granulí, který dostávají, aby nebili jen na seně a trávě. Jednalo by se zhruba tak o 5 dní :).
Ametymka
napsal(a):
To vůbec ne, sena máme dost -v tomto případě se jedná o treking, takže by k tomu měli to, co by po cestě sezobali +možno ještě nějaký mix granulí, který dostávají, aby nebili jen na seně a trávě. Jednalo by se zhruba tak o 5 dní :).
Až se za tu strašlivou chybu stydím. Si to jednou po sobě nepřečtu, a takhle to dopadá
Já bych to moc nebrala podle hmotnosti granule : seno, protože seno je hlavně objem, takže naplní žaludek/bachor mnohem dřív než granule...
Co jsem našla dávkování pro koně (a řekla bych, že by se to dalo propočítat i na menší zvířata), tak na 100kg živé váhy koně je cca 1 kilo granulí na den...