Pěkný večer,
protože si nejsem úplně jistá, optám se pro jistotu tu.
Pokud mi jeden kozel denně zkonzumuje cca 1,5 kg sena, kolik mám podávat v granulované formě? Někde se udává, že tolik, kolik normálního sena...jinde zase, že je to podstatně míň. Abych se přiznala, jsem z toho už trošku jetel
Jedná se pouze o krátkodobé řešení, které pravděpodobně jinak řešit nelze-aby nedošlo k nedoruzuměním
Předem děkuji za veškeré rady.
pajca
napsal(a):
Tak ono záleží, co dalšího bude kozel žrát. Jestli jenom to granulované seno,
tak se mu nejspíš brzy zastaví bachor, jelikož je kozel přežvýkavec a k tomu,
aby se bachor točil, potřebuje hrubou vlákninu. Tedy ještě ke granulím alespoň
krmnou slámu, jestli seno došlo.
To vůbec ne, sena máme dost -v tomto případě se jedná o treking, takže by k tomu měli to, co by po cestě sezobali +možno ještě nějaký mix granulí, který dostávají, aby nebili jen na seně a trávě. Jednalo by se zhruba tak o 5 dní :).
Ametymka
napsal(a):
To vůbec ne, sena máme dost -v tomto případě se jedná o treking, takže by k tomu měli to, co by po cestě sezobali +možno ještě nějaký mix granulí, který dostávají, aby nebili jen na seně a trávě. Jednalo by se zhruba tak o 5 dní :).
Až se za tu strašlivou chybu stydím. Si to jednou po sobě nepřečtu, a takhle to dopadá
Já bych to moc nebrala podle hmotnosti granule : seno, protože seno je hlavně objem, takže naplní žaludek/bachor mnohem dřív než granule...
Co jsem našla dávkování pro koně (a řekla bych, že by se to dalo propočítat i na menší zvířata), tak na 100kg živé váhy koně je cca 1 kilo granulí na den...