Jehně s poškozeným mozkem

Kamerunská ovce (KA)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.4.2018 18:25
Michaela1808

XXX.XXX.64.70

V pátek se nám narodila dvojčata, z čehož jedno leželo na zemi se zakroucenou hlavou dozadu neschopné vstát. Na radu veterináře jsme ho vzali domů a krmili odstrikanym mlékem. Druhý den vet přijel a řekl, že má pravděpodobně poškození mozku buď už z dělohy nebo při porodu a máme mu dát dva dny. Saje pěkně, normalne reaguje, kope nohama, ale nedokáže se na ně postavit, je jakoby gumový. Beci. Otáčí se, ale prostě nevstane. Máte někdo zkušenost? Podařilo se vám jehně vypiplat nebo to spíš nemá cenu? Děkuji za každou reakci...Jinak druhé dvojče je úplně ok.

1.4.2018 19:47
lilo

XXX.XXX.201.210

pichali jste selen a nejaky vitaminy? ta gumovos tmuze byt z nedostatku selenu... potom... jak se beranek tvari... symetrie usi... jak reaguji usi treba na stipnuti atd...jak reaguji nozky kdyz je zmacknete... propnete... ve spence ve slase... mela jsem nedonosene s levostrannym ochrnutim.. nozky reagovaly kupodivu vsechny ale mel svesene leve ucho...pravym normalne strihal... beranek se natacel jen na jednu stranu za pitim atd... byl nedonoseny ze ctyrcat s vahou cca kilogram a pul... jsem ho cca 3 tydny prvni dny byly o preziti... klistyrech, sondovani protoze nemel skoro saci reflex... kdyz tohle prezil dalsi dva tydny jsem ho ovci nosila na prikladani...nebo nachvilku k ni... aby tam zustala vazba.. tahle ovecka kupodivu byla sikovna... a to je ta nejplassi ovce kterou mame doma... no podarilo se mi odchovat tak ze se i postavil a u zdi chodil.. dost se motal a kdyz spadl chtel vstavat ale byl nakrivo. a verim tomu ze jeste tyden tak by to i rozchodil... jen problem byl v tom ze ho ovecka zalehla... nasla jsem jeho hlavu pod jeji hrudnikem... a ona na neho dychala... a byla natocena hlavou k jeho telu...

1.4.2018 19:50
profesor1

XXX.XXX.202.14

Pokud máte čas, ochotu a jehně má apetíííít, tak piplejte. Hlavně dejte selen.

1.4.2018 20:01
Michaela1808

XXX.XXX.64.70

Není ochrnuty, uši, nohy, vše reaguje na zatahani. Reaguje na mě becenim, vrtí ocáskem. Apetit, sací reflex má. Jen se prostě nedokáže postavit. Za ovcemi.ho nosím, ale ony ho samozřejmě nepřijmou, když jen leží. Za maminkou se už jakoby bral, když jsem ho držela ve stoje, ale vždy spadne...jinak je silný, pěkně rostly. Občas zakloni nepřirozeně dozadu. A jakoby s ní kroutí dokola, to vypadá divně. Vet mu nic nepichl, ale selenu mají dost. Ostatních sedm jehnat se má výborně.

1.4.2018 20:03
Michaela1808

XXX.XXX.64.70

Myslíte, že je šance, že se na ty nohy postaví? Když je gumový? Asi bude mít špatnou motoriku, dá se to nějak cvičit?

1.4.2018 20:03
Michaela1808

XXX.XXX.64.70

Nebo mám ho vzít ještě k veterináři?

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.4.2018 20:12
Uživatel s deaktivovaným účtem

béčko, glukopur a starat se, pokud máte čas a zájem.

i jehňata přidušená při porodu leccos zrehabilitují.

1.4.2018 20:36
Michaela1808

XXX.XXX.64.70

Tak je mi samozřejmě škoda ho utrácet, budu ho piplat a vezmu ho v úterý ještě k vet.

1.4.2018 23:06
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Měla jsem ovečku, která po narození zase nedokázala zaklonit hlavu. Jinak byla velká a silná. Tak jsem krmila z láhve a masírovala krk a nakonec se povedlo a časem se srovnala. Injekcí selevitu nic nepokazíte.

2.4.2018 08:07
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Jeden beránek se po narození nemohl dva dny postavit na zadní, pak se postavil na překloubené zadní nožky. Jedna se upravila rychle, druhou jsme různě dlahovali a nic. Tak v měsíci věku jsme to nechali tak. A, kupodivu, ted ve dvou měsících se to najednou upravilo, chodí po všech čtyřech.

2.4.2018 10:19
lilo

XXX.XXX.201.210

masirovat natahovat slachy cvicit s nozkama polohovat... a selen pichnout i kdyz mate pocit ze ho maji dost... a pak jeste asi po tydnu... ten muj beranek se po nem dost vzpamatoval... ackoliv ostatni jehnata byla v richtiku...

2.4.2018 11:36
Michaela1808

XXX.XXX.64.70

Mám obavy, že se na ty nohy nepostaví. Jen leží nebo mele nohama v leže na boku. Nedokáže jít ani do té polihy v leže, ze které se zvedají...A pořád vykrucuje tu hlavu. Má asi fakt poškozený mozek a motoriku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík