Když potřebuji převézt kozu tak jí strčím do kufru ( mám velké auto s velkým kufrem bez mříží), chci se zeptat je to vůbec legální? Teď potřebuju převézt kozla na bonitaci a nevím jestli můžu ( jestli na mě nebudou pitomě koukat) a nevím jestli manžel zvládne oder z kozla po dobu jízdy i když moc nesmrdí.
Neznáte českou klasiku?
https://www.youtube.com/watch?v=uWES0j3iwIw.
Bekkky
napsal(a):
Neznáte českou klasiku?
https://www.youtube.com/watch?v=uWES0j3iwIw.
no právě takhle to máme ale trochu v civilizovanější podobě.
naše první cesta na střižbu byla v transportéroj,8kusů a já mezi nima, kdyby šli připoutat na sedačky nemělo by to chybu, legální to určitě nebylo. Ale nejeli jsme zas tak daleko, u polských hranic jsme museli dotankovat no ty pohledy vylekaných a pobavených lidí když prošli kolem a ovce zařvala
Teď máme kamaráda s přepravním vozem i zkouškami. Ale třeba kvůli pár kusům se to nevyplatí.
Taky by mě zajímalo co obnáší si udělat kvalifikaci na převoz zvířat.
Je tam podmínka podle počtu kusů a kilometrů ne?
A taky se to musi hlásit když zvíře opustí stáj.
Zkoušky na převoz mám. Dělala jsem je hned ze začátku co to vešlo v platnost. Kurz byl dvoudenní. Podle mě celkem fraška. Ale mám na to legitimaci. Když mě ukradli kabelku, tak se ta kartíčka o převozu neztratila a zase se vrátila ke mě. Stálo to tenkrát asi 3000 + ubytování + cesta = 5000. Pokud potřebuji převést jedno nebo dvě zvířata, tak je nacpu do pikapa a jedem. Manžel udělal takovou docela šikovnou nástavbu z kari sítě na normální vozík za auto.Ještě se mě nestalo, že by po mě někdo něco takového chtěl. A to jsem vystavovala taky v Lysé. Jenom je zajímá poznávací číslo auta a čas odjezdu na vetrinárním osvědčení.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neměl jsem doma slámu, tak jsem si každý den bral balík z práce, abych měl čím podestýlat :).

Jo, normálně osobák. Byl to Ford Sierra. To tele mělo 40kg takže bylo velké jak pes
My jsme si zkoušky na převoz taky museli udělat. Donutili nás, prý protože zkoušky musíte mít, pokud převoz zvířete vám přiveze nějaký zisk. Tedy i ta bonifikace, nebo třeba u nás uchovnění (koně), protože tím to zvíře nabývá na ceně. Ovšem nemusí to být zisk jen v penězích, ale třeba zisk poháru na závodech nebo na výstavě. Ale to nikdo u nás neřeší a jsem zvědavá, kolik hobby koňských závodníků má zkoušky na přepravu zvířat. My jsme chtěli mít klid a tak jsme si je udělali. Některé veteriny chtějí doložit i technický průkaz vozidla, kde budete zvířata převážet, ale zakázat vám převoz nemohou. Takže my v přívěsu na převoz ovcí převážíme poníky a nikomu to nevadí.