Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.4.2018 20:10
Danča.

XXX.XXX.124.129

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli nemáte nějaké zkušenosti. Chováme malé stádečko ovcí.
U jedné z nich jsem si všimla oteklé hlavy a to hlavně pod bradou a pod lícními kostmi. Napuchlá místa jsou na obou stranách souměrně. Zkoušela jsem napuchlá místa prohmatat, jsou měkké. Ovečka normálně jí a jiné problémy nemá. Před pár dny jsme je dali na pastvu. Předtím žrali jen seno. Myslíte že se může jednat o pastevní tetanii? Popřípadě jak ji léčit?

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.4.2018 20:12
Uživatel s deaktivovaným účtem

Danča. napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli nemáte nějaké zkušenosti. Chováme malé stádečko ovcí.
U jedné z nich jsem si všimla oteklé hlavy a to hlavně pod bradou a pod lícními kostmi. Napuchlá místa jsou na obou stranách souměrně. Zkoušela jsem napuchlá místa prohmatat, jsou měkké. Ovečka normálně jí a jiné problémy nemá. Před pár dny jsme je dali na pastvu. Předtím žrali jen seno. Myslíte že se může jednat o pastevní tetanii? Popřípadě jak ji léčit?

ne, jedná se o začervení.

18.4.2018 20:59
Bekkky

XXX.XXX.96.230

Když je už oteklá hlava, je to dost silné začervení. Nechte si co nejrychleji udělat rozbor ovčích bobků, ode všech zvířat a hlavně jehňat. Podle toho vám veterinář doporučí odčervovací prostředek.
Je dobré podat ještě něco na podporu jaterní činnosti a detoxikaci, protože po podání odčervovacího prostředku ve zvířeti červy chcípnou a toxiny mohou zvíře otrávit. Z mé zkušenosti je kritický 2-3 den po odčervení.
Buďte rychlí a odčervěte cíleně, ať zvířata v tomhle stavu nemusíte odčevovat více prostředky a zatěžovat jim organismus, což se často stává, když se odčervuje bez vyšetření trusu.
Je zde spousta vláken, jak odčervení ještě podpořit přírodními prostředky atd.

18.4.2018 21:05
Danča.

XXX.XXX.124.129

Dobře ty bobky pošleme co nejrychleji. Moc vám děkuju.

18.4.2018 21:25
moonika

XXX.XXX.250.12

bobky by som poslala ale ak by v´ýsledky mali byt až po víkende nečakala by som a odčervila niečím širokospektrálnym, anémiu spôsobujú najmä vlasovky a motolice, na tie zaberá aj albendazol aj keď len na dospelce, na vlasovku albendazol zaberá, ak nie je rezistencia.

Přidejte reakci

Přidat smajlík