Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.4.2018 19:42
petramac

XXX.XXX.233.244

Dobrý den, koupili jsme dojičku pro kozy, malé konvové dojení, jde to dobře, návlečky krásně drží, jen se vemeno nevydojí úplně. I přesto, že už hadicí nejde žádné mléko, po sundání návleček jsou ještě struky plné mléka. Nemá někdo zkušenosti s tím, jak vydojit zcela?
Děkuji.

20.4.2018 22:45
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Prováděli jste stimulaci mléčné žlázy před dojením? Jak jste dojili dříve? Tipl bych si, že spíše jde o to, že nespouští mléko. Dodojování se provádí tak, že několikrát mírně zatlačíte na rozdělovač, pak palcem odtlačíte struk od struk. nástavce, pustíte dovnitř vzduch a dojačka sama spadne.

21.4.2018 11:47
L.M.

XXX.XXX.89.199

Dobrý den, také jsem loni přecházela na strojní dojení a holkám trvalo možná 3 týdny, než pustily všechno mléko a nemusela jsem dodojovat. Na začátku jsem dodojovala skoro polovinu. Chce to trpělivost, holky si musí zvyknout.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.4.2018 14:35

Praktickou radu nemám, ale odpovídá to tomu, že při ručním dojení se uvolňuje oxytocin skoro celou dobu dojení, kdežto u strojního jen asi minutu nebo kolik, To už si nepamatuju přesně, ale byla to strašně krátká doba.

21.4.2018 14:45
petramac

XXX.XXX.51.90

Děkuji za rady, budu dodojovat ručně a snad si holky brzy zvyknou smajlík Bohužel mě začala bolet ruka tak, že jsem nemohla ručně dojit, asi karpály, nemohla jsem hnout prsty...

21.4.2018 16:45
pajca

XXX.XXX.238.94

Jestli strojní dojení používáte teprve krátce, tak se kozy ještě bojí a mléko zadržují.
Další věcí která ovlivnuje vydojení je jejích dojitelnost. (měkost či tvrdost).
Dále stimulace uvolnění hormonu oxytocin před dojením, který stahuje hladké
svalstvo mléčné žlázy a tím spouští - vytlačuje mléko. Omytím vemna teplou vodou,
nebo alespoň otření suchou čistou utěrkou stimulaci provedete.Dále proveďte
odstříknutí struků,2x 3x. Je dobré použít hrnek s destičkou, k tomu určený, abyste
mohla posoudit mléko. (případný začínající zánět)
Když nasadíte strukové návlečky na struky, ještě drcnutím do vemene (jak to dělají kůzlata) podpoříte vyloučení oxytocinu. Stejně tak udělejte i při dodojování, když už mléko
přestává téct tak jednou rukou lehce tlačte na zběrač a druhou rukou lehkým
prohmatáváním kontrolujte vydojení. Můžete při stlačování i rukou jedotlivé poloviny
pomasírovat lehkým stiskem a sjížděním po vemeni od hora dolů.
Při strojním dojení ve struku nějaké dva-tři střiky vždy zůstávají.

21.4.2018 18:04
petramac

XXX.XXX.233.244

Moc děkuji smajlík

22.4.2018 08:40

Ja teda kravku kdyz nechtela ke konci pustit hladil tak, ze by me za to snad i byly schopny zavrit do ustavu za zoofilii :) A poustela...

6.12.2018 20:52
masenka1

XXX.XXX.82.54

Dobrý den jaký typ dojičky jste koupili? Děkuji za odpověď.Eva

7.12.2018 07:05
L.M.

XXX.XXX.89.199

Já mám dojicku od pana Škváry, inzerujte občas i tady na ifaune. Dělá i veliké dojirny nejen v ČR,tak jsem to brala, že tomu určitě rozumí a hlavně dělá i servis, takže kdyby cokoliv, dá se mu zavolat. Jezdí po celé ČR. Po 2 sezónách naprostá spokojenost a kozeny si taky nestěžují.
Jediná nevíhoda je oproti třeba Drimlackým má větší motor (těžší), ale já to nikde nepřevážím, takže mi to zas tolik nevadí.

7.12.2018 08:49
masenka1

XXX.XXX.82.54

Děkuji moc za odpověď.

Přidejte reakci

Přidat smajlík