Čudný útvar na vemene kozy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.4.2018 15:14
TFF

XXX.XXX.71.211

Dobrý deň.
Pred týždňom som zaregistroval u 50% AN kozy (okotená 6.4., dve kozliatka) niečo ako vred, či zdureninu so zápalom (fotka 19.4.). Nasledovala dezinfenkcia, harmančekové obklady a čerstvé aloe vera po cca 4 dni.
Pár dní som nebol doma a po návrate to vyzerá takto (fotka 23.4.). Dal som len dezinfekciu.
Prosím o radu skúsenejších čo by to mohlo byť. Ako poranenie to nevyzerá.

Ďakujem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.4.2018 22:50
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mohlo by to být poranění. Pokud ne, mohl by to být taky zánět žlázy s vývodem hnisu ven. Ale těžko říct. Já bych to vymačkala, co jde a čistila a čistila, stříkala dezinfekcí a sledovala, jestli se to nehojí jen navrchu a uvnitř nezůstává hnis.

24.4.2018 13:48
Nubiru

XXX.XXX.61.211

Mrkla by som, či koza nemá všenky a oholila vemeno. Tie mrchy sa hádam po prechode na pastvu vo väčšej miere sťahujú z chrbta na brušnú stranu alebo čo (myslím že sú háklivé na slnečné svetlo). Ak sa zbehnú na jedno miesto - osrstené vemeno, slabiny,...a intenzívne cicajú, asi je možné, že by mohli spôsobiť takéto hlboké rozdráždenie. Plus mohlo ju zrovna tam niečo uštipnúť, alebo kozliatko mohlo poškrabať zubami, plus ak je koza akrobatka a neustále ju to tam "ondí", môže si napríklad hranou kopyta tú chrastu stále strhávať. No je to len tip. Každopádne by som toho bobra oholila. Rana bude prístupnejšia na ošetrovanie a kontrolovanie. Nubiru.

25.4.2018 04:37
TFF

XXX.XXX.100.190

Takže opuch zmizol a hnis sa zrejme vyplavil. Je to síce otvorené, ale vyzerá to lepšie.
Takže naďalej len dezinfikujem Pederipra sprayom.
Ktovie čo to mohlo byť...
Ďakujem za reakcie.

Přidejte reakci

Přidat smajlík