Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.5.2018 11:11
petramac

XXX.XXX.233.244

Dobrý den, zítra si jedeme pro kozenku cca 90 km daleko. Máme krytý přívěsný vozík, jen nevím, zda je lepší převážet kozu jen připnutou, vestoje, nebo jí sepnout nohy a položit na bok. Za rady děkuji smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.5.2018 12:07

Na přívěsu na volno, nijak nesvazovat. Jen co se rozjedete, tak by si měla lehnout. Poloprázdné vozejky pěkně skáčou na všech výmolech, tak jí vozík pěkně nastelte, ať není z cesty moc vyklepaná. Do dvou kusů je vozím radši v kufru auta, teprv když jich je víc a jsou těžší, tak beru přívěs který když se zatíží tak tolik nepoposkakuje, případně ještě přidám závaží dopředu, protože když se zvířata rozhodly, že si všechny lehnou až dozadu, tak se s tak blbě zatíženym přívěsem jede pěkně na prd, protože má tendence se rozkmitávat do stran..

16.5.2018 12:37

Určitě nesvazovat. Můžete ublížit. Jak říká Kuba - většina zvířat si během chvíle lehne. Pokud byste zvládli udělat nějakou přepážku z palet, bylo by to nejlepší. Aby tolik "necestovala" po vnitřku vleku..
Jinak my taky vozíme na úvazu v kufru. Má to ale svá ale: je potřeba mít na spodu gumovou vyndavací "vanu", aby se nenasákla moč do koberečků v kurfu, v autě to bude po dobu převozu zapáchat a v poslední řadě je myslím zakázáno takto zvířata vozit. Měla by mít vlastní "schránu". Pro mě je to ale nejpohodlnější.

16.5.2018 14:09
profesor1

XXX.XXX.192.98

Takhle má vypadat "vlastní schránka-box" pro bezpečný převoz zvířete.

16.5.2018 14:35

profesore, Váš příspěvek by mohl být považován za morbidní . I když máte naprostou pravdu .

16.5.2018 15:05
profesor1

XXX.XXX.192.98

Myslíte? Pěstiteli zvířat asi jo, chovateli určitě néééé

16.5.2018 15:14
kosta

XXX.XXX.53.168

profesor1 napsal(a):
Takhle má vypadat "vlastní schránka-box" pro bezpečný převoz zvířete.

Profesore když ji máte tak pěkně připravenou tak ji dovezte k nám i s tou vaničkou, ta vanička
se mě hodí, také na maso.

16.5.2018 17:18
dad

XXX.XXX.225.133

profesore - je dobře že máte dobrou náladu a svým příspěvkem nezklamete, jednou Vás poprosím o rady jak na to, tak se zatím čiňte a zkoušejte

16.5.2018 17:22
dad

XXX.XXX.225.133

petramac - na volno v omezeném prostoru, ať moc necestuje a může si lehnout, nemusí se otáčet.

16.5.2018 22:25
profesor1

XXX.XXX.192.98

Pane Dad, dík za nekritiku. Jaká pak rada. K tomu musíte dospět a nesmíte předčasně dospět Ale upřimě nevím jestli je výhodné k tomu dospět. Zrovna včera, nebo předevčírem mě to někdo nadhodil, tak jsem mu odpověděl - ty Fole, to je jen taková obrana před zoufalstvím, nebo vyšší stupeň zoufalství

Kosta - ta už je dávno snězená. A vaničku vám teda pošlu jestli chcete

Petramac - kostey má pravdu. Zvíře si většinou po třetí zatáčce lehne, protože se mu to zatáčení, brždění, rozjíždění nechce "vyvažovat". Chce to ale neklouzavý podklad.
Dneska ke mě přijel kupec a měl ve vozíku matraci.

17.5.2018 07:03
kosta

XXX.XXX.59.10

Profesore, není to tak důležitý. To já jenom co na to řeknete.Dojídáme ještě kozla a jdou pomalu na řadu
králíci.Masa jsme přejezení na chvíli.

Přidejte reakci

Přidat smajlík