Cena za vlečku hnoje

Romanovská ovce (R)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.5.2018 19:01
kastef

XXX.XXX.69.65

Kolik stojí vlečka hnoje?Jde o to, že manžel dnes naložil obrovskou vlečku pro zájemce.
Jelikož to dělal růčo, tak mu zájemce původně přislíbil, že to udělají spolu-jak sem předpokládala, nikdo se neobjevil...tudíž si to necháme zaplatil/tak byla původní domluva-bud spolupráce a zdarma, nebo bez pomoci prodej/.Jde o krásně uleželý ovčí a kozí hnůj.Kolik si za to říct?

18.5.2018 19:58
přezdívka

XXX.XXX.105.195

V hluboké totalitě jsem dostala od JZD 400 Kčs. Krmili s ním žížaly a dělali VERMIKO. Podle toho kolik hodin to nakládal x něco. Záleží jak si svou práci cení. I když je to kvalitní hnojivo stejně ho všechno nespotřebujete. Vloni jsem alespoň část udala místním zemědělcům, protože po dlouhé době hnojili pole u nás za plotem. Jenomže měl strach ho vzít všechen, prože prý chodí kontroly a zkoumají, jestli není v půdě moc dusíku. My tady na ty kontroly a nařízení zajdem...

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.5.2018 20:02

Já ho dávám za odvoz kamarádovi, případně ho vozím sám ke kravínu na velkou hromadu hnoje, nebo mi JZD přistaví velkej 9t Opavák, já ho naplním a oni si ho odvezou. Spíš jsem rád že je to pryč. Nikdy jsem nic neplatil, nikdy jsem nic nedostal. Vždy jsem kydal sám, nebo s kamarádama kterejm jsem k tomu koupil sud.
Takže asi moc neporadím, ale když si řeknete moc, tak můžete mít napřesrok taky problém se hnoje vůbec zbavit, ale za klasickej valník - dvouosák za traktor, potažmo za půl den práce bych si řekl třeba o pětikilo, nebo třeba o pár balíků sena.

18.5.2018 21:17
kastef

XXX.XXX.69.65

my problém s odbytem hnoje moc nemíváme, obyčejně si průbežně doplnují spoluobčané svá hnojiště, nebo si přistaví vozík za auto.To je jiná práce...Tohle vyhazoval směrem na horu na vlečku, otřesná práce.Jinak bysme tento hnůj postupně udali, po trochách bez dřiny, do prosince budeovčín volný, takže žádný spěch.Toto byla hurá akce, a to ani nemluvím, že dotyčný se ani pořádně nedomluvil, kdy to bude, a aniž by něco řekl, hodil vlečku před dům, ani nezavolal dopředu.Muž si narychlo bral dovolenou.

18.5.2018 21:34

kastef: A to si představ, že já jsem takovej blázen, že občas sednu do auta, zajedu ke kamarádce, která bydlí 100km daleko, vezmu do ruky své oblíbené vidle které si u ní už nechávám a vykydám 2 totálně vrchovaté valníky. A taky se to musí ze stodoly buď nosit na vidlích a házet nahoru na valník a nebo si to na kolečku k valníku přiblížit a teprv pak házet nahoru. A ani za to nic nechci. Posledně takhle za mnou přišla a říkala že už jsou 3 ráno, jestli se na to už nechci vyprdnout a já že ne, že valník musí být ráno plný ať se hned může přivézt prázdný a že v noci je lepší teplota na práci
(ne k nikomu z vás kydat ale nepojedu)

18.5.2018 21:57

Kubo, takových cvoků, jako Ty, je na světě málo.

Kastef: ještě, že přivezl svojí velčku - lze předpokládat, že jí bude chtít zpátky, tedy buď zaplatí, co si řeknete, nebo mu jí nevydáte Tak...kolik je průměrná mzda brigádníka na fyzické práce? U nás 120 - 150 Kč / hod. Tak alespoň tak bych to viděla.

19.5.2018 04:33
kastef

XXX.XXX.69.65

no ono je rozdíl dát to kamarádům, a nějakým cizím načinčancům, kteří by nevzali vidle do ruky, aby se nepošpinili.
Kamarádům a lidem ve vesnici dáváme hnůj zdarma, oni nám donesou třebas pečivo pro drůbež, dají lahvinku rumu, bombošku či trochu slivovice.Tohle byla akce, která nám spíš zkomplikovala zaměstnání, je to pro cizí lidi, kteří navíc slíbili že pomůžou a ani neřekli že nepřijdou.Muž s tím měl dva dny naruby.Já si myslím, že oni radši zaplatí, než by dřeli.Jde mi o to aby to byla adekvátní částka.Normálně hnůj z ovčína likvidujem v klidu bez dřiny-muž každý týden při běžném házení hnoje, králíci, koně, drůbež vezme navíc velká kolca i z ovčína a průbežně je to pryč.Takže to není milost, že nám pomohli od hnoje.Největší odběr mám jeden soused, co má kaliforské žížaly, ty likvidují, tak je potřeba pořád dodávat.Máme i místo zaplacené na obecním hnojišti, kdyby byl přetlak,1km od nás-tam se ale za poslední 2 roky nic nedává-nezbývá nám.

19.5.2018 07:39

hmmm tak je-li to tak, tak cenu našponujte. Aspoň na 2000kč

19.5.2018 08:19

To je myslím adekvátní cena

19.5.2018 14:58
kastef

XXX.XXX.69.65

no nakonec sme se dohodli na 800kč, tedy mi s mužem.Já se ptala dále po známých, a těch 2000skutečně je cena za vlečku hnoje, když někdo kupuje cizí od cizích, ale to většinou dotyčný doveze.Tento si půjčil obecní vlečku a doveze mu to obec, je to kilometr, tak asi po něm moc chtít nebudou, ale něco přece-tak at chudák nepřijde na buben.

19.5.2018 18:20
roklanka

XXX.XXX.45.56

Ještě jsi zapomněl Kubo dodat, že při té příležitosti ještě ostřiháš kozám paznehty. Ty vidle jsou fakt supr, lepší než ty moje smajlík

19.5.2018 19:29

Roklanko a já doufal že to tu přehlídneš, aby sis neřekla že ti chodím kydat, jen abych se pak mohl chlubit

19.5.2018 19:38

kostey: docela to tak vypadalo

19.5.2018 19:57

Mě kydat baví, vidle jsou úžasný nástroj a navíc Roklanka úžasně vaří! Takže když mám doma prázdnou lednici, a Roklanka kotce plné hnoje tak přesně vím, kam si udělat výlet

19.5.2018 21:11
roklanka

XXX.XXX.45.56

Kubo, jen vůl by si myslel, že se chlubíš, ti co tě znají vědí a ostatní ti mohou skočit na cara.Škoda že bydlíš tak daleko.

Přidejte reakci

Přidat smajlík