Krmení březí kamerunky

Kamerunská ovce (KA)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.5.2018 10:17
mirous

XXX.XXX.50.50

Dobrý den začínám s chovem kamerunak a mám dotaz na přikrmování ječmenem a chlebem u březí ovce a kolik může dostat denně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.5.2018 12:27

nechte jí jen se pást...

19.5.2018 13:27
mirous

XXX.XXX.50.50

Bohužel nemám tolerantní sousedy tak jsou ve chlévě.

19.5.2018 13:41
ovcezkopce

XXX.XXX.168.42

Pro kamerunku život v chlívku bude peklo. Jsou to čiperné zvědavé ovce, chytré, napůl kozy. V maštali budou nešťastné a nebude se jim tam dařit, potřebují vzduch, pohyb, běhání - proč jste si nejprve nezjistila, jak to soused bude snášet? Nebo jinak - proč by to mělo sousedovi vadit? Předpokládám, že když jste si pořizovala ovce, máte pro ně dostatečnou pastevní plochu - takže se na ní "vytratí", proč by tedy souseda měly obtěžovat? Hluk? Smrad? Jsou jeho stížnosti oprávněné? Základ je dostatečné místo pro ovce a vše si dobře promyslet, pak teprve pořizovat.

19.5.2018 13:56

pokud nemáte pastvu, tak s těmi kamerunkami vůbec nezačínejte. to je prostě kravina mít je v chlívku. do chlívku dejte prase. nebo býka na výkrm, dejme tomu ještě dojnou kozu, ale ne ovce.

21.5.2018 09:31
david699

XXX.XXX.245.29

Kamerunky jsem měl do letoška 8 let. V chlívku za mne nesmysl.
Nepřikrmovat, pouze pastva, k dispozici seno, voda, liz. Nanejvýš podle potřeby Nutrimix.
Bahnění i odchovy bez problému.

3.6.2018 21:28
cvrdlikacek

XXX.XXX.74.202

Prosím vím že to sem nepatří, ale dnes se mi narodilo jehně, úplně první...bohužel jsem jej ještě neviděl pít, jediné co jsem viděl byli útoky berana.prosim o radu jak ji pomoci a hlavně jak pomoci jehněti, aby to zvladlo.berana jsem oddelil a nepustím jej k nim už nejspíše vůbec...do této doby byl ke všem ostatním zvířatům ať kachnám, husám, obcím i psům a i lidem bezproblémový, tak mě toto poněkud zarazilo.prosim poraďte mi jak mám postupovat dále.

Přidejte reakci

Přidat smajlík