Zdravim, divala jsem se na inzeratya u nas se pohybuji podilove anglonubijky kolem 1000, coz mi prijde hrozne malo. Vzdyt jen za skok plemenikem jsem dala 500, vyziva brezi kozy, vyziva laktujici kozy a pozdeji i kuzlat, tak to se jen za cenu jadra dostanu na dalsich 500...
A kde je moje prace, probdele noci...
Co vy na to?
marion108
napsal(a):
Zdravim, divala jsem se na inzeratya u nas se pohybuji podilove anglonubijky kolem 1000, coz mi prijde hrozne malo. Vzdyt jen za skok plemenikem jsem dala 500, vyziva brezi kozy, vyziva laktujici kozy a pozdeji i kuzlat, tak to se jen za cenu jadra dostanu na dalsich 500...
A kde je moje prace, probdele noci...
Co vy na to?
Cena je závislá na nabídce a poptávce. Za kůzle můžete chtít třeba 5000.-, otázkou je, kdo vám je dá.
Uživatel s deaktivovaným účtem

podílovejch anglonubijek se trh už zcela nasytil.
nemusíte prodávat, můžete kůzlata normálně doma v rodině sníst.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Přesně tak. Než prodávat pod cenou tak je radši šoupnout do mrazáku.
cena je jako za jakékoliv zvíře na maso, prodávám na váhu - holky za 60, - ž.v., letos to vypadá, že snad prodám všechno co potřebuji , peníze si musím vydělat jiným způsobem než prodejem různě křížených plemen kůzlat,
a to mně letos ještě nikdo netahal na slevu , jen odstaveného flaškáče chtěli jako hračku pro děti - tak do tří stovek kozičku.
Mám holky na mliko, takze pro me neni prijem z kuzlat dulezity, ale prekvapilo me to. Predloni jsem prodavala kozicku za 2000, loni jsem nepripoustela a tak jsem z toho propadu sokovana.
Btw. Maso nejime a krmit psa prvotridni kuzlecinou mi pripada jako zverstvo, navic u nas nikdo nema zaludek na toto zabit.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já než abych prodával pod cenou, tak tím ale fakt radši nakrmím psa, pokud mám teda plné mrazáky. Případně maso naložím do soli a pak suším.
Kostey přesně tak, než prodat za pár stovek náš odchov a za to koupit mrzký granule pro šelmičky...raději vražda a bašta.
Já mám třeba velký problém prodávat "na chov", páč myšlenky, ke komu se zvíře dostane a co ho čeká, asi trochu cvok. Ale občasné neuvěřitelné telefonáty nebo návštěvy zájemců...ne, nejsem dobrý prodejce.
Bylo by možné popsat proces výroby sušenýho? Sušim psům, ale to je jiná, to se občas bojim vzít do ruky :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kostěji, taky by mě zajímalo, jak sušíš v našich podmínkách. Je tu dost vlhko a ne tak teplo, jak by bylo asi ideální, ale už jsem o tom taky přemýšlela.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nemusí být teplo. Může být i zima, ale schne to pak mnohem dýl.
Já maso pořádně nasolim, přihodím nějaké koření šoupnu to do sáčku a zavakuuju. Nechám to v lednici 3 - 4 týdny, někdy když na maso zapomenu tak i 3 měsíce a pak to ze sáčku vyndám a pověsim to na půdě u krovu.
Je tam dobrá výměna vzduchu, takže to může schnout i pomalu a neplesniví to.
Případně mám ještě vyrobenej dřevěnej box na sušení masa se dvěma větráčky z počítače. Ale do toho boxu se toho moc nevejde, tak radši suším na půdě.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Spíš Profesore pořádám žranice pro kamarády co za mnou přijedou a buď s něčím pomohou, nebo mě svojí přítomností donutí si od práce odpočinout. K sousedům nesu maso když něco slaví, ale že bych zval lidi ať se nažerou a ať zapomenou že hnůj smrdí to ne. Pořádat ale žranice za účelem naučit lidi ze sousedství jíst maso od ovcí a koz, za účelem zvýšení prodejnosti masa v blízkém okolí je velice dobrá taktika
Teď mě třeba dva pravidelní návštěvníci žranic udělali servis na obraceči sena tak cca za deset tisíc. Bude mě to stát jednu žranici - v podstatě kácení máje, co se stravy týká zajišťuji já Chystám se dneska objednat přes známého výčep s chlazením, ať se bečka může vklidu pít třeba týden K tomu pivu nabídnu sem tam klobáu 50/50 vepřo-skopo....... Opravdu je to běh na dlouhou trať, ale už chodí i mlaďoši, že si koupí na grilovačky, tak že nějaký posun správným směrem vidím. Ale já si zdaleka necením jehňata jako ty Kubo.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak se Profesore podívej kolik v obchodě jehněčí stojí a pak se zamysli proč ho prodávat za méně. Máš slepice? Prodáš občas nějaké vejce? Případně za kolik bys prodával pokud bys měl? A pak to porovnej s cenou v obchodě. A teď mi pověz, proč mít tak levné jehněčí, když vejce bys prodával za cenu obvyklou... ale nemá cenu to tu stále opakovat. Kdyžtak zabrouzdej v historii, pokud tě to téma trápí
Přezdívko, postupně každý rok se z blízkého okolí někdo ozve že by jehněčí chtěl. Častokrát chtějí jen kousek a v tom jim nevyhovym. Pokaždé říkám že prodávám kdyžtak celá jehňata, ať si seženou někoho s kým by se o něj rozdělili a že jestli chtěj, tak jim to můžu rozbourat aby se pak o to lépe podělili. V naší vesnici žije tak 30 + jezdí tak 20 lufťáků. Z trvale žijících si jehňata berou 2, z lufťáků 3 a z okolních vesnic dalších asi 6.
Vajíčka prodávám pravidelně. Ač chci za vajíčko 3 Kč, tak za plato (30ks) dostanu vždy stovku. Ty 3 kačky chci i když v obchodě stojí třeba 6Kč.
Tohle téma mě vůbec netrápí. Nebyla to na tebe narážka. Mě trápí spíše ty dotazy. Já si jehňata cením na daleko míň, než za kolik je prodávám. Navíc nechovám masňáky. Vydělávám jinde
Znáš ten příjemný pocit, když uděláš občas charitu?
Uživatel s deaktivovaným účtem

kdo má odbyt na jehněčí, tady mám tip: https://zvirata.bazos.cz/inzerat/90223523/DARUJI-OVECKY-BERANKY.php.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nebo tady, podílovky za pětikilo
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/90205080/Prodam-podilove-AN-kozicky.php.