Za kolik prodavate podilove kozicky

Anglonubijská koza (AN)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.5.2018 21:59
marion108

XXX.XXX.72.163

Zdravim, divala jsem se na inzeratya u nas se pohybuji podilove anglonubijky kolem 1000, coz mi prijde hrozne malo. Vzdyt jen za skok plemenikem jsem dala 500, vyziva brezi kozy, vyziva laktujici kozy a pozdeji i kuzlat, tak to se jen za cenu jadra dostanu na dalsich 500...
A kde je moje prace, probdele noci...
Co vy na to?

23.5.2018 22:09
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

marion108 napsal(a):
Zdravim, divala jsem se na inzeratya u nas se pohybuji podilove anglonubijky kolem 1000, coz mi prijde hrozne malo. Vzdyt jen za skok plemenikem jsem dala 500, vyziva brezi kozy, vyziva laktujici kozy a pozdeji i kuzlat, tak to se jen za cenu jadra dostanu na dalsich 500...
A kde je moje prace, probdele noci...
Co vy na to?

Cena je závislá na nabídce a poptávce. Za kůzle můžete chtít třeba 5000.-, otázkou je, kdo vám je dá.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.5.2018 22:18

podílovejch anglonubijek se trh už zcela nasytil.

nemusíte prodávat, můžete kůzlata normálně doma v rodině sníst.

23.5.2018 22:48

Přesně tak. Než prodávat pod cenou tak je radši šoupnout do mrazáku.

23.5.2018 23:04
dad

XXX.XXX.225.133

cena je jako za jakékoliv zvíře na maso, prodávám na váhu - holky za 60, - ž.v., letos to vypadá, že snad prodám všechno co potřebuji , peníze si musím vydělat jiným způsobem než prodejem různě křížených plemen kůzlat,

a to mně letos ještě nikdo netahal na slevu , jen odstaveného flaškáče chtěli jako hračku pro děti - tak do tří stovek kozičku.

24.5.2018 06:32
Fiba

XXX.XXX.252.130

Letos jsem prodala 50%za 1000 94%za 2000 (tři roky zpátky za 4500) takže nic moc.
Nicméně mám kozla s pop takže beru dotace a skoky mě nic nestojí, plus mám mlíko které nemusím kupovat, seno vlastní a na jádro a veterináře si vydělaly.
Ve finále šul nul.

24.5.2018 06:33
Fiba

XXX.XXX.252.130

A práci nepočítám, baví mě to.

24.5.2018 13:15
marion108

XXX.XXX.34.97

Mám holky na mliko, takze pro me neni prijem z kuzlat dulezity, ale prekvapilo me to. Predloni jsem prodavala kozicku za 2000, loni jsem nepripoustela a tak jsem z toho propadu sokovana.

Btw. Maso nejime a krmit psa prvotridni kuzlecinou mi pripada jako zverstvo, navic u nas nikdo nema zaludek na toto zabit.

26.5.2018 06:32
Fiba

XXX.XXX.33.28

Taky se mi nechce vraždit kůzlata když vím že můžou jít
Do chovu (holky) ale asi mě to jednou čeká taky, níž
Cenou bych už nešla. Jak někdo prodává kůzle za 300,
to vůbec, radši do mrazáku.

26.5.2018 11:44

Já než abych prodával pod cenou, tak tím ale fakt radši nakrmím psa, pokud mám teda plné mrazáky. Případně maso naložím do soli a pak suším.

27.5.2018 05:20
ustulina

XXX.XXX.22.113

Kostey přesně tak, než prodat za pár stovek náš odchov a za to koupit mrzký granule pro šelmičky...raději vražda a bašta.
Já mám třeba velký problém prodávat "na chov", páč myšlenky, ke komu se zvíře dostane a co ho čeká, asi trochu cvok. Ale občasné neuvěřitelné telefonáty nebo návštěvy zájemců...ne, nejsem dobrý prodejce.

Bylo by možné popsat proces výroby sušenýho? Sušim psům, ale to je jiná, to se občas bojim vzít do ruky :).

27.5.2018 14:11

Kostěji, taky by mě zajímalo, jak sušíš v našich podmínkách. Je tu dost vlhko a ne tak teplo, jak by bylo asi ideální, ale už jsem o tom taky přemýšlela.

28.5.2018 07:36

Nemusí být teplo. Může být i zima, ale schne to pak mnohem dýl.
Já maso pořádně nasolim, přihodím nějaké koření šoupnu to do sáčku a zavakuuju. Nechám to v lednici 3 - 4 týdny, někdy když na maso zapomenu tak i 3 měsíce a pak to ze sáčku vyndám a pověsim to na půdě u krovu.
Je tam dobrá výměna vzduchu, takže to může schnout i pomalu a neplesniví to.
Případně mám ještě vyrobenej dřevěnej box na sušení masa se dvěma větráčky z počítače. Ale do toho boxu se toho moc nevejde, tak radši suším na půdě.

28.5.2018 08:20
profesor1

XXX.XXX.192.98

A to nikdo nepořádáte žranice pro sousedy, případně neprovozujete výměnný obchod? Za kus žvance je spousta lidí ochotna zapomenout např. na to, že ovčí hnůj smrdí

28.5.2018 09:54

Spíš Profesore pořádám žranice pro kamarády co za mnou přijedou a buď s něčím pomohou, nebo mě svojí přítomností donutí si od práce odpočinout. K sousedům nesu maso když něco slaví, ale že bych zval lidi ať se nažerou a ať zapomenou že hnůj smrdí to ne. Pořádat ale žranice za účelem naučit lidi ze sousedství jíst maso od ovcí a koz, za účelem zvýšení prodejnosti masa v blízkém okolí je velice dobrá taktika

28.5.2018 10:25
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Ovce chovám už víc jak 30 let. A za tu dobu bylo jehňat, že už to ani nespočítám. A z vesnice si pro jehněčí za tu dobu přišel 1 člověk. To už spíš příjdou měšťáci. Nevěřte tomu, že když ochutnají, že se jen pohrnou. Zadarmo možná.

28.5.2018 13:50
profesor1

XXX.XXX.192.98

Teď mě třeba dva pravidelní návštěvníci žranic udělali servis na obraceči sena tak cca za deset tisíc. Bude mě to stát jednu žranici - v podstatě kácení máje, co se stravy týká zajišťuji já Chystám se dneska objednat přes známého výčep s chlazením, ať se bečka může vklidu pít třeba týden K tomu pivu nabídnu sem tam klobáu 50/50 vepřo-skopo....... Opravdu je to běh na dlouhou trať, ale už chodí i mlaďoši, že si koupí na grilovačky, tak že nějaký posun správným směrem vidím. Ale já si zdaleka necením jehňata jako ty Kubo.

28.5.2018 21:38

Tak se Profesore podívej kolik v obchodě jehněčí stojí a pak se zamysli proč ho prodávat za méně. Máš slepice? Prodáš občas nějaké vejce? Případně za kolik bys prodával pokud bys měl? A pak to porovnej s cenou v obchodě. A teď mi pověz, proč mít tak levné jehněčí, když vejce bys prodával za cenu obvyklou... ale nemá cenu to tu stále opakovat. Kdyžtak zabrouzdej v historii, pokud tě to téma trápí

Přezdívko, postupně každý rok se z blízkého okolí někdo ozve že by jehněčí chtěl. Častokrát chtějí jen kousek a v tom jim nevyhovym. Pokaždé říkám že prodávám kdyžtak celá jehňata, ať si seženou někoho s kým by se o něj rozdělili a že jestli chtěj, tak jim to můžu rozbourat aby se pak o to lépe podělili. V naší vesnici žije tak 30 + jezdí tak 20 lufťáků. Z trvale žijících si jehňata berou 2, z lufťáků 3 a z okolních vesnic dalších asi 6.

28.5.2018 22:56
profesor1

XXX.XXX.192.98

Vajíčka prodávám pravidelně. Ač chci za vajíčko 3 Kč, tak za plato (30ks) dostanu vždy stovku. Ty 3 kačky chci i když v obchodě stojí třeba 6Kč.
Tohle téma mě vůbec netrápí. Nebyla to na tebe narážka. Mě trápí spíše ty dotazy. Já si jehňata cením na daleko míň, než za kolik je prodávám. Navíc nechovám masňáky. Vydělávám jinde
Znáš ten příjemný pocit, když uděláš občas charitu?

31.5.2018 13:19

kdo má odbyt na jehněčí, tady mám tip: https://zvirata.bazos.cz/inzerat/90223523/DARUJI-OVECKY-BERANKY.php.

31.5.2018 13:22

Přidejte reakci

Přidat smajlík