Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím chovatelé, jsme začátečníci, máme doma kozu, dojí nám kolem 1 litra mléka, ale nejsme schopni takovéto množství vypít.
Rádi bychom si pro osobní potřebu rádi udělali občas nějaký ten korbačik, tvrdý sýr, jogurt nebo tak, ale co víme, tak je třeba velké množství mléka.
Má otázka zní : Jak máme mléko uchovat, abychom mohli si ten sýr udělat než nasbíráme dostatek mléka?
Po podojení, mléko přes síto zbavíme nečistot a dáváme ho do skleněné sklenice s víčkem, které hned zavřeme do lednice. Když bych sbírala mléko 3 dny ať je aspoň nějaký ten litr, tak 3 den má mléko už smetanu z části a zbytek mi přijde zkyslý. Vůbec nevím, zda je to takto v pořádku či ne.
Moc Vás prosím o vaše rady.
Děkuji.

Jak píše přezdívka a dodala bych ještě, že teplota je pro nezkysnutí mléka nejlepší 2-3 stupně, při vyšší už kysne, při nižší je podchlazené a hůř se ź něho dělá. Ale taky ho právě můžete nechat při venkovní teplotě zkysnout a udělat si výborný jemný tvaroh, pokud po zkysnutí mléko zahřejete na teplotu kolem 45, necháte vychladnout a překapete přes plachetku. Tím byste asi měli začít, sýry až potom.

přezdívka
napsal(a):
Nechte mléko nejdříve vydýchat a teprve až je zchlazené, tak zašroubujte. Dávejte každé dojení zvlášť a smíchejte až těsně před výrobou.
Děkuji, do sklenic ho nedávám teplý. Jde mi o to, jak ho mám uchovávat, jelikož než nasbíráme dostatek mléka tak je zkyslé =(.

profesor1 - Ta teplota ne vyšší než 3 stupně a ne nižší než 2 je hodně důležitá - takhle vydrží mléko i týden. Dřív vyzkoušeno, dnes už dělám hned po nadojení.
Nadojím, nechám asi 20 minut stát otevřené, pak dám do pokud možno sterilních skleněných lahví se šroubovacím víčkem a hned do chladna. Víčko se přichytne jako při zavařování. Takhle vydrží. Ale záleží i na další hygieně.
Z mrazeného se špatně dělá.
Jo, máte pravdu, ale stačí "náznak" zánětu, špína, prostředí kde dojíte....... a kysne už druhý den. Navíc většina má v lednici nastaveny stupně 4 a více. V tomto období a v létě mléko týden vydrží málokomu.
Chce to třeba i sólo lednici, terá se neotvírá stokrát za den..., ale kvůli půl litru mléka denně....

profesor1 i pajca, pravda, je to tak.