Zatvrdlina od pohmozdeni ?

Koza hnědá krátkosrstá (H)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.5.2018 13:07
marion108

XXX.XXX.72.163

Zdravim, naší koze se v pátek ve vnitř ve vemeni v horní části směrem k hlavě udělala zatvrdlina, je to v půlce ze které pijí kůzlata, nabrala jsem vzorek a mazala hned v sobotu ráno k vetovi, ten zrovna neměl papírky na zkoužku, nicméně mi řekl, že podle toho jak to mléko vypadá se o zanět nejedná, že to bude asi zvazivovatělé. Kozu to nebolí. Nyní se jí zatvrdlina dělá i v druhé půlce, začaly z něj pít kůzlata, ale preferují pořád ten první, takže stále musím oddojovat cca.400 až 700ml. Napadlo mě jestli to nema pohmožděné od kůzlat. Má silného kozlíka a slabší kozičku. Kozlík do vemene buší fakt hodně...
Potřebuji radu co s tím, je to skvělá dojka na vrcholu laktační křivky a vlastně náš jediný zdroj mléka, druhá je prvnička a má vemínko malé
Předem děkuji.

31.5.2018 14:43
marion108

XXX.XXX.72.163

Zatvrdlina se neztrácí. Mléko je normalní...
Fakt nevíte?

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.5.2018 15:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já jsem se nesetkala s takovým umístěním, jak píšete. Dvakrát jsem viděla zbytnělé vazivo přímo nad strukem, spíš od ustavičného tisknutí při sání. Udělala se tam boule, nebolestivá. Jestli je to tohle jako u Vás, to nevím. Každopádně se to ani v jednom z těch případů už nikdy neztratilo, mazala jsem to různě a bylo to k ničemu. Tam bylo blbé, že to vadilo mně při dojení. Nakonec jsme jednu z nich porazili, ta to měla na obou stranách, druhou mám, dojím jen tu jednu stranu a kůzlata pijí bez problémů. Nic se nezvětšuje, mléko je v pořádku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík