Uživatel s deaktivovaným účtem

Byl by ještě zájem o 7 letou kozu?
Nebo je to spíš neprodejné zvíře?
Děkuji za odpověď.

Děkuji za odpověď.
Koza dojí asi tak 4-5 litrů denně.
Dává pěkná zdravá kůzlata. Její dcera dojí přibližně 6 litrů denně.
Ale právě mám takovou obavu, protože vypadá strašně staře.
Již na dvou letech vypadala jako babička.
Ale jinak fakt díky.

Má mladistvý vzhled, žádné vrásky na krku a rukách, to je ještě mladice.4-5.

moonika
napsal(a):
ako mohla v dvoch rokoch vyzerať staro?:) (to ste ju ako údajne dvojročnú kúpili?) čo pod tým myslíte? že je vychudnutá či čo presne? Ja mám 11ročnú kozu cca a nevyzerá nejak moc staro.
Kozu mám od kůzlete, na rodila se u nás.
Myslim tím že má takový starý vyraz v obličeji. Nevím jak bych to popsala.
Pravda je že je dost kostnatá, takova vysoká dlouhonohá koza.
Zítra zkusím vyhledat nejaké starší foto.

dad
napsal(a):
tak schválně - kolik jí je ?
Takhle vy padá naše tříletka, takže fak nevím.

Sedmiletá koza může být skvělá na založení stáda, ale spíš ji lidi koupí na porážku. Může být pořád dobrá, já mám 7leté tři a pořád jsou v dobré kondici, bez problémů rodí, odchovávají i dojí pořád dost. Jenže to většinou nikdo tak nebere, chtějí kozu do 3 let.
napsal(a):
Sedmiletá koza může být skvělá na založení stáda, ale spíš ji lidi koupí na porážku. Může být pořád dobrá, já mám 7leté tři a pořád jsou v dobré kondici, bez problémů rodí, odchovávají i dojí pořád dost. Jenže to většinou nikdo tak nebere, chtějí kozu do 3 let.
ja som takú pred pár rokmi kúpila a som rada, tiež cca 5litrovka v dobrej kondícii, nechala som si po nej dcéru za ktorú som veľmi vďačná lebo je rovnako dobrá dojka ak nie lepšia, do cca 10rokov som ju pripúšťala, s pauzou, ale minulú zimu som ju už nepripustila ale dojím ďalej. Začiatkom jari máva problém užuť seno, musím ho strihať a musí byť jemné lístočkové ale akonáhle je zelené tak je zas vo svojej koži a človek by nepovedal aká je stará. Začiatkom jari dlho prelínava na rozdiel od mladších.
Ale pre toho kto by kupoval staršiu kozu určite odporúčam pozrieť jej zuby a podľa toho (o.i.) sa rozhodnúť. Naša Líza má predné zuby ako mladica ale stoličky dosť vyšúchané nízke a to je problém.

dad
napsal(a):
Oreb, Tedýsek, Hankman - Líza je rozená asi v dubnu rok 2008, tím rokem jsem si jist , rodila jako dvouletá a jen dvakrát dvojčata, ostatní po třech, až na dvě odchovala všechno sama, ještě dnes nadojí kolem 2 l, v nejlepších letech to bylo 4,9 l / den, má u nás na důchod vystaráno
Tedy gratulace.
Opravdu na tolik nevypadá.