Všenky nebo svrab?

Koza kašmírová (K)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.5.2018 14:09
Bertil

XXX.XXX.4.114

Dobrý den, neviděl jste toto někdo u kozy?
Vždy měla jako by zrohovatělou kůži, občas tu máme i všenky. Kamerunky se jich ale dokáží zbavit "sáňkováním" po svahu.
Rozina má teď také všenky, ale nezdá se mi, že to je ten skutečný problém.
Poradíte někdo. Vet přijede zítra, ale chtěla bych znát názor jiných chovatelů.

30.5.2018 14:11
Bertil

XXX.XXX.4.114

aha, špatné fotky, až na 2 poslední

30.5.2018 14:15
Bertil

XXX.XXX.4.114

tak ještě jedna, tohle má jen na nohách, jinde se nevykusuje.

30.5.2018 15:48
benousek

XXX.XXX.193.106

Krásná zahrada, moc se mi to líbí.
Ke kozám, já si myslím, že jsou to všenky. Svrab - není vidět, ti mikromilimetroví brouci jakoby vyžerou celé místo a potom když se drbe, tak se udělá strup. Zkušenější se také vyjádří.
Chovatelka k.

31.5.2018 14:18
dominika.krizanova1

XXX.XXX.197.209

Podľa prých fotiek je to na 100% svrab. Všenky sa tým ešte nevylučujú, ale ten svrab tam určite je. Tá zhrubnutá koža, ktorú je vidieť na prvých fotkách je spôsobená parazitmi svrabu pri ich prevŕtavaní sa hornou vrstvou kože.
Mne na svrab fungoval Ivomec Super - dala som dvojnásobnú dávku ako je v návode pre ovce. A postihnuté miesta som natierala/nastriekala každý deň v priebehu dvoch týždňov Neostomosanom rozriedeným v pomere 1 ampulka na 1 liter vody. Dominika.

31.5.2018 15:06
Bertil

XXX.XXX.4.114

Moc děkuji. Jak může koza přijít ke svrabu? Chlívky mají čisté a 2x ročne se desinfikují. Navíc do chlívku jdou jen když hodně prší jinak zůstavají venku i v mrazech (někdy pochybuju o jejich zdravém rozumu ) a žádná jiná koza to nemá.

31.5.2018 19:53
dominika.krizanova1

XXX.XXX.197.209

Ja ked som mala v stade svrab, tiež ho mali len dve Kozy, najslabšie zo stada, takže určite je to ovplyvnene aj znizenou imunitou organizmu. A svrab sa k vam mohol dostat akokolvek: napriklad hlodavcami do krmneho sena, liškami, vysokou zverou. U mna sa tiež raz za par rokov vyskytne, nikdy neviem z čoho presne, ale po preliečeni sa už nevrati. Pre istotu by som ale na vašom mieste preliečila všetky kozy. Dominika.

Přidejte reakci

Přidat smajlík