Uživatel s deaktivovaným účtem

Mam dotaz na chovatele ovci Laucane. Mel bych strihat vetsi stadecko, ale jsou ocasaty. Nikde jsem nenasel fotky jak moc maj tyhle ovce dlouhy a zarostly ocasy. Z ocasatejch jsou pro me jako "strihace" nejlepsi romanovky a jejich krysi ocasky. Vsecko ostatni vcetne krizenek pokud ma ocas, tak je to na strihani narocnejsi. Diky moc za reakce.

Diky za fotky, na konec me to nekdo vyfouk

A nebylo to u Holic?

Ja ti uz nevim myslim ze nekde pod Pardubicena nebo okolo Tyniste. Mel bych to cca 90km.

No já tam teď někde ve čtvrtek 22 kusů Lacuane ostříhal + jsem snima domluvenej na ostříhání 14 jehňat nekdy koncem prázdnin. Nebylo to moje stádo, bylo Davidovo a tak mu teď hodim asi 30 jinejch kusů na revanš. Jel jsem prakticky okolo, paní prosila že si i připlatí pokud to ostříhám v ten den a mně zrovna kikslo ono stádo 30 kusů opodál, tak byl i čas na zbyt, a zároveň do těch míst jede David po neděli, takže to tak vyšlo, že já střihnul jeho, on střihne moje, aby byli všichni spokojeni. Teda asi až na tebe

mastnáček: Nechci se ti moc motat do rajonu, ale dokud mi budou volat lidi, že tam maj 2 roky nestříhaný ovce a já tam pak najdu metrákový bahnice ve 2 - 3 letý vlně, tak věř tomu, že to by tě moc stříhat nebavilo. Zahnisaný ocasy, červy na zadku... No nic hezkého.

Vy smeeeejdi :) no ale zadna skoda. Troslu me zklamalo ze jsem pani rek druhej den vam reknu termin a rano volam a ona jeste ten den vecer nahanela nekpho dalsiho. Ja jak pako zalarmoval zenu at zalarmuje svagra ze prijedeme... Tak pak zase vsecko zrusot a posunout. Jal se ty krysy strihaly?

Tos me potesil! To bych si v tom poctu fakt uzil. Doufam zes je poradne osolil! Ja dneska poprve zkasnul dvojnasobek za dva roky nestrihanou. Ocas byl taky jedlej. Muj rajon to neni. Je to nahoda ze me volaj lidi zdaleka. A pritom tady ve vesnici jsou lidi s ovcema a neprijdou za mnou. Az na dva sousedy. Takze pak jezdim takovy vejlety...

Podle mě to bylo uplně zbytečné stříhání. Ovce měly 3cm vlnu jen na hřbetě, takže holý břicha, holý krky, holý vnitřní stany stehen, sem tam něco na ocasu... Prostě jen dlouhé tahy. Bylo to fik fik.

Dostaly normální cenu za střiž + přispěli na cesťák a dýško dali jak polovinu stříhání. Ten den jsem najel 350km tak i proto jsem byl rád, že se toto stádo naskytlo, protože 4 malý stáda předtím jsem kasíroval za cesťáky jen lehce, protože to ty větší stáda měly z větší části pokrejt a když pak na konci jedno stádo vypadne, tak je i díra v cesťáku.

A k tomu kasírování 2x tolik za 2 a více let nestříhané ovce:
To bývaj častokrát stáda do 5 kusů a tam prostě vím, že je občas problém sehnat stříhače a navíc to bývají vymazlené ovce hezky baculaté. A pokud těch ovcí je fakt do 5 kusů, tak beru 500 a je mi jedno jak dlouhou tu vlnu maj, ale chci aby za rok zavolali, jinak jim to za 2 roky dám fakt za litr.
Horší jsou zanedbané hubené ovce s bordelem ve vlně. tam by si lidi zasloužili pořádně to stříhání osolit.

Kostey: tak psals ze metrakovy bahnice ve 2-3 lety vlne, zahnisany pos rany vocasy a pak ze to slo fik fik? Jsem to nejak nepochopil. Ale mel bych pro tebe job, jednu lamu nekde v podkrkonosi. Napisu do sz. Je to mladej lamacek.

ne lamy nechci, dík.
Ale ano metráková bahnice 2 - 3 letá vlna, ale vlna byla krásná strojek v nich jezdil jak po másle, ovce tlustý, kulatý, žádná plandavá kůže, že jsem ani nemusel moc hlídat napínání kůže. Prostě to šlo hezky, ale okolo zadků to byl humus a ocas sežranej a zahnisanej.

Tak to každopádně.

Kostey: jednoho lamacka bys zvladnul a jeste bys tomu prisel na chut. Takhle budu mit za chvili fakt monopol. Vlasta to zaky odmita strihat :).

teď jsem koukal jak se střihači, kterému jsem dohodil tady 2 lamy ve vesnici, prášilo od strojku a utvrdilo mě to v tom, že je stříhat nechci

No vsak vy elektricky strihaci jeste budete litovat ze me to takhle hazete na hrbet... fajnovky

Tak jako napadlo mě na lamy brát svýho starýho slaňáka, ale já mám kšeftů na stříhání tak akorát abych stíhal svoje zvířata a nebyl jsem furt v jednom kole a jen co bych začal dělat i lamy, tak bych volného času měl zas o kus míň.
Nestěžuj si, že ti necháváme možnost si ty lamy ostříhat. Už takhle ti v rajonu sem tam něco střihnu, tak nechtěj ještě přijít o ty uplivaný lamy.
Projeť se směrem ke Zdoňovu a uvidíš tolik malých neostříhaných stád, že ti z toho pujde hlava kolem. Ani jsem tam nikomu neházel vizitky do schránky, říkal jsem si že si tě třeba najdou.

ale tak nemusim mit secko, striham jen kdyz je fakt volnej cas ( a prestn ma nekdo nepochopitelnou potrebu mentorovat..). To nekde hazis vizitky? Ve zdonove operujou machkove bych rek.

Ve Zdoňově jsem stříhal 2 stáda a na jedno jsem se byl podívat a po shlédnutí jsem se rozhodl že ani majitele kontaktovat nebudu
Jestli chceš asi 20 ošklivejch ovcí tak ti seženu kontakt. Ale nebyly pár let vůbec stříhaný, ale přes pastvu se spraví a na podzim by to zas tak zlý bejt nemuselo, ale pokud majitel nestříhal tak nevím zda tě zaplatí
Ale projeď se odtama přes Jívku tam někam tvym směrem a fakt jsem každou chvíli viděl neostříhaný ovce.
Vizitky mám, ale dávám je jen tak sporadicky. Nechce se mi přibrždovat a furt vylejzat z auta. Myslím že jsem lehce dohledatelnej a navíc jak říkám kšeftů víc asi nepotřebuju, ale když někdo zavolá, tak si na něj čas najdu.
Musel bych umenšit stáda a vyprdnout se na zaměstnání abych mohl stříhat víc.