Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.6.2018 12:26
L.M.

XXX.XXX.89.198

Dobrý den,
ráda bych zkusila domácí hermelín, četla jsem, že musí zrát (plesnivět) asi týden při teplotě 9-16 stupňů při vysoké vlhkosti. Vůbec mě nenapadá, kam ho v těchto vedrech uložit. V lednici je moc zima, do sklepa mezi pavouky by musel být zavřený v nějaké dóze...neublíží mu to? Jak to prosím řešíte vy? Dělám čerstvé sýry a ráda bych se pustila do něčeho jiného, ale to zrání mi dělá starost, mám strach, aby se sýr spíš nezkazil a nám nebylo špatně.
Moc děkuji všem za nápady.
Lenka.

7.6.2018 12:39
roklanka

XXX.XXX.46.46

Zrát jen v boxu, jinak budete mít bílej kožich všude. Vlhkost se v boxu udrží a stejně ho budete muset každý den vytírat. V lednii také dozraje, jen to bude déle trvat.

8.6.2018 09:01
akela

XXX.XXX.36.106

Jak je uvedeno výše. Dejte ho do boxu a do lednice. Box denně vytírejte, aby jste tam neměla moc vysokou vlhkost a zachlupatí se vám sice za delší dobu, ale pak bude výborný.
My dokonce na cca první 4 dny dáváme do boxu ubrousek, alby vlhkost vysával, jinak nám tam dělala potíže a 2x denně vytírat nemám možnost. A hlavně ho položte na nějakou podložku (např. přímo pod sýry), aby větral a chlupatil se i zespodu (plus denně otáčet). Větší lahodu neznám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík