Špatně funkční dojení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.6.2018 23:18
peťak

XXX.XXX.159.147

Zdravím pěkně, jsem technický analfabet a začal mne zlobit dojící stroj. Vždy když ho pustím a nasadím kozeně na vemeno, tak trvá nějakou dobu, než začne sát a pulzátor pulzovat, když ho třeba koza skopne a nasaje se tam vzduch, okamžitě zase přestane sát a pulzovat a teprve po opětovném nasazení na vemeno se za nějakou chvíli zase rozjede... Někdy začne sát a pulzovat relativně brzy po nasazení na vemeno, někdy to trvá hodně dlouho. Dřív ale sál okamžitě potom, co člověk otevřel kohoutek u sběrače a když koze spadl z vemene, sál stále dál... Prosím, poradil by mi někdo, kdo tomu rozumí, čím to je?

18.6.2018 15:24
pajca

XXX.XXX.180.173

Zatím neodpověděl nikdo kdo tomu rozumí, tak to zkusím já, i když tomu nerozumím.
Myslím si, že buď je špatná vývěva a dává malý podtlak, nebo v lepším případě
třeba špatně těsní víko na konvi a přisává se tam tudy vzduch, a tím je malý podtlak.
Pak nejde pulzátor a nepřisají se strukové návlečky.

18.6.2018 17:01
profesor1

XXX.XXX.192.98

Nebo nesedí membrána v půlzátoru, pokud tam nějakou máte. Ale to by sálo stále, jen nepulzovalo. Ale už jsem pulzátor neviděl sto let, tak....
Jestli to nesaje vůbec, tak by mělo pplatit co napsala Pajca.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.6.2018 17:15

Otestujte si vyvevu nejdfiv jestli saje. Misto hadice ke konvi ucpete diru palcem a uvidkte jal fychle se zveda podtlak. Jestli je ok, tak je vyveva ok pak viko, hadice jwstli nejspu popraskany a pak to mize delat netesnici pistek na sberaci. Vyfottce co mate.

18.6.2018 22:15
peťak

XXX.XXX.159.147

Moc díky všem! Zatím to vypadá, že vývěva saje v pohodě, zatím jsem nevyzkoumala, kde dál to netěsní, snad na to zítra přijdu. Takže pulzátor nemůže způsobit, že to nesaje - je to tak? Díky!

18.6.2018 23:05

Muze, musi pulzovat. Bez fotky se radi blbe, pulzatory jsou ruzny. Osobni zkusenost se stelovanim mam jen s plastovym cernym.

19.6.2018 16:01
Bekkky

XXX.XXX.186.186

mě tohle právě dělal pulzátor, taky černý plastový, a ten se dá rozebrat a vyčistit...

19.6.2018 16:59
peťak

XXX.XXX.159.147

Prima, díky, taky mám černý plastový pulzátor, trochu jsem se bála do něho sahat, ale jdu a to... Moc díky všem!

19.6.2018 19:40

Radsi si najdete v okoli servisaka na dojeni at vsm ukaze co ajak. Ty plastovy jsou takovy polotovary. Ja mel spatme peojnuty podlozky a otrep na hridelce. Kdo nevi co hledat tak to gezko odstrani. A i pak obcas sam od sebe zacal zrychlovat.

19.6.2018 20:10
peťak

XXX.XXX.159.147

To by asi bylo dobré... Zkusím...

Přidejte reakci

Přidat smajlík