Česká povaha, aneb lenost, závist, zášť a perverz

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.6.2018 09:25
kozí dech

XXX.XXX.193.215

Vážení,
občas, když zavítám na diskusi (pouze zřídkakdy) a sleduji, jak si někteří chovatelé jsou schopni vjíždět do vlasů, hádat se a urážet, tak si říkám, že bychom měli držet krapet při sobě. Alespoň z toho důvodu, abychom do budoucna (my malochovatelé, kterých je nás tu asi většina) vůbec přežili. Jakožto včelař, malochovatel několika málo koz, pár slepic a králíků na malé vesnici, mívám z erekcí okolí čím dál častěji pocit, že jsem jakýsi nepatřičný exot, který svým počínáním narušuje správný řád přeměny oné malé vesnice na satelit s eurotrávníkem, kde si kravaťáci po náročném dni přijíždějí užít venkovského klidu a kde se nekravaťáci seč můžou, alespoň snaží marně, ale zarputile kravaťáky dohnat... a důsledně posírají se svými pejsky na vodítku chodníky a ochcávají kola aut.
Mám neodbytný pocit, že sem prostě jaksi nepatřím, protože mé kozy smrdí (a mečí), kohout kokrhá (máme krásného kohouta se vším všudy) a včely létají ven z úlů a bzučí. Když vyvážím hnůj, tak jsem také, ano špinavý...
O povinné administrativě mluvit nebudu neb úředníci bedlivě bdící nad tím, aby byl potenciální chovatel množstvím administrativy dostatečně odrazen od úmyslu založit si chov jiného zvířectva než křečků a akvarijních rybiček, to kapitola sama pro sebe.
Proč to ale píšu. Možná bychom se občas mohli nad sebou zamyslet, zda by skutečně nebylo načase se takříkajíc stlemit a táhnout za jeden provaz. Jinak vše zhltnou velkozemědělci (kteří mi pravidelně posílají nabídky k odkupu pozemků) a my pak budeme na té vesnici akorát tak čumět z okna a čekat na havrany...
Pokud jste dočetli až posem, tak teď přijde to hlavní, co říkáte tomuto, vážení:

https://brno.idnes.cz/spor-o-kozi-zahradu-brno-komin-dea-/brno-zpravy.aspx?c=A160718_2260378_brno-zpravy_krut.

19.6.2018 09:54
moonika

XXX.XXX.177.141

ten článok je dva roky starý, oreb1 nám snáď napíše ako to dopadlo, veľmi dúfam že dobre. Je to smutné čo všetko ľuďom dokáže vadiť.. nedokážem to pochopiť.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.6.2018 10:09

No... a do ceho se chcete stmelovat? Jaky kroky delat? :) Ale jinak jako povzdech proc ne.

19.6.2018 10:16

Vůbec se k tomu nebudu vyjadřovat. Ani k tomu, kdo je kozí dech a jestli má nebo nemá nějaká zvířata a proč tohle asi po dvou letech píše.

19.6.2018 11:56
dad

XXX.XXX.225.133

jen za sebe - koz je tam dost, né, že bych měl zimoviště jiné
povzdechnout si můžu taky - exoti sobě , postavíme si pomníček - památníček.

19.6.2018 21:10
Bekkky

XXX.XXX.186.186

Jo, myslím si, že moc spolu nedržíme a že je to škoda. Ale nějak nemám pocit, že mě vlákno s tímto názvem a úvodem k tomu přiměje...

19.6.2018 22:24

Tak...jsou proste typy lidi, kteri nesnesou pozitivnost a dobro druhych. Tedy berme toto vlakno jako protipol ke krasnemu sdileni Co nam dnes udelalo radost...
Takovyhle zbytecny kecy snad nemuzou nikoho alespon prumerne inteligentniho ani nadzvednout, ne?

19.6.2018 22:33
Janinka Bosorka

XXX.XXX.82.209

Jak tak čtu příspěvky kozího decha, působí na mne jako typický stlemovač a pozorovatel erekcí.

19.6.2018 22:35
Tedysek

XXX.XXX.48.168

Hhippie to by mohlo byt vlakno: kdopak dnes vyhrozoval vasim zviratkum? :)
Jinak u nas se situace vyviji tak ze pokus o podpal louky probehl po druhe a nas nejvetsi pes nekde obliznul nejakou zabu a doslova z toho vypenil. smajlík

19.6.2018 22:45
Veterinář

XXX.XXX.75.240

Četli jste ten článek pořádně?
Jasně se tam píše že paní užívá cernou stavbu, chodí ožírat okolí zahrádek a chráněné území
, ničí nějaké staré paní svým stádem plot a hlavně se to nachází v rekreační oblasti a dokonce v Brně.To se vám fakt zdá normální? To mají ti lidé svoje chaty opustit a nechat to napospas té paní?

19.6.2018 22:49
Tedysek

XXX.XXX.48.168

Cilene zalozeny ucet. Tady si vzal nekdo inspiraci od slepicich podvodniku Kavapo. Vic k tomu netreba dodat.

19.6.2018 22:56
Janinka Bosorka

XXX.XXX.82.209

Paní chodí ožírat okolí zahrádek a chráněné území? Kozy v Brně? Neslýchané. Příroda? Zvířata? Fuj.

19.6.2018 23:02
Janinka Bosorka

XXX.XXX.82.209

V naší vesnici se chovají zvířata v každém stavení. Masné krávy, ovce, kozy, různá drůbež, králíci, každý má psa nebo dva, koček nepočítaně, holuby, papoušci atd. Jsme stejní lidé, jako žijí v Brně. A připadá nám to normální.

19.6.2018 23:05
Veterinář

XXX.XXX.75.240

Janinka Bosorka napsal(a):
V naší vesnici se chovají zvířata v každém stavení. Masné krávy, ovce, kozy, různá drůbež, králíci, každý má psa nebo dva, koček nepočítaně, holuby, papoušci atd. Jsme stejní lidé, jako žijí v Brně. A připadá nám to normální.

A ožírate si tam navzájem pozemky a ničite ploty?

19.6.2018 23:15
Janinka Bosorka

XXX.XXX.82.209

Vy si ožíráte navzájem pozemky s někým? A ničíte ploty? Nemáte nic jiného na práci?
Pokud někdo bude ožírat můj pozemek a ničit mi plot, tak o tom budu jednat s ním a nebudu něco konstruovat na ifaunu.

19.6.2018 23:18
Tedysek

XXX.XXX.48.168

Tady ma nekdo virus panelakus.

19.6.2018 23:23
Veterinář

XXX.XXX.75.240

Janinka Bosorka napsal(a):
Vy si ožíráte navzájem pozemky s někým? A ničíte ploty? Nemáte nic jiného na práci?
Pokud někdo bude ožírat můj pozemek a ničit mi plot, tak o tom budu jednat s ním a nebudu něco konstruovat na ifaunu.

Ten článek jsem nepsal já ale iDnes tak mě laskavě vynechte. Děkuji.

19.6.2018 23:27
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Veterinář napsal(a):
Ten článek jsem nepsal já ale iDnes tak mě laskavě vynechte. Děkuji.

A proc ty nevynechas ten 2 roky stary clanek ktery jsi nepsal? Kdyz se te vlastne ani netyka jak sam pises?

19.6.2018 23:38
Veterinář

XXX.XXX.75.240

My si tykáme?A tebe se ten článek týká?Asi ano, jinak by sem nepsalas ne?

19.6.2018 23:42
Janinka Bosorka

XXX.XXX.82.209

ifauna je web chovatelů a milovníků zvířat. Čekal jste zde podporu v tažení proti zvířatům?

19.6.2018 23:47
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Ja si na netu budu tykat s kym chci dokud mi nedokaze ze si zaslouzi nejaky respekt. Za anonimitu internetu se muze schovat i psychopat. A tomu ja fakt tykat nebudu. Ani tomu kdo se snazi zamerne poskodit nekoho kdo u me respekt ziskal. Ono timhle se ohani kazdy komu dochazeji argumenty. Zvlast na ifaune je to celkem pravidlo.
Me se clanek netyka a tebe taky ne. Ale ty mas potrebu resit cizi problemy a rozmazavat je na netu. Navic rozmaznout neco co je 2 roky stare. To ma fakt smysl a hlubokou myslenku na zmenu sveta k lepsimu.

20.6.2018 07:25
Veterinář

XXX.XXX.75.240

Ty by ses měla zapojit do kozího decha iniciativy jelikož máš sama problém se sousedama.

20.6.2018 07:51

Do iniciativy koziho decha, to je nejaka divna skladba vety, ze by brnenska panelakovstina? Takovyhle vlakna je nejlepsi nahlasit, smazat a zrovna smazat i vybrany uzivatele A jeste bych dal ban na ip adresu.

20.6.2018 08:35
Tedysek

XXX.XXX.48.168

Veterinář napsal(a):
Ty by ses měla zapojit do kozího decha iniciativy jelikož máš sama problém se sousedama.

Ja si radsi znovu vycistim zuby, abych nemela ten kozi dech.

20.6.2018 08:57
dad

XXX.XXX.225.133

Tak koukám, jak Veterináři naskakujou plusový body. Komunikace tohoto typu by měla probíhat skrytě. Ať to nemusí číst ostatní. Jdu do pozitivnějších témat.

20.6.2018 09:05
Bekkky

XXX.XXX.184.106

Nevím, proč je u nás se zvířaty takový problém, v Německu je dost běžné, že i uprostřed zástavby má někdo hospodářská zvířata, koně, ovce, kozy, krávy a nikdo to neřeší... Právě okrajové oblasti okolo větších měst jsou plné zvířat a vypadá to jako na vsi. A lidi z města tam tráví nedělní odpoledne. Neumím si naprosto představit, že někdo si dovolí říct, že jsou zvířata hlučná.
Většina měst hodně podporuje vypásání ovcemi a kozami a kamarád pásl ovce (450ks) přímo ve Stuttgartu, v takovém lesoparku a každý den měl policejní asistenci, když přecházel se stádem přes frekventovanou silnici z noční ohrady na pastviny a večer zpět! Prostě přijeli dva policajti a zastavili dopravu, ovce přešly a jelo se dál.
Na druhou stranu musím říct, že taky nikoho nenapadne skladovat hůj sousedovi pod okny (to se tu onehdá probíralo).
Přiložila jsem pár fotek, které jsem nafotila, když jsem si onehdá v Německu vzpoměla na podobnou diskuzi, která zde na jaře probíhala, jsou z menšího městečka nedaleko Erfurtu. Kdo se pozorně podívá, pozná že na všech fotkách jsou vidět krávy a taky že je to focené ze dvorka domu, a je vidět okolí, že je to ve prostřed zástavby. Nejdná se o okraj aglomerace, je to asi 100 metrů na náměstí s kostelem. Další sousedi tam mají ovce, a další koně.
Už bychom se mohli konečně probrat... Nechápu, proč město Brno nezařadí své některé své pozemky jako pastviny a neposkytne je chovatelce, můžou na to zpracovat program na ochranu přírody. Pak nemusíme žvanit tady na Fauně.

20.6.2018 09:26
kozí dech

XXX.XXX.76.218

Tak hlavně, že jste pochopili, co jsem tím chtěl říci... Skutečně nemá smysl mrhat energií a některým cokoli vysvětlovat. Komu není dáno shůry, v apatyce nekoupí . S pozdravem a přáním pěkného dne Kozí dech.
PS: někdo má evidentně tzv. své dny permanentně celý život...

20.6.2018 09:31

Veterinar si plusuje sam pod dalsima uchelnejma prezdivkama :)
Zvirata v zastavbe...pochopit se daj i lidi co si stezujou. Ja bych si sobe ovce az pod okno nedal. A to stejny bych nechtel od souseda. O hnoji ani nemluvim.
Ono to je i o tom ze mit kravy v zastavbe je taky o bezpecnosti. Kolikrat nam zmehla jalovice nebo i bejk do vesnice nebo k sosedum. Zpusotil zahradku. A byla lehrace ho chytat a odtahnout domu. Nastesti zadny skody na lidskych zivotech. Mozna je to tim, ze v tom nemecku to ma kontinuitu a chovaj to tam lidi ktery to chovali po generace. Maj zkusenosti jak se zviratama tak s technikou chovu atd. A u nas se do chovu poustej lidi z mest bez zkusenosti a ty zacatky jsou proste zacatky, obcas nekomu neco utece, obcas nekomu neco nedojde atd. To je mozna ten problem. Ale bejt to tak nemusi.

20.6.2018 12:58
profesor1

XXX.XXX.192.98

Prosím vás a kdy bude ten perverz? Já jen aby mě něco neuniklo!

Přidejte reakci

Přidat smajlík