Dobrý den,
mám dotaz ohledně přidávání čerstvých bylinek do sýra. Sama používám zatím jen bazalku, která mi k tomu perfektně pasuje.
Než dáte čerstvou bylinku (utrženou na zahrádce) do sýřeniny, jak jí omýváte? Někde jsem vyčetla, že by se měla přelít vroucí vodou, aby se něco nedostalo do sýra a ten se předčasně nezkazil, ale přijde mi to hrozné znehodnocení té zelené bylinky. Po tomto úkonu se to čerstvé rostlince vůbec nepodobá a ztrácí i chuť. Proto prosím o vaše zkušenosti a případně tipy na další bylinky, které jsou dobré v kozím sýru.
Moc děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Osobně bylinky do sýřeniny vůbec nedávám. Koření, pokud přidávám, dávám na vyformovaný sýr po vykapání, čerstvé bylinky vůbec ne, jsou lepší, když je prostě dáte na sýr před podáváním. Přidáním do sýřeniny opravdu ovlivníte trvanlivost sýra. Sýr vydrží podstatně déle než bylinky.