Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.6.2018 19:21
chovatel_17

XXX.XXX.89.231

Dobrý den, co vystavit za doklad při prodeji jehňat? Když nejsem podnikatel (a nemám IČ). Lze něco? Někde jsem četl že lze normálně fakturu, ale nesmí to být faktura - daňový doklad. Nebo paragon nebo pokladní doklad - příjmový? Jedná se jen o to aby někde bylo uvedeno že jsem něco prodal za tolik a tolik. A pak o to když od nás koupí někdo jehňata a je podnikatel mohl využít doklad ve svém účetnictví. A popř. co takový doklad musí obsahovat? Jedná se jen a pouze o příležitostný prodej (pouze 1x do roka a částka nepřesáhne 30tis./rok) Děkuji za odpovědi.

29.6.2018 19:43
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Napsala bych, jméno, příjmení, bydliště a co jsem prodala a za kolik a komu a nechala si to kupujícím podepsat. Můžete si nějaký takový formulář připravit v počítači a vytisknout a nebo vypsat ručně. Přes kopírák.

29.6.2018 19:59
chovatel_17

XXX.XXX.89.231

přezdívka napsal(a):
Napsala bych, jméno, příjmení, bydliště a co jsem prodala a za kolik a komu a nechala si to kupujícím podepsat. Můžete si nějaký takový formulář připravit v počítači a vytisknout a nebo vypsat ručně. Přes kopírák.

Takže např. něco takovéhoto? http://leteckaposta.cz/595157245.
Možná ještě název upravit na prodejní doklad?

30.6.2018 10:40
ovcezkopce

XXX.XXX.168.42

Jak to nazvete a jestli to nazvete je celkem jedno. Důležité je, že z toho bude zřejmé, kdo, kdy, komu, co a za kolik prodal. A že proběhl příjem - výdej peněz.

30.6.2018 11:03
chovatel_17

XXX.XXX.89.231

ovcezkopce napsal(a):
Jak to nazvete a jestli to nazvete je celkem jedno. Důležité je, že z toho bude zřejmé, kdo, kdy, komu, co a za kolik prodal. A že proběhl příjem - výdej peněz.

Děkuji za odpověď, takže to asi odpovídá tomu dokumentu co jsem přiložil výše.

Přidejte reakci

Přidat smajlík