Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.7.2018 16:03
Maruska 104

XXX.XXX.225.145

Dobrý den, můžu jako registrovany chovatel prodat ovci neregistrovanemu člověku? Musi se s jednou ovci registrovat? A nebo kdyz si ji da na porazku je v tom nejaky problem ? Dekuji za odpoved.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.7.2018 16:16

Maruska 104 napsal(a):
Dobrý den, můžu jako registrovany chovatel prodat ovci neregistrovanemu člověku? Musi se s jednou ovci registrovat? A nebo kdyz si ji da na porazku je v tom nejaky problem ? Dekuji za odpoved.

no, oficiálně nesmíte. i jedna ovce musí být zaregistrovaná a v hospodářství.

v reálu... pokud vymyslíte nějaký způsob vyřazení z evidence, jako třeba domácí porážka, a ovci někam prodáte, nimrat se v tom budou jen a pouze na případné udání.

25.7.2018 16:26

Já myslím, že jde. Nevím, co je to přesně za číslo kodu pohybu, ale myslím, že se to jmenuje: " Přesun na dočasné hospodářství za účelem porážky do 7 dnů." Já jsem tím chráněná, prodávám se známkou a kupce vždy poučím o povinnosti registrace i, co znamená tento pohyb a dále to je už jen na něm...

25.7.2018 18:11
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Jenomže, když prodáte zvíře na dočasné hospodářství, tak kyby ji chtěl nový majitel dát porazit na jatka, tak má smůlu. Oni ověřují před tím než složíte zvíře na rampě, jestli je v registru na Hradištku. Jenomže po prodeji na dočasné hospodářství už zvíře z registru vypadne a oficiální jatka už ho nemohou příjmout na zabití. Jedině si zjednat nějakého řezníka na melouch.

27.7.2018 23:33

aha, tak tuhle variantu jsem ještě neměla. Takže z toho vlastně vyplývá, že nelze prodat neregistrovanému člověku ovci, aby si ji odvezl sám na jatka? ale to mi přijde nedomyšlené. Takže, aby bylo vše dle zákona, tak to si má člověk z paneláku zaregistrovat hospodářství, aby si mohl 1x do roka ugrylovat na chaloupce jehně?

27.7.2018 23:48
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Nebo domluvit porážku na vaše jméno a dotyčný si ho tam zaveze sám a vy ho odepíšete na číslo jatek. Musíte k tomu mít prohlášení chovatele o potravinovém řetězci. Formulář jde stáhnout na stránkách veterinární správy.

28.7.2018 00:53

Teoreticky by to tak šlo, ale prakticky bych do toho nešla. Mluvím-li z pozice chovatele.
Tak snad zakladatelka svoji odpověď našla

Přidejte reakci

Přidat smajlík