Uživatel s deaktivovaným účtem

Kolegove, jiste jste si vsimli kam az se dostala cena sena pri letosnim suchu. Argumenty se ruzni. Nekdo prizna ze proste proc by prodal zalevno kdyz na bazosi je balik i za 2000. Jinej zase do ceny promitne i toaletni papir a rodinnou dovolenou ( humor ).
Jak zareagujeme s ceno nasich zvirat? At uz susime nebo kupujeme, krmeni ma cenu zlata, ovce sezere za den snad za vic kc nez ja :) O krave ani nemluvim.

Cena starších kusů které se budou vybíjet pro nedostatek krmení půjde asi i v malochovech níž, ve velkochovech tam to je tutovka, ale třeba já cenu jehňat zvednu. O kolik ještě nevím, jde o to jak to ještě bude s pastvou a jaké budou výsledné váhy.
Jen dnes jsem měl 2 telefonáty, jestli nechci zadara kozu s kůzlaty a pak jestli nechci 4 ovce. Ne děkuji, nechci
Jsem zvědavej, jak to zamává s počty kusů ovcí a koz v republice. Já už jen teď vím, že na podzim budu stříhat asi o 300 ovcí méně než bylo v plánu, protože se umenšujou chovy.
Jen čistě s pohledu laika, není důvod aby cena kulateho balíků 120 x 120 přesáhla 700 Kč. Už i to je dost. Vzhledem k tomu, že valná část prodávajících bere dotace.
Za sebe,700 je strop. Ovce přežijí i s přídavkem ovesné slámy, řepy a šrotu.
Vyšší cenu považuji za něco jako lichvu.
Zatím mám pro stovku králíků a 5 ovcí 15 balíků.
Jestli se zadaří, koupim i druhou seč asi 5 balíků.
Je mi líto těch co nemají jinou volbu než koupit předražené seno.

Já jsem schopnej akceptovat cenu max 1000kč za balík. Ceny za 1500 až 2000 ne-li víc považuju za zbytečnou lichvu. Za zimu zkrmím 100 balíků které nakupuji. Volně loženého sena si nasuším tak 10 - 20 metráků a občas síknu hektar a půl, usuším ho a nechám si ho sbalíkovat.
Kdo nemá chov v kontrole a zapsaná zvířata jako gnetické razervy nárdních plemen,
tak redukvat chov, udělat selekci a nechat to nejlepší.Ať si ti nenažraní ty balíky sena
strčí za ty peníze někam. Cenu jehněčího vám může zvednout jeho nedosatek, pokuď
vůbec Ne to, že ste museli nakoupit drahé seno, aby ste přežili. Kde máte záruku, že
bude příší rok lepší.

Ano Pajco, proto já drahé seno nakoupil i když vím že za 2 týdny až mi přijedou plemenáři vážit jehňata tak to bude katastrofa. Ale já si můžu říct za každý jehně klidně milion a jde jen o to, zda to za takovou cenu prodám. A jsem jist, že když cenu zvednu tak i tak jehňata prodám.
a co se týče redukce stáda, tak zatím mám vybrané nějaké papírovky které zlikviduju. Naopak všechny kříženky nechávám. A nechám letos i víc jehnic ať je příští rok z čeho vybírat, co připustím a co ne.

Ono to neni jen to maso. Teoreticky by se mohlo zdrazit i mliko od krav, ovci a koz. Udela to nekdo? Rekne kolchoznik ve vykupu mlika ze musi krmit drahym senem tak chce za mliko dvacku? Kdepak. A jako kompenzace pak nejspis teda nastupuje zadost o nahradu kvuli suchu... proc o ni nezadaj chlapci s balikovacema? Nebo zadaji, dostanou a jeste dostanou tucne zaplaceno za seno?
Vsecko se da spocitat i to o kolik by se teda mely ceny zvednout ve vsech odvetvich. Ja cenu zvedat nebudu a budu rad kdyz neco pujde z domu za to za co vzdycky za poslednich 7let. Pajca to napsala spravne.
No teoreticky i prakticky.. berme to jako avízo...
https://www.novinky.cz/ekonomika/479930-sucho-pociti-brzy-uplne-vsichni-pekari-a-mlynari-budou-zdrazovat.html.
Jinak ještě k našemu tématu ceny masa, která nás zajímá asi nejvíc. Letos jsem nic (ovce ani jehňata) prodat nechtěl, naopak jsem přikoupil kvalitu. Líbí se mi i cesta zdražení výrobků (klobás k prodeji) i proto, že se zdražují vstupy (teď zrovna seno) i proto, že do klobás jdou mladší kusy (a ne něco - nadneseně řečeno - těsně před smrtí). Přece (teď) není cíl mít o 20% větší základní státo (když se jehňata a kozy rozdávají pomalu zadarmo), ale klidně držet status quo a prodávat méně kusů za více... tedy pokud někdo v křišťálové kouli už dnes nevidí, že nám zákazník na jaře nabídne 3000 tisíce za odstavené jehně k dokrmu.
na jaře se podařilo prodat vše (kůzlata) co jsem potřeboval za ceny co držím poslední roky
seno je letos dražší, však je ho tady míň (letos cca 50 % a otavy 0 %), překupník vykupuje 120 balíky za 500, manipulace a doprava prý vyjde na 150 za kus, když vozil balíky rovnou z louky byli za 800, to co dává ze skladu je 1600 a nespěchá, ví, že prodá jako každý rok
zaplať, že jsem se znovu činil a mám nastřádáno i na rok 19 i když půlka je v ovesné slámě (nemlácené), jen siláže asi neudělám tolik co jsem chtěl, kukuřice je suchá, ta už nezakvasí.

Mastňáčku problém je v tom, že výkupní cenu mlíka určují mlíkárny, tam to je o tom, buď nám ho dodávej za cenu námi určenou, nebo si ho nech.My producenti masa si určujem cenu sami, takže to se absolutně nedá srovnávat.

Kostey: no to nevim, ve vykupu jehnat si urcujes sam? Dostanes co vzdycky. Mliko si doma zaky muzes natahnout jak chces. Kdyz ti to nekdo da.

Ok, dobře, v tom máš pravdu.
já tu začal srovnávat malochov s velkochovem, což byla chyba. Za to může to slunce a pivo.

kostey: v pohode, me z toho vedra uz solidne hrabe, zrovna jsem se vynervil s kravkou, nasadila tolik, ze nejde ani masinou oddojit, struky z opadavaj. V tom hice mam trpelivost tak 15minut.