Vypustila jsem kozy past se dnes az ted navecir v tom vedru a jedno z kuzlat ani ne po pul hodine paseni strasny rev, pena u huby, hleny z nosu..okamzite jsem ho capla k vedru s vodou, zacala noc i tlamu cistit, nemohlo dychat..to se mi snad po pul hodce povedlo, kuzle dycha, stale slysim, kdyz se snazi mecet, ze je zahlenene..ted uz se pomalu pase vedle mami, chodi, uz i beha..co to mohlo byt?Stipnuti vosy do jazyka? Budu ji hlidat, dokud ji neuvidim pit, ale co zpusobilo takovou reakci?Mate nekdo zkusenost?
Nene, tyto priznaky to nebyli...slo vyslovene o hleny..silne okamzite zahleneni..vubec to nechapu..pena nakonec byli taky hleny..cim vic jsem ji to cistila, tim hlenovitejsi to bylo..hlen z nosu jsem musela vymackavat, jinak by se mala udusila..kdybych tam nebyla, je po ni .Zvlastni ale je, ze jak rychle to prislo, tak to i rychle odeslo..sice jsem ji jeste do vecera hlidala, ale za pul hodiny bylo po vsem a normalne se dal pasla a pak i pila od mamy..jeste jsem si ji chytila a poslouchala ji pri dychani a bylo to ciste..
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mě taky napadlo to, co Bekky. Hleny mohly být ze žaludku žaludeční šťáva. Občas (málokdy) se to stane, když se kůzle na mléce ještě pase. Co popisujete, mi na to sedí. Já to řeším tak, že postavím kůzle na zadní a masíruju mu břicho koleny. Plyny začnou vycházet předem i zadem a za chvíli je v pořádku, případně po chvíli opakuju.

berrynator: Souhlasím, že je potřeba ho sledovat. Tento rok mi to jedno kůzle udělalo aspoň 5x, ale už se naučilo a nehltá tak. Jinak žádné.

Forest Man. Payenga
https://www.youtube.com/watch?v=HkZDSqyE1do.

berrynator: dyt to melo bejt do vlakna o suchu.