Uživatel s deaktivovaným účtem

Místní zemědělec nabízel "slámu" po sklizení soji. Nikde jsem o tom však nenašla žádnou zmínku. Upřímně jsem si nebyla na rostlinu sáhnout, jak tvrdé stvoly jsou a jestli to vůbec krmitelné je.
Nemáte někdo zkušenost, nebo neslyšeli jste o tom? Používá se ke krmení v "nezasilážovaném" stavu? Dokážu si představit, že to skrměj třeba kravám, protože ty sežerou skoro všechno. Ale vážně o tom nic nevím, tak třeba bude někdo ze zkušenějších zemědělců vědět víc...?
(naštěstí seno mám, ale tak kdyby v seníku bylo něco zkrmitelného navíc - ne jako znouzectnost a riskantně, ale normálně krmitelného / prospěšného - nezlobila bych se Navíc je v tom příměs spousty plevelů, co by mi kozy jistě uvítaly a ovce možná taky... mno...)
Předem děkuji za odpověď.
hhippie - klidně bych to zkusil, někdo musí být první , soja je stonek a pár lístků, možná by se dala přirovnat k hrachu, nemůže se stát nic jiného, než že s tím podestelete, zvířata si to proberou a zbytek skončí na hnoji, jestli to lisuje lisem s řezáním, bude to lepší
přezdívka - tepelně upravený sojový bob, syrový bob a 'sláma' jsou tři neporovnatelné suroviny.
sojóvé stonky jsou poměrně tvrdé, takže z toho zvířena asi příliš nadšená nebude, maximálně tak ty ostatní rostlinky, co byly na poli, otázkou je, zda to to má cenu, zkusil bych vzorek než bych to navozil domu, ten hnůj z těch klacků taky nebude asi velký zázrak, pokud to teda není extra přeschlé, že se to rozpadne na drť.

Ok, diky. Berry, ja hnuj vyvazim na obecni kompostarnu, protoze mam male vymery a jsem bez techniky. Takze to me az tak netrapi. Ale rozumim, ze na tvrde nemuseji byt zvedave.. Zkusim a uvidim.
Zeptejte se ho, jestli ta soja dozrála přirozeně, nebo jí bylo pomoženo randapem,
aby sláma uschla a prošlo to dobře kombajnem. S hrachem to samé.
Třeba jetel na semínko se dříve stříkal před sklizní Reglonem a sláma se
kompostovala na poli, protože nesměla přijít do stáje. Vdnešní době se pomáhá
dozrání a zaschnutí Randapem.

Já vím, je to prasárna. Děkuji za upozornění. Ptala jsem se i na "koních" a to bylo první, co tam uživatele napadlo. Naštěstí se jedná o malého místního podnikatele, který ví, k jakým účelům bych to používala. Ale zavolám mu a upřesním si to.
Nechápu, že tyhle postupy nemá nikdo zájem zakázat. Vždyť už takhle se dává do té země tolik prasácké chemie, že Roundup to jen završí, tu zkázu!
napsal(a):
Já vím, je to prasárna. Děkuji za upozornění. Ptala jsem se i na "koních" a to bylo první, co tam uživatele napadlo. Naštěstí se jedná o malého místního podnikatele, který ví, k jakým účelům bych to používala. Ale zavolám mu a upřesním si to.
Nechápu, že tyhle postupy nemá nikdo zájem zakázat. Vždyť už takhle se dává do té země tolik prasácké chemie, že Roundup to jen završí, tu zkázu!
akurát dnes som narazila na toto https://www.theguardian.com/business/2018/aug/10/monsanto-trial-cancer-dewayne-johnson-ruling.

Záležitost je vyřešena.
Už je posekáno, byla jsem se podívat, a opravdu se jedná spíš o klacky, semtam list, takže to není nic, co bych potřebovala pro svoje zvířata. Tak alespoň už jsem zase moudřejší
Každopádně děkuji za příspěvky.