Nemáme na pozemku zdroj elektřiny, tudíž zdroj ohradníku máme vyřešený na bateriový zdroj..baterku jsme delší dobu ani nezapínali, zvířata respektovala i vypnutý ohradník..tím, že je teď to sucho, začali zlobit a jdou skrz pásky hledat v marné snaze trávu jinam..tak jsme baterku zapnuli, ale je v prd.li a už nejde ani nabít..tak jsme koupili novou autobaterii a zkusili zapnout..zdroj fachá jak má, ale i když dám na max. výkon, impulsy neobejdou celou ohradu..uznávám, že na několika místech jsou pásky pospojované, protože nám tu hodně probíhají srny a trhají je, ale to by nemělo mít až takovéhle následky neprobíjení..může to být i tím, že někde, kde pásky povolili, jsem je utáhla tím způsobem, že jsem to několikrát omotala kolem izolátoru? Zítra to celé obejdu, podsekám pásky od trávy(ale je jen sem tam pár stébel)...zkusím pásky poopravit tak aby byli izolátorem jen provlečeny a ne omotány..Problém bych potřebovala do zítra vyřešit, protože pak odlétáme na dovolenou, a potřebuji, aby člověk, co nám zvěrstvo hlídá neměl žádné pro lémy a aby zvířata byli v klidu, zabezpečený a nikam nezdrhli..napadá vás čím to může být?
PavelIV
napsal(a):
Myslím, že to nemusí být každý den. Podsekání určitě taky trochu pomůže. Uzly taky nejsou dobrý - aspoň ty co "cvakají" bych rozebral a dal spojku. Já vím, že jsou pekelně drahý - na 3mm vodič stojí 10 spojek Litz přes 200, ale fungují nad původní očekávání dobře.
kupte si obyčejnou elektrikářskou čokoládu. Funguje.
Uživatel s deaktivovaným účtem

kdyz nejsem linej, tak ten uzel omotam slabym dratkem, vazacim. Ale vetsinou jsem linej. Drvi jsem udelal uzel, nechal jsem dlouhy cancoury, vyplet dratek z lanka a zezmoulal oba konce do sebe.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Normálně udělám uzel, konce lanek opálim ať zůstanou čumět jen drátky a ty pak do sebe zamotám. Nikde to pak nejiskří.
Takže musím uznat, že voda tomu značně pomohla, moc díky za radu. přesto jsou impulsy takové slabé i na nejvyšší výkon..a tak se ptám, může to být i baterií? Je sice fungl nová, ale myslím silou..je to s napětím 12 V, kapacita 44 AH...je to slabota, že neutáhne výběh? Nebo jsou na vině ty pásky? Vchní je široká bíká páska, spodek klasická oranžová páska...ještě mě napadlo, není lepší lanko? Ale to bych se zase bála, že by nerespektoval kůň.