Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.8.2018 13:44
gajdovka

XXX.XXX.221.172

Dobrý den chovatelé z Moravy, nemáte nějaký typ na koupi odkorů kolem Olomouckého kraje?Sháním na ohradu pro ovce, nikde nenalézám.Děkuji za každý typ.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.8.2018 16:01

Ono je víc typů odkorů?
Tip nemám, ale google našel třeba hned vedle Olomouce tohle: http://palivovedrevo24.cz/cenik.

28.8.2018 16:20
gajdovka

XXX.XXX.221.172

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ono je víc typů odkorů?
Tip nemám, ale google našel třeba hned vedle Olomouce tohle: http://palivovedrevo24.cz/cenik.

vůbec netuším, kolik je typů odkorů, jsem ve fázi seznamování se s nimi.Děkuji za typ.

28.8.2018 16:26

Když se zeptáš na jakékoliv pile, tak by odkory měli mít. U nás se tomu říká krajinky

28.8.2018 16:40
gajdovka

XXX.XXX.221.172

Když se zeptáš na jakékoliv pile, tak by odkory měli mít. U nás se tomu říká krajinky

no jo, ale u nás v okolí je na to dlooouhyyy pořadník.

28.8.2018 16:57

třeba jen čekaj na to, až tě napadne jim donést flašku rumu, aby ses v pořadníku vyhoupla výš

28.8.2018 17:04
gajdovka

XXX.XXX.221.172

třeba jen čekaj na to, až tě napadne jim donést flašku rumu, aby ses v pořadníku vyhoupla výš

to nevím, na co čekají, ale za flašku už dnes ani kuře nehrabe.

29.8.2018 11:01

tady je taky poradnik ale kdyz jsem potreboval tak to ten rok dopadlo ( pred zimou ) :).

29.8.2018 14:51

Pokud to je u vás tak nedostatkové zboží že se na to píší pořadníky, tak proč se tomu nezvedne cena?

29.8.2018 14:55

kostey: ale fuj!

29.8.2018 23:24

Tržní ekonomika vole
Pokud bude víc stříhačů ovcí a zvýší se ti konkurence tak taky pujde cena dolů. A pokud si všichni střihači zlámou ruce a ty budeš v republice jediný, tak si stříhej klidně za litr ovci

30.8.2018 06:46

kostey: ja snad zacnu strihat za vlnu... :).

30.8.2018 08:28

Já tedy nevím jak kde, ale vzhledem ke stále dokonalejším strojům a jejich nastavení, se krajinky už skoro nedají používat. Kláda je maximálně využita a to, co zbývá, je většinou tak úzké nebo nepravidelné, že se z toho nic postavit nedá... nakonec jsem skončila u nesámovaných latí nebo se většinou dá domluvit, že si člověk probere odřezky, které mají připraveny jako palivové balíky. Ale krajinky jako takové jsem už dlouho nenašla použitelné... pravda, že já potřebuji 4m, což se prostě špatně hledá...
Tak hodně štěstí.

30.8.2018 15:32
profesor1

XXX.XXX.192.98

Tržní ekonomika foléééé? V tom případě nechápu, proč tu někdo řeší cenu sena (folové).

30.8.2018 18:17

Dřív jsem taky odkory používal, ale protože cena šla nahoru a jejich kvalita dolů, přesně tak jak píše Hhippie, přestaly tam být použitelné kusy, tak jsem si řekl, že se na to můžu vykašlat, a začal jsem na stavbu čehokoliv používat normální coulová prkna. I za cenu dřeva jsou odkory moc drahé, protože tam jsou jen třísky které se na nic jiného než jako proklady mezi prkna použít nedají a tudíž i jako palivové dřevo to je na prd, protože to hned shoří. Dobrý to je tak akorát na zátop.

30.8.2018 21:56

Profesore, to bylo na koho? Já nemám nic proti zdokonalování výroby... Jen se musíme holt porozhlédnout po jiném materiálu, no..

30.8.2018 22:06
profesor1

XXX.XXX.192.98

Ale hipííí.... Na tebe néééé.
Jen jsem reagoval na tržní ekonomiku - když je něčeho nedostatek, tak proč to hned nezdražit.

30.8.2018 22:10

Profesore ono to je ale i naopak. Když je toho moc, tak se to zlevňuje. Lidi ale umí stále jen nadávat zrovna na to, co se zdraží.

30.8.2018 22:11

Kostěji, copak se dá nadávat, když něco zlevní?

30.8.2018 22:15

To ne, ale nikdo se moc neraduje když jde cena něčeho dolů. Jako Češi jsme národ povětšinou nadávačů, stěžovatelů a pesimistů.

30.8.2018 22:33
profesor1

XXX.XXX.192.98

Ale já si nestěžoval ani na drahé seno, ani na drahé odkory......
Momentálně si stěžuji, že dopíjím posledního krakonoše 10sítku a taky mě dochází zrající kozí sýr, momentálně dvě věci, které mě dělají radost. Ale to by jsi nepochopil....

30.8.2018 22:36

Ano profesore, ty nenapíšeš pozitivní zprávu, že sis dal výborný kozí sýr a k tomu pivo, ale napíšeš stížnost, že ti došlo pivo i sýr.

30.8.2018 22:37

Kubo...já Ti nevím... jsem vážně zvědavá, jak to bude příští rok s cenou sena, ikdyby byl normální rok s dobrým výnosem... Jako...vím, že jsem od nátury spíš pesimista...pochybuji, že by se i v optimálním roce vrátily ceny na původní výši jako minulý rok. Každý toho rád zneužije. A když by zbylo, prodá se do spalovny za víc než dají zemědělci (prý... nevíte někdo, jak to je s výkupními cenami ve spalovnách? Fakt je to tak výhodné? Nebo jde jen o to, že nemusí zemědělec řešit kvalitu sena a prostě když se nepodaří pořádně usušit, stejně může zabalit a dobře prodat... Díky za vysvětlenou ).

30.8.2018 22:42
profesor1

XXX.XXX.192.98

Kubo dyť říkám že by jsi to nepochopil, ale ona vííííí!

30.8.2018 23:01
dad

XXX.XXX.225.133

velký hranatý balík čehokoliv co se dá spálit vykupuje spalovna u nás za za 350, -
jinak lehnul popelem další seník ve vedlejším okrese.

31.8.2018 08:02

Dad: To bych se sla strelit do hlavy
Jinak...ta cena mi prijde nizka. Ale tak...treba ma nekdo duvod, proc to dat radsi do spalovny nez prodat pro zvirata..

31.8.2018 08:05

Nekdo me rikal ze plesnivy to bejt nemuze.

31.8.2018 08:27
dad

XXX.XXX.225.133

balík je v průměru za čtyři minuty, mají tak 5250, - bez DPH za hodinu, to není tak špatný, jestli se nepletu tak tohle se dělá hlavně na plochách ve výpovědi nebo určených k zástavbě, hlavně né na vlastních, balík nesmí mít vadu jinak se nevejde do drtiče, co se nevejde do vstupního otvoru je odváženo na skládku bio odpadu, letos jsem poprvé viděl i balíky z kukuřice na zrno, jinak lisujou co jde, řepku, hrách, soju, obiloviny, rákos, světlici, prosa
balíky se sice na skládkách zakrývají, ale vlhkost se hlídá až ve spalovně - takže jsou i proplesnivělý.

Přidejte reakci

Přidat smajlík