Technika pro pidi zemedelce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.8.2018 06:56

Kolegove pidi hospodari. Sice mam dva Zetory, ale prmejslim do budoucna a premejslim ekologicky, ze velkej traktor si necham jen na seno. Na policko a zahradku hodne uvazuju o tomhle jednoosaku.
Je to ukrajinska vyroba, sleduju jeho vyvoj uz par let a libi se me to cim dal tim vic. Do CR ho dovazi udajne jakejsi Anatolyi ale ja premejslim ze bych si pro nej zajel na Ukrajinu sam. Jeste musim zjistit jak je to se clem a DPH. Proc to sem pisu. Na karu by se mohly vejit dva... + prislusenstvi. Je k tomu hodne veci za pekny ceny.

http://motorsich.net.ua/cs/moto-bloky-gg1002289.

30.8.2018 09:02
dad

XXX.XXX.225.133

je to cenová konkurence pro značky Vary, Agzat, Hecht atd., konstrukčně a uživatelsky vypadá ukrajinec líp, chtělo by to však technickou - servisní podporu blíž než v Záporožném,
se clem neporadím, jsem plátce DPH tak kdyby to bylo na mně tak se DPH na UK neplatí - v ČR se nevrací, neplátce platí DPH platné na UK, neoficiální dovoz je však jako všude na dohodě na místě
mně by se hodila odstředivka a máselnice, taky se mi líbí rotačka, netuším však na co by přišla přestavba na moje Agrie,
jak získali certifikaci BOZP pro práci se stroji v EU je mi však při pohledu na absenci bezpečnostních prvků záhadou

30.8.2018 09:12

Oproti Vari a Agzatu to ma jednu velkou vyhodu. Jeden podvozek na vsechno.
Samozrejme nepalnuju delat nejakej velkej dovoz a tim padem zajistovat servis. Dily by se daly urcite resit prez eshop nebo objednavka z nejblizsiho obchodu za hranicema ( kam bych pro nej i jel ).
Veci ohledne homologaci atd pro EU neprichazi v uvahu prave pro to co pisete. To me ale osobne nevadi.

30.8.2018 09:18
dad

XXX.XXX.225.133

než tam vyrazíte tak dejte vědět
dík.

1.9.2018 11:58
dad

XXX.XXX.225.133

máte kontakt na toho Anatolye ?

1.9.2018 13:50

Tady jsou kontakty dva, ale za aktualnost nerucim.
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewtopic.php?f=22&t=84280&start=30
Mam v zaloze jeste PFku, je to konstrukcne podobnej stroj a na moji vymeru by bohate stacila. Motor s tam da hodit kdykoli jinej za par supu kopie hondy z polska.

1.9.2018 20:37
apismaja

XXX.XXX.69.182

Tady ti to taky dovážejí, nebo aspoň ho mají v nabídce https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/hledat/?q=sich.

1.9.2018 20:49

To koukam! Ale ceny uz maji ceske...prej cena se vypocitava z aktualniho kurzu.)

http://motorsich.net.ua/cs/motoblok-motor-sich-mb-6-benzin-g307930

https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/jednoosy-malotraktor-motor-sich-mb-6-benzinovy-ctyrtakt-5-5-hp-rucni-starter-p33504/

Proc rozdil skoro 20 tisic? Cesi opravdu svoji vych canosti zabijou cokoli.

1.9.2018 20:59
pavel.venom

XXX.XXX.239.157

Nevím, nevím. Dovoz, skladování, zajištění servisu, zaměstnanci, najmy, DPH atd, atd. Je vidět, že jste nikdy nic takového nedělal, když nevidite náklady. Máte českého výrobce, cena je relativně vysoká, ale je to kvalitní, pracuje to slušně a nářadí je spousta.

1.9.2018 21:00
pavel.venom

XXX.XXX.239.157

Podotykam, že jsem pidi hospodář s cca 7ha.

1.9.2018 21:05

To mate pravdu, nikdyj jsem nikoho vedome neokradal :) Zdvojnasobit cenu vyrobku to chce zaludek a "podnikavyho" ducha.
Jestli jste to prohlizel, tak u vseho je Neni skladem. Takze si odectete pofiderni horskou prirazku za skladovani. Kdyz neni skladem, nemaj ani dily a o servisu pochybuju. No poslal jsem jim dotaz.
Obchodnik NEMUZE zvednou cenu o 100% na jednom vyrobku, aby si zaplatil najem a zamestnance.

1.9.2018 21:31
pavel.venom

XXX.XXX.239.157

No, nebudu oponovat neznám dovoz z Ukrajiny, co se týká cla, zkoušek, aby se to u nás mohlo prodávat atd. Nejsou v unii tak to nebude tak jednoduché, oficiálně to dostat na trh. Nemluvil samozřejmě o nějakém individuálním dovozu, kde by šlo dát 5tis Kč na dopravu a 5tis Kč jako zisk. Kdysi jsme dováželi jednu renomovanou značku aut. S veškerými formalitami, aby jsme vyhověli ČR zákonům jsme se dostávali skoro o 100% dráž než černí dovozci, kteří to sem tahali a nedokázali jsme s tím hnout, aby se po nás nějaký úřad nevozil. Neberu Vám Vás názor, ale zkuste to oficiálně dovážet a uvidíme. Si od Vás klidně jeden kus koupim. Ono je hrozně jednoduché mluvit o vychcanosti, zlodejine, nic nedělat a být chytrej.

1.9.2018 21:54
dad

XXX.XXX.225.133

náklad na jednoho zaměstnance a rok je kolem 400 000, -, a za chvilku bude ještě hůř, to s trochou zisku musíte prodat min jeden motorový stroj za čtrnáct dní, za naprosto normální považuju marži 30 % za podmínek dobrého servisu a rychlé logistiky ND
toho jsem se bohužel u značek které jsem si vybral k práci nedočkal.

1.9.2018 22:11

Kluci ukrajinsky vyrobej betelnej stroj dokonce s vlastnim motorem. Prodavaj ho za nejakou cenu. Oni asi neskladujou, neservisujou, nemaj zamestnance. Ta jejich cena neni vyrobni naklad. Uz oni musej generovat zisk.
A ceskej dovozce? Zjistim si detaily. O vikendu na mejly nereagujou :) takze v tejdnu se dozvim vic.
Logiku tam vidim takovou... Stroj ma kvalitu prevalcovat Vari i Agzat. Proc na tom nezarobit. Proc by melo kapat, kdyz muze poradne lejt?

1.9.2018 22:29
pavel.venom

XXX.XXX.239.157

Vari neboli původní Terry, se vyrábí 50 let a stále i ty původní pracují a servisuji se, tak to zase s tou kvalitou nebude tak špatné. Sám je už 30 let používám ( ne jen je ). Takže ne vyctene kecy z int fór. a končim. jediný problém Vari - váha i se zavazima je lehká.

1.9.2018 22:32

Kde je rec o kvalite nekvalite vari? Jedine snad ze uz nemaj svuj motor ( jikov )
Keci o cem?

1.9.2018 22:34

Vari me neoslovuje nutnosti menit prevodovku na ruzny prace.

1.9.2018 23:08
dad

XXX.XXX.225.133

Vari je práce pro pět lidí
dva táhnou
jeden dělá závaží
jeden řídí
jeden běhá pro pivo
sám mám Agrie, konstrukčně a výkonově neporovnatelné, cenově taky , servis má Vari.

1.9.2018 23:17
dad

XXX.XXX.225.133

Vari je hobby stroj, jen blázni se z něho snaží udělat PROFI mašinu
já mněl za to že vychází z licence francouzského Gutbroda.

3.9.2018 13:25

Mastňáčku, pokud by ti nevyhovovala varina jen z toho důvodu, že se musí měnit převodovka, tak můžeš mít motory 2, každý na jedné převodovce. A k tomu by se vázal ten bonus, že pokud bys měl na jednom motoru problém, tak tam prostě holt hodíš ten druhý, ať se nemusíš zdržovat s opravou. Tady třeba jeden je: https://dum.bazos.cz/inzerat/93718263/vari-motor-s-riditkama.php
Já osobně už Varinu používám snad jen se Samsonem (jedno bubnovkou) na podsekání obvodu pastviny než začnu tahat lanka, protože mulčovač od MFky to vzrostlé nevezme, lištovka má moc velký záběr a křoviňákem bych to dělal 3x déle.

3.9.2018 13:30

Me se Vari nelibi :) je to lehky, zpracovani uz je moc moderni ( vypocitana zivotnost, uspora materialu, praskova barva ktera sleze za par let ). Ten ukrajinskej stroj ma fakt neco do sebe. Mfka byla dobra v dobe vzniku a dalsich 20let. A mit dve variny se dvema motorama to bych musel strihat ovce kazdej den :).

3.9.2018 13:57

Takže to vypadá, že jsi rozhodnutý a jen čekáš až tvé rozhodnutí posvětíme?

3.9.2018 13:59

Depak, dyt to pisu na zacatku, kdybych jel k ukrajinskym bratrim pro stroj, tak se muze nekdo prizivit, tak to bylo mysleno.

3.9.2018 15:48
dad

XXX.XXX.225.133

jak jsem psal hned po Vás - až pojedete dejte vědět, jestli se kravka rozdojí bude něco potřeba
na mně jsou ty motory slabé, ale pro příslušenství co k tomu mají to stačí, a za tu cenu to nemá chybu, kor když si případné úpravy jste schopen udělat sám.

4.9.2018 10:08

Vysvetleni ze zemedelskych potreb :)
bohužel ať se to nezdá, vedlejší náklady jsou opravdu tak vysoké.

12.9.2018 07:11
tom.tady

XXX.XXX.83.88

A dělaj k tomu i lis na balíky ?

12.9.2018 12:20

Takovej peknej pluh by hezky potahalo toto
https://www.youtube.com/watch?v=nwZ522XNHwI.

Opium

22.6.2021 17:14
Opium

XXX.XXX.251.180

Zdravím, jak jste dopadl, dovezl jste si ten stroj z Ukrajiny nebo jste ho koupil, přes zemělské -potřeby.cz? Zrovna nad variantou uvažuji. Zajed na Ukrajinu a koupit ho tam ale nevím kolik je dph a clo. Děkuji za Vaše zkušenosti :-)

22.6.2021 17:19

Nedovezl, zvolil jsem kus ceske historie v podobe PF-62

9.9.2021 19:35
BourakBob

XXX.XXX.209.184

Mohu říct že o jednoosáku jsem taky dlouho přemýšlel ale pak jsem koupil MT8 070 v garáži se už rýsuje radlice do zadního 3bodu a budu s tím kydat kozy, tahám s tím dřevo na kárce a vyvážím odpady.. je to všestranný pomocník všude se vleze nenáročný na údržbu a hlavně má 4kola a hydrauliku a zacházení s ním je prostě paráda

12.9.2021 18:32
petr008

XXX.XXX.139.160

To vše je krásné, ale cena toho strojku v holé podobě už tak povzbudivá není.

13.9.2021 18:03
BourakBob

XXX.XXX.209.23

Záleží z jaké strany se na to podíváte, ono na to co tento strojek nabízí to není zase taková suma ikdyž musím přiznat že od corona krize se ceny zvedli ja ho kupoval s novým motorem briggs and straton který sám stojí 30tis za cenu směšnou.. stál mě 45tis a je na půl repasovaný a hlavně kompletní.. nic méně je pravda že na takovýto kousek narazíte jen zřídka. Měl jsem štěstí. PS: co se příslušenství týká stačil si vyrobit nosič do hydrauliky na nářadí s Vari

Přidejte reakci

Přidat smajlík