Kurz stříhání ručními nůžkami

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.9.2018 13:53

Ahojte kolegové. Jsem v kontaktu s chlapíkem pocházejícím z Nového Zelandu žíjícím v Anglii. Byl by ochotný k nám přijet a udělat školení ve stříhání ovcí ( lam ) ručníma nůžkama a také v tom jak si je upravit a udržovat stále ostré. Moje taková představa je, že by sem přijel několik dní před konáním nějakých ovčích slavností, kde se závodí ve stříhání. Naučil by nás to jak se patří a pak bysme se mohli ve větším počtu zůčastnit té akce. Případně uspořádat vlastní závod.
Bylo by zapotřebí uhradit letenku, stravu, ubytování a denní taxu 50 liber za den školení na osobu.
Chlapík se jmenuje Michael Churchouse a tohle jsou jeho www stránky.
http://sheersheep.co.uk/

18.9.2018 14:09
profesor1

XXX.XXX.192.98

No vidíte to a máte vyřešen odbyt na jehňata - bude žranice , ještě pochybí, když tak si dáme i hovězí!

A nás to bude učit jako na těch vašich pěti ovcích? To nás to naučí tak , že pak každý zrovna hurá závodit?

Myšlenka dobrá ALE . . . . . . . kolik je minimální počet účastníků kurzu, aby se to zaplatilo? Kdo poskytne stádo na stříž? (podle mne tak 3-5ks ovcí na osobu) . . . . To mě napadlo jen tak zběžně.
Co kdyby jste na kurz vyrazil vy a pak dával školení zde? Ten kdo by vám poskytl sponzordar na letenku a kurzovné, by pak od vás měl slevu.

Ale možná zájemci překvapí a uskutečníte to bez rizika

18.9.2018 14:16

profesor: tady jsem to dal hlavne pro to jestli by byl zajem, jinak bych to rad nabidnul asociaci strihacu, tam by se nejspis poresily ty naklady na cestu a ubytovani. Tech ovci by bylo potreba urcite vic. On me laka uz druhym rokem na zavody do Anglie na farmu FernHill, na to se ja moc necejtim, mozna nekdy.

Jo s tim zavodenim, tak zrovna ve vasem pripade kdyz strihate strojkem, takze ovladate manipulaci s ovcej tak vzit do ruky misto hlavice nuzky to je otazka par ovci a jste ready...

18.9.2018 14:26
profesor1

XXX.XXX.192.98

Nejde o mě. Já jsem pro každou srandu, ale většina lidí dneska je ochotna zainvestovat pouze do toho co se jim v budoucnu vrátí. Ale možná se mýlím. Jsem starší, tak hledám spíše negativa. Omlouvám se .
Profistříhači narozdíl odemne opravdu ovládají manipulaci s ovcí, taky ví jak napnout kůži při střihu, tak proč by vráželi peníze do kurzu? Jedině kvůli těm závodům, ale víte sám jaké jsou u nás na závodech MOTIVAČNÍ ceny.
Ale jinak já jsem pro, jen vás chci upozornit na možná rizika.

18.9.2018 14:35

profesor: tak jako ja jsem taky kolenovrt, cerna ovce "zbavovacu vlny" bez kurzu, ale tohodle bych se zucastnil rad protoze diky nemu striham jak striham a rad bych ho i poznal kam az dovoli moje anglictina :)

Aaaale dejte pokuj s cenama :)) vy taky vite vsechno.

A s tou navratnosti...zkuste si uvedomit, kolik strihacu zacalo strihat proto, ze nemohli sehnat strihace :)

18.9.2018 14:46
profesor1

XXX.XXX.192.98

Chce to sponzora!

Andrejíííííííí halóóó

18.9.2018 15:07

profesor: ale kusujte s andre i em ( musim to hlaskovat, ifauna to vyhodnotila jako vulgarismus ). Ono kdyby bylo dost zajemcu, tak by snad i slo oslovit nekoho z vetsich chovatelu co dela treba ovce na mliko a dela vyrobky, reklama, nejakej ten odber vsak mam jednoho prez kopec... uvidime :)

18.9.2018 15:33
Jamarov

XXX.XXX.88.248

Děláte mi kluci radost,čím dál větší ,prostě už jsem to musela napsat

18.9.2018 15:38
profesor1

XXX.XXX.192.98

Čím děláme radost? Že bude společná žranice, nebo společný kurz?

18.9.2018 15:49
Jamarov

XXX.XXX.88.248

Že jste dostali rozum A kurz je taky dobrej.

18.9.2018 21:29

Mastňáčku, seš borec! Myslím, že je to dobrý nápad a vůbec si nemyslím, že by se to nedalo realizovat. Jasně, že by šel člověk do rizika samofinancování a je jednodušší to zastřešit Asociací, ale zas rozumím, že lze očekávat, že komunikace nebude úplně jednoduchá a taky bych možná šla radši cestou osobní domluvy a akvizice jinou cestou... pokud se dopředu předdomluví nějací účastníci s přibližnou cenou, pak by to mohlo být realizovatelné. Prostě dopředu budou mít zájemci přibližnou představu ohledně podmínek, bude nutná záloha, aby ikdyž by z toho někdo vypadl, nezůstaly náklady na Tobě... jo, myslím, že by to bylo dobré.Já bych se klidně hlásila a závazně Tě podpořila, ale včera jsem byla u fyzio a obávám se, že si nějaký čas nestřihnu. Mám přetížené předloktí a už se to podepisuje na nějakých změnách ve sval.vláknech, šlachách, atp. ... prostě mezi zlámanými špatně funkčními prsty a zlámaným špatně funkčním ramenem už je to tak přetížené, že se to začíná ozývat. S ramenem už nikdo nejspíš nic neudělá, ale ty prsty zkusím v tom Vysokém pořešit. A třeba za rok, za dva, budu ready vrhnout se na to střihání pořádně... opravdu MOC bych ráda... a takovýhle kurz by pro mě byl samozřejmostí. Ráda investuji i do něčeho, co nebude návratné (jak tu někdo říkal). Jezdím na kurzy kdečeho, jen proto, že mě to zajímá a chci se dozvědět nebo naučit víc. Návratnost neočekávám. Ovce jsou koníček a být soběstačný v rámci možností je výzva.

18.9.2018 22:09

Mastňáčku jen bych chtěl podotknout to, že on je docela problém najít stádo kde chovatel dovolí, aby se na jeho ovcích učili lidi stříhat. Zároveň aby bylo dost ovcí na stříhání a lidí mezi které by se rozpočítaly náklady, ale nebylo jich zas moc, na to aby je to jeden chlapík lidi vůbec stihnul nějak naučit, aby se nějak prostřídali. Dále je potřeba, aby ovce bylo možné někam zavřít, aby akce nepadla kvůli počasí, aby bylo v místě možnost nějakého ubytování.... Já tě od toho nechci zrazovat, to určitě ne, ale ona to není prd_el něco takového zorganizovat. Navíc ze zkušenosti vím, že na mnoho placených kurzů a seminářů se lidi nakonec nedostaví a nějaké nevratné zálohy ne vždy pokryjí to, co by celková částka pokrýt měla. Aby to byla legální akce tak by u takové akce měl být vet dozor který si musíš sehnat a zaplatit, ale až poté, co tu akci budeš mít posvěcenou od SVS a ti budou chtít aby lektor měl papíry na vedení kurzů, což tu snad krom Bařiny a myslím že ještě asi jednoho dalšího člověka v republice nemá nikdo. Bez toho by to byla jakoby nelegální akce, kterou nemůžeš moc inzerovat a tak dále... Každopádně pokud něco takového zorganizuješ tak s mojí účastí počítej už proto, že bych to chtěl svojí účastí podpořit. Nicméně si myslím, že já jsem ve stádiu kdy potřebuju stříhat a stříhat a to stovky a tisíce kusů abych se někam pohnul. Ze stříhání s Davidem vždycky odcházím s hlavou velkou jako balon a to mě naučí třeba jen stříhat ocas LZ nohu a po každym tahu na LP noze si ovci o kus pootáčet, ale ono to je o detailech, přenášení váhy na nohách a na ovci a řekl bych že my než se pustíme do nějakého se nechávání školit od zahraničního střihače bychom nejdřív měli zdokonalit to, co víme že děláme špatně.
Mně příjde reálnější ho sem pozvat (zatím) jen na závody.

19.9.2018 07:45

Kostey: urcite mas pravdu, vetsina toho co tady padlo me je jasny ze to neni jen tak, spis potrebuju nejakou odezvu jestli by byl vubec zajem. Jak mozna vis, shanim partaka a zatim teda marne. Z kamaradu a znamejch se nechce nikomu, tak si jeste tak muzu dat inzerat a nebo po uskutecneni kurzu kdo vi. Ty Vrbetice se zatim jevi jako nejrealnejsi. Dalsi varianta je ze ho pozvu na tejden k sobe a budem spolu jezdit strihat. To ma nekolik hacku a hlavne ten, ze ja zase tolik "kseftu" nemam a na vetsi stado me nikdo nechce. A dalsi hacek ze ja bych to neumel predat dal asi jinak nez ze by zase nekdo jezdil se mnou a dalsi velkej hacej, ze po jednom "kurzu" a par ostrihanejch ovci bych se fakt necejtil jako "ucitel", kdyz sam jsem porad zacatecnik.

hhippie: ty tomu teda davas! Budes se muset preskolik na levacku. Zrovna vcera jsem upravoval nuzky co jsem omylem dostal jako cenu v soutezi. Takze je to tak, ze jsou vylozene pro prava, nestaci je jen otocit a udelat ty udelatka na jiny strane. Jsou prohnuty tak, aby kopirovaly ovci. Nastesti Burgon dela i verzi pro levaky. Je to docela vyzva naucit se obema rukama. Problem bych videl spis v polohovani, clovek uz ma i ty svaly nauceny atd.

19.9.2018 08:20
profesor1

XXX.XXX.192.98

Mastnáčku, máte jedinečnou příležitost vystoupit z ulity introverta - melancholika-samotáře -asociála Tím samozřejmě nejste, jen si to stále namlouváte
Stal by jste se pedagogem, což by byl určitě nádherný nick. Víte kolika lidem by to začalo vadit
Já bych tady sto ks ovcí dohromady dal, ale bylo by to ze dvou- tří různých stád. No a taky prostor a zábrany, zázemí by asi byl problém Ale všechno jde když se chce že . . .

Samo že by to ale byla čistě soukromá akce!

19.9.2018 08:31

Ne ja tyhle ambice nemam, nemel bych na to ani cas. Jako strihat ve dvou nebo trech lidech to jo to by bylo bezva, ale poradani kurzu to ne. A ani to nechci poustet z huby pri soucasnym stavu mejch zkusenosti.

Kuba ma s tema ovcema pravdu, nuzkama se da skarede postrihat. Asi bych u svejch ovci docela trnul kdyby byl ve skupince uplnej zacatecnik.

19.9.2018 13:34

A já si zase myslím, že na kurzu se tolik zkazit nedá, protože to není soutěž, aby člověk někam spěchal. A když si nebude vědět rady, tak se může rovnou zeptat. O to je to bezpečnější...To, že nějaká ovce přijde ke střihu, je sice blb.é, ale zas to není taková tragedie. Samozřejmě se nebavíme o velkých zraněních typu ustřihnutí struku nebo "podříznutí" při stříhání na krku...
Domnívám se, že na takovouhle parádu by nepřijel žádný začátečník, ale jen ti, co už něco umí a chtěli by se zdokonalovat...

19.9.2018 17:28

Já jsem vedl jeden kurz a než se člověk stihne leknout, nebo nějak zareagovat. že kurzista opravdu udělá to, co vypadá že udělá, tak už teče krev.Já vím že své ovce bych začátečníkům na kurz prostě nesvěřil.

20.9.2018 19:52

...tak dobře, věřím zkušenějšímu. To mé byla jen domněnka (vždycky nevím, jeslti se píše doměnka nebo domněnka )

20.9.2018 19:54

Hippie: cosi se rysuje...koukej si dat ruku dokupy :)

20.9.2018 20:29

Seš šikulka!

20.9.2018 20:35

Dyz tak sikula. Navrh prisel z necekane strany a to moc dobrej a kterej by vyresil dost veci. Zatim bych mel asi 4 lidi vcetne me a kosteye.

20.9.2018 21:01

to není moc, pokud teda jako třetího počítáš Anglána

20.9.2018 21:03

5 je prej idealni, ale rikal jsem mu ze z tech 4 jsou tri strihaci elektricky a z tech dvou dva profici a jeden pokrocilej :) takze by se dalo zvladnou asi vic, jelikoz vas by nemusel ucit polohovani ale jen techniku strihani. A dokonce z tech dvou profiku jsou dva profici i s nuzkama. Nectes zpravy .)

20.9.2018 21:58
Jamarov

XXX.XXX.88.248

Ty jo ,je to tak pěkně napsaný ,že mi to připomíná Honzu málem králem.. Statkář měl 10 velbloudů...3 se zaběhli,5 přišlo, 6našlo, 6pošlo.. .kolik je strihačů? No tak to není moc, to určitě dáš 5 dobrých střihačů dokupy. vzdyť ti chybí ti jen jeden .

21.9.2018 11:22

kostey: ty nevis o nekom dalsim kdo by se zucastnil?

Přidejte reakci

Přidat smajlík