Chov mléčných ovcí v ČR?

Lacaune
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.9.2018 20:51
Norry

XXX.XXX.96.43

Dobrý den, chci se zeptat jestli se vyplatí z masných oveček přejít na mléčné?Vykupuje někdo ovčí syrové mléko stejně jako kravské(?), a pokud ano, kolik by byla asi tak cena? Pokud ne, vyplatí se přejít z oveček na kozy, a začít chovat kozy na mléko?
Děkuji za odpověd, N.

23.9.2018 20:57
dad

XXX.XXX.225.133

to dost záleží na podmínkách co máte, výkup funguje, zeptejte se jich, kalkulace je na Vás, pokud si produkt neprodáte sama tak ani jedno nebude extra výnosné

23.9.2018 21:21
Norry

XXX.XXX.96.43

dad napsal(a):
to dost záleží na podmínkách co máte, výkup funguje, zeptejte se jich, kalkulace je na Vás, pokud si produkt neprodáte sama tak ani jedno nebude extra výnosné

Mám 15 dojnic krav na 24 ha, a starý kravín, má vize do budoucna je taková že krávy zruším kravín se rekonstruuje, dojírna pro ovce/kozy by se zřídila, přes jaro,léto a podzim by byly ovečky na pastvinách, chodili by se podojit, a v zimě ustájeny.

24.9.2018 08:20
PavelIV

XXX.XXX.132.149

Proč si nenecháte kravičky? Tou změnou si podle mě určitě finančně nepomůžete

24.9.2018 20:12
dad

XXX.XXX.225.133

Norry - vážně netuším, jestli si touhle výměnou pomůžete, jediné pozitivum co vidím je jednodušší manipulace s jednotlivcem

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.9.2018 21:53
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já tu už včera sepsal středně dlouhý příspěvek o tom, že bych zůstal u skotu, ale pak mi ifauna při odeslání příspěvku vyhodila nějakou chybu, napsaný text se mi ztratil a tak jsem se už víc nenamáhal cokoliv zas sepisovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík