Stavba dřevěného chlívku

Kamerunská koza
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.9.2018 13:24
martin.003

XXX.XXX.68.16

Potřeboval bych poradit s chlívkem, stavěl jsem si králikárny a kurníky, tedka je na řade chlívek pro 2 kozy a 2 ovce.
Bude pro začátek stačit 4m2 na roštu a 4m2 volně, na jaře bych přistavěl další?
Rošt vyrobím z prken, ale jak mají být ta prkna šikorá a jaké mezera meni nima?,
Mam jednu čelní stranu udělat plnou, nebo do půlky, či na panty otevírací?

Budu rád za Vaše cené rady a zkušenosti.
Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.9.2018 15:19

Já vám bohužel neporadím, ale snad se tady najde někdo, kdo to umí....mně by se hodila rada, jak postavit kurník pro šest slepic tak, abych nemusela chodit večer zavírat dvířka. Ráno je neotevírám, slepice si otevřou samy. Nevím, jak to dělají, asi se naučily opřít se o dvířka a nebo to odkoukaly od kočky...ta si bravurně v domě dveře otevře.

25.9.2018 16:25
Jamarov

XXX.XXX.88.248

Arus musíte se kouknout vedle k slepicim, našla jsem tam několik staveb, jsem stále jen u tužky a papíru ,potřebovala bych kurnik pro 80ks drůbeže s odchovnou ...jenže na tyhle technický čmaraniny jsem levá. Jinak automaticky dvířka Mě se to taky naučili slepice otvírat, zatlačí a prolezou. Teď je ještě teplo 50 kusů spí na stromech ,plotě... Za chvíli je budu muset už začít sbírat.
Martine Myslíte podlahu jako rošt? A ze dřeva? Ať poradí zkušení, já bych podlahu dřevěnou jako rošt nechtěla. Až se dřevo napouštěne moči bude drolit a budou se jim tam zasekavat nohy.ale možná to má někdo vychytaný.

25.9.2018 16:29

Ovcim podlahu jedine vysokou podestylku.
Na slepicarny nejsem expert, udelal jsem jim v kravskym chlive oddeleni slepic, ale stejne tam jsou vetsinou jen brojleri a potvory sedej na zebrinach.

Ale mam knizku o stavbe drobnych hosporarskych zarizenich, kralikanry, slepicarny atd.

25.9.2018 16:48
Jamarov

XXX.XXX.88.248

Poznávám svou koupelnu
Vysoká podestýlka je nejlepší ...jen ta práce pak to vybrat .....

26.9.2018 07:29

Jamarov napsal(a):
Arus musíte se kouknout vedle k slepicim, našla jsem tam několik staveb, jsem stále jen u tužky a papíru ,potřebovala bych kurnik pro 80ks drůbeže s odchovnou ...jenže na tyhle technický čmaraniny jsem levá. Jinak automaticky dvířka Mě se to taky naučili slepice otvírat, zatlačí a prolezou. Teď je ještě teplo 50 kusů spí na stromech ,plotě... Za chvíli je budu muset už začít sbírat.
Martine Myslíte podlahu jako rošt? A ze dřeva? Ať poradí zkušení, já bych podlahu dřevěnou jako rošt nechtěla. Až se dřevo napouštěne moči bude drolit a budou se jim tam zasekavat nohy.ale možná to má někdo vychytaný.

Jamarov, já mít slepice přes noc venku, tak to dopadne zle. Máme tady kuny. Jednou jsem je na noc zapoměla zavřít a v noci byl takový rachot, že jsem myslela, že mám po slepicích i dobrých sousedských vztazích. Potmě jsem je sbírala venku a zjišťovala jestli jsou naživu.

26.9.2018 07:49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jamarov, já mít slepice přes noc venku, tak to dopadne zle. Máme tady kuny. Jednou jsem je na noc zapoměla zavřít a v noci byl takový rachot, že jsem myslela, že mám po slepicích i dobrých sousedských vztazích. Potmě jsem je sbírala venku a zjišťovala jestli jsou naživu.

To mi připomnělo bývalou sousedku, jejíž slepice také spávaly na stromech vysokokmenech. Přišla zima, chtěla je zavřít do kurníku, ale milé slepice hřadovaly na těch stromech za každého počasí. Sousedka tedy namočila zrní do rumu a sypala jim to, aby z větví spadly. Nevím, jestli pomohlo právě tohle, ale slepice pak v kurníku přes zimu měla .

26.9.2018 08:20
Jamarov

XXX.XXX.88.248

Oreb tak to by mě nenapadlo , to spíš rum já a pak na strom pro slepice.
Arus já jich mám hodně, spočítám až je budu uklízet. Kuna tu je taky, jsme u lesa takže i Liška občas zavítá. Nějaké ztráty jsou povolené. Tím, že spí vysoko tak jsou v bezpečí.
A bude zle protože je to úplně mimo téma

26.9.2018 09:15
profesor1

XXX.XXX.192.98

V klidu děvčata. Rum zapadá do každého tématu . . .

7.10.2018 12:29
janapiglet

XXX.XXX.12.207

Martine, mne se jako podlaha osvedcilo - na rovny, jen hlinu upraveny povrch zeme, jsem dala hladke bez vzorku, levne, betonove dlazdice 30x30cm, polozila je asi 2cm s mezerou mezi nima, mezery pak zasypala hlinou. Na to podestylku ze slamy, nebo vytahaneho sena, co ovce nechteji.
Je to super, ze kdyz cistim chlivek, vyvezu tu podestylku, skrabkou na snih seskrabu vse z dlazdic, do cista a je to hned. Dlazba vam vydrzi dlouhe roky.

V lete na dlazbe maji ovce jen lehkou podestylku z trochy sena, rady se na ni v chlivku chladi.

Podestylka mi za rok udela cca 2-3m3 hnoje, za 2 roky pote je z ni dobra hlina do zahrady. Mam 3+1 miniovce + beran.

Prkna bych jako zde ostatni, nedoporucila.

8.10.2018 06:29
Pejena

XXX.XXX.51.134

Určitě to chce něco jiného než dřevo, i když to taky nějaký čas vydrží. Já stavím ovčín a zatím mám navoženou jen jílovici, kterou udusám ve spádu do kanálku...uvidím první rok jak se bude kydat hnůj a pak bych asi zalil betonkem, aby šlo dobře odškrábnout.

8.10.2018 07:52
dad

XXX.XXX.225.133

na betonek potřebujete stavební oznámení - povolení

8.10.2018 19:52
Tomáš Nevěřící

XXX.XXX.89.149

Stavební povolení?
Ale no tak.....

9.10.2018 10:23
dad

XXX.XXX.225.133

nojo, když máte souseda , oznámení by mnělo stačit, je to malá výměra pevného spojení se zemí

9.10.2018 19:59
Tomáš Nevěřící

XXX.XXX.84.166

To máte pravdu, není nad to, když vás soused vyštve z vlastního pozemku který udržujete po generace.

Přidejte reakci

Přidat smajlík