Skoro ten Váš dotaz zní jako provokace. Pokud je to pravda, nabízí se řešení: Nechat
v základním stádu ty nejlepší matky (kolik si troufnete vzhledem ke krmení přes zimu uživit) a zbytek opravdu prodat. Dá se vypomoct krmením otrub s jablky, ale seno musíte mít, ev. i ječnou slámu. Ty otruby mi poradil chovatel ovcí. Taky šetřím krmení.
POLA.
Tomáš Nevěřící
napsal(a):
Kvalitní kozy tam nejsou, jelikož celé stádo je složeno z příbuzenské plemenitby.Prodej tak jedině pod nůž.Nejvetsi váhu má asi srst a kostí.Past chodíme raději po tmě na cizí takže se moc nenazerou okolní pole zemědělci mají také sklizené.
Moc nevěřím tomu,že vám tohle někdo uvěří... Žádné zvíře asi ani nemáte,ale asi trpíte nějakým komplexem a chcete být linčován davem ochranců koz
Dobrý den, tak dá se to, Já jsem takto loni odchoval stádo jalovic v kontrole užitkovosti i s plamenným bíkem na odřezcích z masny. Mám tam známého, tak mi dával bokem. Taky bila býda se senem... Držte se a hlavně jim přidávejte do krmení piliny, obsahují hodně železa a to ony potřebují na tvorbu svalové hmoty. Zvlášť, když je máte březý. Chovu zdar.
Víte, já nejsem jako ti ostatní zoufalci tady na ifauně, co se tváří jakože zemědělci, se strašnými skušenostmi, co sežrali fšechnu šalamounovu moudrost světa a kdoví jestli jim to nechová babička, když tu vysedávají imrvére na tom netu a při tom jsou doma za monytorem na potpoře, já chovám ve velkém a proto se nepotřebuju před nikým vitahovat jako ti fšeci tady a proto mám pro vás mám pochopení. Taky pořád začínám. Chtěl sem tu na konec vjety dát smajlíka, abych vás taky povzbudil, aby jste to nevzdal, ale nevím jaktak se mnějte.
To je krása, když se najdou dva rádoby chovatelé, jako Kozí dech a Tomáš Nevěřící..myslím chlapci, že by jste ty své chudákovské stáda měli spojit, být best friends a možná, když dáte dohromady vaše evidentně chytré hlavičky, tak jednou začnete chovat tak, jak se má...
Tomáš Nevěřící: Tak se pochlubte svojí fotkou s vaším stádem? Není to ubohé se tu snažit vyvolat vlnu nevole? Když ve skutečnosti kozy asi ani nemáte?Ale tak samozřejmě chápu, že se doma asi nudíte a vymyslet si, že jste zemědělec, je děsně cool
Tomáš Nevěřící
napsal(a):
Kvalitní kozy tam nejsou, jelikož celé stádo je složeno z příbuzenské plemenitby.Prodej tak jedině pod nůž.Nejvetsi váhu má asi srst a kostí.Past chodíme raději po tmě na cizí takže se moc nenazerou okolní pole zemědělci mají také sklizené.
A oni Vám Tomáši ti kontroloři, které tam často posílá nějaký produkt příbuzenské plemenitby, neposílají výsledky?
Jak tak nat ťým uvažuju, tak si stejňe mislým, že nejdůležyťejší ze fšeho je v chovu láska k ťem zvířetům. Já to mám tak, že je je myluju a oni mylují mňe. A když ňekoho fakt myluju, tak nepotřebuju jýst ani pýt a mislým jen na ňeho. A mislým, že stejňe tak to majý i ty zvířeta. Tak bich sy na vašemýstě s tím krmením moc hlavu nelámal. Za chvylyčku bude jaro, zazelená se vám víbjech a zase se budou mýt kozi na čem pást. Já to mám horšý, mám víbjech vibetonovaný, tak sy moje jalovice i s bíkem musí natrhat přes plot. Ale fšechno se dá zvládnout, gdyš se snažýte žýt v souladu s přýrodou. Já třeba, když mňe tady ten admynystrátor smaže přýspvjevek, tak si venku nahí zacvyčým jógu a jdu napsat noví, aď se admynystrátor třeba nad ťím zamislý. Láskou musýte mňenit svjet, jeďiňe láskou. Proto se snažím mylovat fšechny i ty hloupé tady.
Téma je uzamčeno, není možné vkládat odpovědi.