Ovce nepijí

Ouessantská ovce
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.11.2018 10:49
halt12345@seznam.cz

XXX.XXX.101.140

Dobrý den, je normální, že ovce vůbec nejeví zájem o vodu? V létě sem tam něco vypily ale taky skoro nic. Teď mrzne na trávě listí sice jinovatka sem tam kupka sněhu. Dnes jsem jim zase nesla po dvou dnech co nepily čerstvou vodu. Dvě ji ignorovaly, třetí čuchla a zjistila, že to není nic zajímavého a čekaly, co jim dám... Seno mají tráva na pastvě už skoro nic tak čekám kdy začnou pít a ono nic. Dělám si nervy jak budu 2x denně nosit ohřátou vodu ať hned nezmrzne a ony ji ignorují. Jen se ptám jestli je to v pořádku... Nebo to mám nějak hlídat?

30.11.2018 19:29
torza

XXX.XXX.217.76

Dobrý den, toho bych se vůbec nebál. Ovce získávají 90% vody z pastvy, pijí opravdu málo oproti třeba koním, skotu... Je dobré, že mají stálý přístup k vodě, na povel teď pojďte všechny pít to příliš nefunguje. My máme hladinovou vyhřívanou napáječku a neviděl jsem je pít ani jednou snad a to je chováme cca 8 let :D ... věřím teda že se občas napijí když mají chuť. Jinak opravdu pokud mají dostatek pastvy, vodu mají z ní. U krmení senem se jejich potřeba pít asi trochu zvedá, ale nijak rapidně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík