Zdravím ovcokozí éter,
je nějaká možnost, jak moct legálně prodávat ovčí/kozí maso z vlastního chovu (ze dvora) bez toho, aniž bych musela zvířata odvážet na jatka?
Nejradši bych si zvířata porážela sama, ale to předpokládám mimo domácí porážky nejde. Stačí řezník a veterinář jako kontrola, nebo vážně musím někam do bourárny nebo na jatka?
Mám velký morální problém, že bych měla ty svý odchovaný jehňata, v horším případě brakový ovce, naložit a nechat porazit někým jiným někde ve stresovým prostředí. Když vidím, že doma to většinou ani nezaznamenaj a ještě jim poděkuju za to, že mne živěj.
Prý si jich mám pořídit místo 50 bahnic 200, to mne prý pak takový morální myšlenky přejdou :-)))
Moc děkuju,
A.
No, ono ani poražené na jatkách nemůžete jen tak prodat, pokud nemáte schválený provoz (bourárnu, chlaďák atd...)
Spousta lidí odveze býka apod. na jatka, nechá porazit, rozhodit do čtvrtek, odvezou si to domů, nadělají balíčky a nabízejí k prodeji...ale je to nelegální a když vás někdo udá, tak dost drahé...
Michaela2222222

XXX.XXX.27.230
Prosim vite o jatkach v okoli Liberce? dekuji