Vemeno po zasušení

Koza sánská
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.1.2019 08:28
SimonaP.

XXX.XXX.121.154

Dobry den viete mi niekto poardit ci je normalne,aby koza ,ktora sa zasusi mala akoby trochu plne struky ktore sa uz nedaju vydojit? akoby v nich zostalo cca 2dcl mlieka? Zasusena je cca dva tyzdne.Koza je kotna cca v tretom mesiaci ,chovam kozy prvy rok a som amater neviem este ako presne ma vypadat vemeno. Je to sanska koza.

4.1.2019 14:50
ančovička1

XXX.XXX.32.173

Nebojte se,je to normalni..koze sahnete na veminko,musi byt normalne teple,ne horke,horke veminko by bylo i tvrde,červené a bolestivé,to by znamenalo zánět mléčné žlázy...ale pokud je veminko měkké,je v pořádku,koza je zasusena,male mnozstvi mleka je normalni,hlavne ji nedojte,nechte v klidu..veminko se naleje mlezivem před porodem..hlidejte termin porodu,pokud je koza prvnicka,je nejlepsi byt u porodu s ni,popřípadě muzete pomoct..

4.1.2019 15:09
ančovička1

XXX.XXX.32.173

A pokud uz ji nedojite 14 dni,veminko je stále stejné,je to v poradku..naše 3leta koza je brezi pres dva mesice a porad doji asi 2,5litru,nedá se zasusit,dojime 2x denně,kdyz vynechame jedno dojeni,ma vemeno jak balon,bojim se,aby nedostala zánět,když ji uberu krmeni-smes srotu,granule-,tak je druhy den jak žebrinak a mlika ma stejne..tak s tim nespěcháme..sanskou kozu jsem vzdycky chtela,jak je vase stara?mohla byste poslat fotku?

5.1.2019 18:51
SimonaP.

XXX.XXX.121.212

Dakujem,no trochu som sa bala kedze nemam skusenosti a kupila som ju uz ako kozenku ,ktora uz mlade mala raz ,tak dufam ze to prebehne lahko ;) ona je Sanska koza so zakrpatenymi uskami :)

5.1.2019 19:35
ančovička1

XXX.XXX.32.173

Dekuji!😀 za fotku,kozicka je krasna a ma hlavne pekne veminko,bude mit hodne mlicka..a pokud tedy uz mela kuzlatka,tak snad porod by mela mit v poradku ,ale vzdy je lepsi,byt u toho,prvni kuzle bývá největší,nekdy je potreba pomoct..kozicku s malymi ousky jsem jeste nevidela,je to mile😁..ja mam jednu(ze 4)taky bilou,ale ceskou kratkosrstou kozu,bude mit v breznu poprve,ale tyto kozicky jsou mensi,drobnejsi postavy,než sanske,kolik bude dojit,se nechame prekvapit,bříško uz ma jak balon😀fotky z léta mam na profilu..tak at se vam vydari😀🐐🐐🐐

6.1.2019 19:37
roklanka

XXX.XXX.45.73

Nemáte pravdu,první kůzle nemusí být největší,klidně to může být to poslední

7.1.2019 12:08
ančovička1

XXX.XXX.57.58

roklanka napsal(a):
Nemáte pravdu,první kůzle nemusí být největší,klidně to může být to poslední

😀nemusi byt největší,ale velkou většinou největší bývá..25let praxe..

8.1.2019 14:28
roklanka

XXX.XXX.45.73

tak to jo,já mám jen 15 let praxe,ale zase nemám problém zasušit průměrnou kozu s nádojem 2,5lt a při zasušování strach ze zánětu nemám,ani při zasušování 5lt koz. Asi je to povahou :-) .

8.1.2019 15:13
ančovička1

XXX.XXX.57.58

roklanka napsal(a):
tak to jo,já mám jen 15 let praxe,ale zase nemám problém zasušit průměrnou kozu s nádojem 2,5lt a při zasušování strach ze zánětu nemám,ani při zasušování 5lt koz. Asi je to povahou :-) .

😂povahou kozy nebo vaší?😁no,ja bych take neměla problem zasusit kozu 2,5l,tu bych ani nedrzela😁,takle tolik doji v puli brezosti,jinak 4,5litru..konečně po 3 mesicich brezosti ubrala na 1,5 l..uz dojime jen jednou😁

8.1.2019 15:27
ančovička1

XXX.XXX.57.58

Omlouvam se, abyste se neurazila,to bylo v legraci😀

9.1.2019 09:44
roklanka

XXX.XXX.45.73

Mojí povahou kliďase :-D. Neurážím se,nevztekám se , ale chodím sem už jen sporadicky , pohoda,která tu kdysi vládla je ta tam. Uvědomte si , že sem chodí úplní začátečníci , kteří si mohou myslet,že je problém zasušit 2,5 lt kozu. Takže je dobré ,pokud napíšu A napsat i B. Myslet si,že vás kozy nepřekvapí ani po tolika letech praxe je naivní.

10.1.2019 10:02
SimonaP.

XXX.XXX.120.74

dakujem za akukolvek reakciu aj skusenost ;) ja sa ucim vsetko a chcem sa ucit tak aby sa baby moje kozlacie mali co najlepsie ;)

10.1.2019 16:29
ančovička1

XXX.XXX.57.58

SimonaP. napsal(a):
dakujem za akukolvek reakciu aj skusenost ;) ja sa ucim vsetko a chcem sa ucit tak aby sa baby moje kozlacie mali co najlepsie ;)

Jj,jen se ptejte a hodne čtěte odborne knihy,ja jsem také kdysi sháněla,co se dá,žádný internet nebyl..každá koza je jiná,některá vyloženě mazlik,jina dominantni,hlídá stadecko..asi mate kozu jednu,až porodi,nechte ji jednu kozicku,koza nema byt sama,je to stadove zvíře ,bude šťastnější..😀

10.1.2019 16:55
SimonaP.

XXX.XXX.121.107

Mame dve ja som ich uz kupila spolu a capka som mala skor :) oni su na fotkach mojich vsetky :) ale nechame si jednu kozicku este

10.1.2019 20:12
ančovička1

XXX.XXX.57.58

SimonaP. napsal(a):
Mame dve ja som ich uz kupila spolu a capka som mala skor :) oni su na fotkach mojich vsetky :) ale nechame si jednu kozicku este

Tak jsem zkoukla vase zvířátka,ta se tedy maji,hezke fotky😀..je vidět,ze je máte radi a zviratka jsou opravdu šťastná,tak at se vam všem daří..kdyby neco, jsme na vlákne😀🐐🐐🐩

Přidejte reakci

Přidat smajlík