Porod ovce

Kamerunská ovce (KA)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2019 08:17
Darek980

XXX.XXX.169.33

Dobrý den, chci poprosit o radu. Mám kamerunskeho berana s oveckou. Jsou v suché dřevěné stodole. Pravděpodobně by měla ovce do měsíce rodit. Mám berana oddělit od ovečky? Má někdy tendenci ji trknout u jesli nebo nekde u stěny. Dekuju za rady.

3.2.2019 12:29
roklanka

XXX.XXX.46.57

lepší je oddělit,ovce mu bude po porodu vonět,mohl by jí obtěžovat

3.2.2019 16:41
petr83

XXX.XXX.212.110

Dobrý den,

máme stejný problém s tím, že máme 2 ovečky a 1 berana (suffolk). Berana jsme koupili a přidali k ovečkám v červnu. Aktuálně je to tak, že když dáme nové seno do krmelce seběhnou se ovce i beran, avšak ten je během krmení trká, a to dost nevybíravě i do břicha. Další věc čeho jsem si všiml, že beran na jednu ovci stále skáče a voní si ji. Nevíte proč tomu tak je? Berana jsme na chvíli zkoušeli oddělit, ale byl nepříčetný do všeho narážel hlavou a snažil se zpět dostat k ovcím. Taky dost bečel. Předpoklad je, že ovečky jsou nakryté, ale termín porodu nevíme. Vemínka zatím ještě nejsou nalitá. Vypadá to, že by to spíše mělo být tak do měsíce (laicky odhad). Opravdu je tedy nutné berana oddělit? Ovce jsou s nim od samého začátku a dříve problém nebyl. Nevím čím to, že došlo k takovéto změně. Děkuji za rady a postřehy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.2.2019 17:35

Oddělit nebo berana sníst.

Ovce vám může po ráně do břicha potratit, taky se beran na ovci po porodu může sápat s takovou vervou, že jehňata zabije.

3.2.2019 17:51
petr83

XXX.XXX.212.110

Děkuji proběhne domácí porada a uvidíme jak rada starších rozhodne o beranovi. Ještě dotaz k tomu, že beran se stále snaží na jednu ovci skákat a stále si ji voní nebo ji kopýtkem pobízí? Je to nějaký signál něčeho? Děkuji za vysvětlení.

3.2.2019 18:05

je prostě nadrženej.

3.2.2019 19:41
ančovička1

XXX.XXX.36.219

Nevahejte a zavolejte řezníka,jestli nechcete prijit o jehnata..berana za rok na to pripusteni koupite noveho a jeste usetrite za krmeni..ovecky potrebuji klid..

Přidejte reakci

Přidat smajlík