Kamerunské ovce jen na seně

Kamerunská ovce (KA)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.2.2019 20:28

Dobrý den,
prosím o radu. Naše babička by chtěla na výpas 2 kamerunské ovečky.
Má zahradu 1 400 m2. Má ještě louku, ale ta je dál od domu a tam ovce dát nechce měla by o ně strach. Chtěla jsem se zeptat, jak moc vadí ovcím, když mají k dispozici pořád seno a 2x denně by se jim vozila tráva. Jde o to, že pokud by bylo sucho jako vloni a skoro nic nerostlo, zda by jim to stačilo a nebyly by z tohoto důvodu například hlučné. U nás v ZOO je chovají jen ve vydupaném výběhu bez trávy jen na seně a vypadají spokojeně. Ještě dotaz, zda je kamerunka opravdu málo hlučná. Samozřejmě vím, že je to i o výchově. Nebo doporučte jiné nehlučné plemeno. Kamerunka nám vyhovovala protože se nemusí stříhat. Babička měla dříve kozy, ale ty již nechce pro jejich nadměrnou aktivitu. Děkuji všem.

15.2.2019 08:27
daktari

XXX.XXX.58.96

K tomu senu a trávě to bude chtít ještě dobře usušené rohlíky a chléb. Trocha jádra nebo granulí by taky byla dobrá. Jinak kamerunky jsou hodné

15.2.2019 14:37
Anatolka

XXX.XXX.76.234

Chovám kamerunky cca 10 let. Celou dobu jsem neměla problém s hlučnosti. Poslední 2 roky, co jsou taková horka jeci jak Viktorky, jen se někdo hne na zahradě. Podotýkám, že mají celoročně k dispozici kvalitní seno ad libitum, denně trochu granulí atd. Krmit chodím pravidelně a žádné mlsky mimo nedostávají. Loňska jehňata musela jít pod kudlu dřív, protože si začal stěžovat i soused . Díky tomu, že tu tráva zaprahla už v červnu, krmili jsme senem nonstop. Skončilo to tak, že se rodinná rada rozhodla raději zrušit chov, než mít na krku žalobu od "mírumilovného" souseda. Takže jsem prodala plem berana, jehnicky do chovu a mám tu 5 zasloužilých matek na dožití, místo sekačky. Jak to bude letos nevím, ale doufám, že se zase zklidní. Lenka

15.2.2019 15:01

Anatolka napsal(a):
Chovám kamerunky cca 10 let. Celou dobu jsem neměla problém s hlučnosti. Poslední 2 roky, co jsou taková horka jeci jak Viktorky, jen se někdo hne na zahradě. Podotýkám, že mají celoročně k dispozici kvalitní seno ad libitum, denně trochu granulí atd. Krmit chodím pravidelně a žádné mlsky mimo nedostávají. Loňska jehňata musela jít pod kudlu dřív, protože si začal stěžovat i soused . Díky tomu, že tu tráva zaprahla už v červnu, krmili jsme senem nonstop. Skončilo to tak, že se rodinná rada rozhodla raději zrušit chov, než mít na krku žalobu od "mírumilovného" souseda. Takže jsem prodala plem berana, jehnicky do chovu a mám tu 5 zasloužilých matek na dožití, místo sekačky. Jak to bude letos nevím, ale doufám, že se zase zklidní. Lenka

Děkuji moc za info. Já právě četla někde tady na diskusi, že jedné paní začaly loni kamerunky také při tom suchu pořád bečet. Babička má právě dost nevrlého souseda
tak váháme. Teď nevím co pořídit, aby to moc nesežralo a nebylo to moc hlučné. Původně jsme přemýšlely o quessanském plemeni, ale ty nám také vymluvili.
Ach jo. Babička bydlí v klasické vesnici bývalý menší statek. Bohužel domy vedle jsou podnikatelé a mají jen anglické trávníky a bazény. Napřed kokrhal kohout. Pak nám moc dupali králíci. Je fakt že občas dupli byli to neměčtí obři a bylo to slyšet. Pak moc mečely kozy. Tak to asi vyhraje sekačka.

15.2.2019 15:57
ančovička1

XXX.XXX.220.127

..je to smutné..to už aby se clovek bál chovat zvířata na vesnici,kvuli lidem,kteří nechápou,k cemu vesnice a zvířata slouží..nejlepší pro ně je asi maso z Polska..

15.2.2019 18:07
Anatolka

XXX.XXX.76.234

To je fakt. Zažila jsem totéž. Sousedovi vadilo, že nám kokrha kohout. Podotýkám, tenkrát zAč cca 2 kg prcek, vzdálený od jejich domu cca 50 m a přes střechu . A nenadelali jsme s tím nic. Kohouta jsem pouštěla až v 10, kdy se sousedi vyhajali.

Teď mám kříž s jiným. Bohužel tady to má kořeny už za naši prababy . Sousedi se nemuseli a já teď řeším, že když chci něco dělat na domě nebo zahrade, tak abych se k němu šla poneprv dovolit .

Ty cuzy fakt jeci jak prorvane. Dřív jsem měla základní stádo 10 bahnic a plem berana. Na jaře to bylo i s mrnatama cca 30 ks. Zahrada to v pohodě uzivila a sousedi byli ještě nadšení, že mohou pozorovat mrnata jak odvádějí. A nebylo je slyšet vůbec, vyjma chvíle než se nasypalo jádro.

Teď je sucho, zahrada neuzivi ani 10 ks a soused mi nadává ať je laskavě nakrmim

18.2.2019 08:53
Pejena

XXX.XXX.2.35

Každá ovce je jiná, ale jsou to potvory uřvaný. Já se o třech letech odhodlal dávat jim ráno v 5:30 než jdu do práce a je celkem klid. Musí být pravidelnost. Ale dokud jsem dával třeba v 9, tak od 7 prostě řvaly, dokud nedostaly.

18.2.2019 20:30
beee

XXX.XXX.253.58

Napodzim se mě soused ptal, jestli jsem se zbavil ovcí, že je vůbec neslyší. Byly od jara jenom na pastvě s trochou jádra před zabřeznutím. Teď by mi takovej dotaz rozhodně nepoložil. 😋 Po zimě rozmazlený potvory halekaj jenom vrznou dveře od baráku. Jako s dětma, jaký si to vychováte...
Ale vona začne brzo tlačit tráva, budou mít šmytec a zase bude klid. Pokud by člověk nechodil kontrolovat bahnění a jehňata, tak by se daly udržet pravidelným krmením tichý i přes zimu. Zkuste vzít dva beránky na výpas, s prvníma mrazíkama je přestěhujte do mrazáku, a přes zimu si rozmyslete, jestli další rok založíte chov.

Přidejte reakci

Přidat smajlík