Březí ovce – povolené vazy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.2.2019 14:44
Lucinecka5

XXX.XXX.233.253

Dobrý den, zhruba před měsícem mi veterinář identifikoval u ovce jehňata v břišní dutině. Díky asi rychlému pohybu (skoku) jí povolily vazy a jehňata tahá skoro po zemi (na jejím levém boku v třísle). Chtěla jsem se zeptat na zkušenosti. Samovolný porod je bohužel skoro nepravděpodobný. Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.2.2019 16:19
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli má urvané břicho, tak jí vyřaďte, to je prostě o ničem. Samovolně neporodí a jak chcete termínovat císař, aby byla jehňata životaschopná a odchovávat je na flašce? Pokud to není extra cenný jedinec, jehož mláďata nutně potřebujete do dalšího chovu, tak patří prostě do mrazáku březost nebřezost.

11.4.2019 09:30
Lucinecka5

XXX.XXX.32.185

Ovce již porodila, napíši sem mou zkušenost, kdyby se s tím také někdo setkal. Díky kameře, jsem zjistila, že ovce rodí cca ve 3 hodiny ráno (štěstí). Jedno jehně už tam běhalo, ale druhé z ní koukalo. To šlo docela rychle vytáhnout (živé). Bohužel třetí jehně v kýle, šlo vytáhnout hůř a trvalo to poměrně dlouho, ale povedlo se. Bohužel již bylo mrtvé. Ovce je v pořádku, až na to spadlé břicho- další chov jí nečeká.

11.4.2019 11:55
ančovička1

XXX.XXX.1.189

Blahopreji,tak to dopadlo poměrně dobře..dvě zdrava jehnata staci,ovecka je v klidu odkoji a do chovu si necháte mladou😀..ja krmim už tritydenni 3kozlatka po koze,spatny porod a ještě komplikace, 4x denně mlikem od druhé kozy,co ma jednoho kozlika,nadojim od ni denně 3litry,ale už to nestačí,tak jsem koupila mléko náhradní,dneska ho dostala poprvé napul s kozim,tak jsem zvedava,co to s nimi udělá..mam pocit,že nic jineho nedělám,než chystam mliko a furt krmim ty hladovce...

11.4.2019 11:59
ančovička1

XXX.XXX.1.189

..a kamera je určitě výborná věc,clovek nemusi kazdou hodinu litat do mastale,jestli se už něco neděje..ještě čekáme jeden porod..

Přidejte reakci

Přidat smajlík