Dobrý den, zhruba před měsícem mi veterinář identifikoval u ovce jehňata v břišní dutině. Díky asi rychlému pohybu (skoku) jí povolily vazy a jehňata tahá skoro po zemi (na jejím levém boku v třísle). Chtěla jsem se zeptat na zkušenosti. Samovolný porod je bohužel skoro nepravděpodobný. Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli má urvané břicho, tak jí vyřaďte, to je prostě o ničem. Samovolně neporodí a jak chcete termínovat císař, aby byla jehňata životaschopná a odchovávat je na flašce? Pokud to není extra cenný jedinec, jehož mláďata nutně potřebujete do dalšího chovu, tak patří prostě do mrazáku březost nebřezost.
Ovce již porodila, napíši sem mou zkušenost, kdyby se s tím také někdo setkal. Díky kameře, jsem zjistila, že ovce rodí cca ve 3 hodiny ráno (štěstí). Jedno jehně už tam běhalo, ale druhé z ní koukalo. To šlo docela rychle vytáhnout (živé). Bohužel třetí jehně v kýle, šlo vytáhnout hůř a trvalo to poměrně dlouho, ale povedlo se. Bohužel již bylo mrtvé. Ovce je v pořádku, až na to spadlé břicho- další chov jí nečeká.
Blahopreji,tak to dopadlo poměrně dobře..dvě zdrava jehnata staci,ovecka je v klidu odkoji a do chovu si necháte mladou😀..ja krmim už tritydenni 3kozlatka po koze,spatny porod a ještě komplikace, 4x denně mlikem od druhé kozy,co ma jednoho kozlika,nadojim od ni denně 3litry,ale už to nestačí,tak jsem koupila mléko náhradní,dneska ho dostala poprvé napul s kozim,tak jsem zvedava,co to s nimi udělá..mam pocit,že nic jineho nedělám,než chystam mliko a furt krmim ty hladovce...