Prosim rychla rada - třetí kůzle, zasáhnout?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.3.2019 14:08
Lusy

XXX.XXX.244.35

Dobry den.Prosim Vas o radu.Pred chvilkou nam porodila kozicka tri kuzlatka.Dve uz se maji docela cile k svetu ale treti porad lezi na boku a ma jako by natahlou predni nozicku.Kozicka ho porad olizuje.Je na svete max.hodinu.Nevim zda mam zasahovat a nebo jeste pockat.Nerada bych kozicku stresovala.Prosim poradte.Dekuji.

3.3.2019 14:29
roklanka

XXX.XXX.46.107

Zcela určitě zasáhnout a podržet kůzle,aby se napilo,nejdůležitější je první napití,ideální je do dvou hodin po porodu.Kozu stresovat nebudete.

3.3.2019 17:27
Lusy

XXX.XXX.244.35

Dekuji za radu.Tak jsem kuzlatku pomohla se napit.Nejdriv to moc neslo ale pak uz cucalo.Ted uz docela cupka i kdyz je videt,ze je trochu slabsi.Snad je kozicka vsechny vychova.Je to hol.zakrsla a poprve ma trojcata.Vzdycky mela dve.Budu chodit kontrolovat.Jen nevim jak potom poznam uda je mam prikrmovat?Zatim vypada,ze maji pekna briska.

3.3.2019 20:00
roklanka

XXX.XXX.46.107

ono se to nezdá,ale holanďanky utáhnou i čtyřčata. Kontroluje břicha,vezměte je pod břichem a budete cítit plnej žaludeček,pokud by jste prohmátla na páteř,je třeba dokrmit

3.3.2019 20:10
Lusy

XXX.XXX.244.35

Tak to jste me potesila,ze by je mohla v pohode vychovat.Zrovna se tam chystam na kontrolu tak jim zkusim zkontrolovat briska.Jsou tak nadherne tak snad prezijou.Den zpatky nam zase porodila ovecka a taky trojcatka.No tak se u nas stresuje at to holky vsechno zvladnou.Je to tak krasny pocit vejit do stodoly a videt tam ty prcky☺Moc Vam dekuji za rady.

3.3.2019 21:10
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Ta mala to přežije,ale musite ji často prikladat k veminku a dohlizet,aby se napila..tri jsou problém,dve silnejsi male kuzle odstrci a vubec ho nepusti napit,na male potom nic nezbyde..taky jsem měla předloni od prvnicky trojcata a kdybych to nechala na nich,tak ten nejmensi uhyne hladem..s moji péčí se dozil aspoň 3měsíců,pěkně vyrostl a celá rodina to ocenila pri obědu😀

3.3.2019 21:37
Lusy

XXX.XXX.244.35

Tak zatim to vypada,ze jsou pekne napita,uvidime jak to bude zitra.Asi se to bude muset opravdu hlidat.

3.3.2019 22:09
ančovička1

XXX.XXX.220.127

To je tedy nadilka pět kuzlat uz jsem videla,ale sedum?to neni možné,jako kraliku!tak to už bude na dudliky

4.3.2019 06:29
Lusy

XXX.XXX.244.35

Ach jo.Tak jsem byla na kontrolu a jedno kuzlatko se utopilo v kyblu na vodu.To by me nikdy nenapadlo.Schvalne jsme tam meli jen trochu vody a bylo to tak vysoko.Ja bych si nakopala...Tak se snazim a takhle to dopadne.😭

4.3.2019 07:20
ančovička1

XXX.XXX.220.127

..to je mi lito..ale berte to tak,ze se stávají horší věci...ja davam koze při kuzlatech kybl s vodou do zlabu (bývaly tam kdysi kravy),tak se to stát nemůže a nebo pryč z kotce....ale už se vam to určitě nikdy nestane,clovek se porad učí..

4.3.2019 07:30
Lusy

XXX.XXX.244.35

Dekuji za utechu.Nejvic me mrzi,ze to bylo to silnejsi kuzle.Ted mam strach at jeste neprijdeme o to slabsi.Porad tak zvlastne chodi.Tak nevim zda se to jeste upravi.Musim taky vymyslet neco lepsiho na piti.Mame je vzdycky jak porodi zvlast v boxu tak proto tam mame kyble.No doufam,ze uz se nic nestane.Nekdy mi pripadne,ze cim vic to clovek hlida tim je to horsi.

MartinaZ

6.4.2019 10:52
MartinaZ

XXX.XXX.243.240

Dobrý den,
taky se mi kdysi jehně utopilo :-(. Teď dávám nízký kyblík od minerálního lizu. Přivážu ho na provázek a pověsím na řeznický hák - na plot ve výběhu, na dveře na trám a tak, kam se to dobře hodí. Výšku pověšení (délku provázku) si naměřím tak, aby ho máma ovena měla pohodlně pod krkem. A jehně ho má tím pádem až nad hlavou a nespadne tam.
Tak třeba by Vám to trochu pomohlo. Ať se daří.

6.4.2019 16:45
Lusy

XXX.XXX.244.35

Dobrý den.Dekuji za útěchu.Hodne mě to mrzelo.Nastesti zbylá dvě kůzlátka jsou v poradku a dělají nám jen radost.Taky už jsem chytřejší a dávám zavěšený kýbl tak ať dosáhne koza.Taky přeji ať se Vám se daří .

7.4.2019 18:39
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Já zas naopak dávám nízkou a širokou nádobu a jen trochu vody. Jehňata začínají pít vodu velmi brzo. Už někdy kolem jednoho týdne věku. Začínají ve stáji všechno ochutnávat a olizovat a potřebují to zapít čistou vodou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík