Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.3.2019 09:14
Lucie Č.

XXX.XXX.243.246

Máte někdo zkušenost s vykastrováním dospělého berana? Jak to probíhá a cena? A snese se pak vykastrovaný beran s plemenným u jednoho stáda ovcí?

5.4.2019 09:58
Teriiinaa

XXX.XXX.157.100

Zdravím, také by mě zajímalo, jak se snese vykastrovaný beran s plemenným. Nezjistil jste někde více, když je to zde bez komentářů? :)

5.4.2019 11:17
Lucie Č.

XXX.XXX.243.243

Bohužel jsem zatím nic nezjistila, třeba se ještě najde někdo kdo se podělí o zkušenost.

5.4.2019 11:25
Teriiinaa

XXX.XXX.157.100

Snad ano. Odkojila jsem ho, tak bych ho nerada dávala pryč.

5.4.2019 11:40
Anatolka

XXX.XXX.76.227

Zdravím. U dospělého asi neporadím. V každém případě vet a v narkoze. Kastruji si sama gumičkou, už mrnata tak max 10 dní stara. Do staršího bych gumičkou nešla, je to velmi bolestivé a gumička má své omezení v průměru, resp strangulacni kleště. A trvá tak měsíc než jim pytlík upadne. Takže řešit i období kvůli moucha.

Měla jsem kastráta jako společníka k plem beranovi. Mimo připouštěni žili spolu v jiném výběhu, připouštím jen 1x ročně. Když se mělo pripoustet, jen jsem je přehnala a bylo to. U ovcí se trošičku honili, ale nic strašného. Kastrát o ně stejně moc nejevil zájem. Mam kamerunky. Teď už jen holky na dožití. Kvůli suchu jsem chov zrušila.

Ramz

5.4.2019 17:49
Ramz

XXX.XXX.99.139

Dobré odpoledne, máme plemenného berana,ve stádě s teď kastrovanym ročním beranem a není problém,nikdy před tím se neviděli, že by se znali.Ale nás beran je dost flegmous.

8.4.2019 08:11
Teriiinaa

XXX.XXX.157.100

Děkuji za odpvědi :) Plemenný beran je tak trošku ochočený, ale občas má svoji hlavu. Tak nevím aby po sobě nešli. Máme pět ovcí na tohoto berana.
Jenže tím že malého beránka ovce nechtěla, tak ho dokrmujeme a chodí za námi jak pejsek. Uvidíme, snad přemluvím doma a necháme si ho.
Jedna známá, ale říkala, že prý měla taky ochočeného beránka a když vyrostl tak začal být agresivnější

Ramz

9.4.2019 20:04
Ramz

XXX.XXX.99.139

Na to pozor, ochočený beran není dobrý, nemá respekt.Konči to většinou špatně.Zase na druhou stranu když bude kastrovaný nemuseli by s ním mlátit hormony 🙂

10.4.2019 10:43
ladd

XXX.XXX.34.43

Teriiinaa napsal(a):
Děkuji za odpvědi :) Plemenný beran je tak trošku ochočený, ale občas má svoji hlavu. Tak nevím aby po sobě nešli. Máme pět ovcí na tohoto berana.
Jenže tím že malého beránka ovce nechtěla, tak ho dokrmujeme a chodí za námi jak pejsek. Uvidíme, snad přemluvím doma a necháme si ho.
Jedna známá, ale říkala, že prý měla taky ochočeného beránka a když vyrostl tak začal být agresivnější

To, zda je beran ochočený nijak neovlivní, zda se snese s vykastrovaným beranem (skopcem) . Snést by se sním ale mohl (ať ochočený nebo ne), protože v něm nebude vidět konkurenci. Zvláště, pokud bude beránek vyrůstat ve stejném stádě. Berte to jako pokus a dejte vědět.
Berana nikdy neochočovat. U ochočeného je velká šance, že vás bude napadat, až s ním začnou cloumat hormony než u neochočeného, který má z člověka respekt. U kastrovaného by se toto stát nemuselo, protože s ním tolik hormony necvičí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík